folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bu Cihaz Gümrükten Geçer Mi? (Mobile Printer)

Bu Cihaz Gümrükten Geçer Mi? (Mobile Printer)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MsXLaBs
    MsXLaBs's avatar
    Erkek

https://tr.aliexpress.com/item/33001255726.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.184838ecYUYUCt&algo_pvid=b1acf487-eea1-4631-bac7-676cb25fbd2d&algo_expid=b1acf487-eea1-4631-bac7-676cb25fbd2d-9&btsid=43e4a12b-7752-490d-b4e1-e717a8772ae8&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53

Selamunaleyküm hocalar. Başlıkta belirttiğim gibi linkteki ürün gümrükten geçer mi? 

Geçerse bana maaliyeti ne olur vergisi cartı curtu?

Bu olmazsa önerebileceğiniz muadil, daha iyi veya işimi görecek esneklite cihaz var mı? 

Sim girişi olduğundan ötürü bir şekilde aldım diyelim cihazın belli bir süre sonra kapanma ihtimali var mı, imei atmak gerekir mi? 

Not - 1: Cihazın kullanım amacı aranızda veteriner hekim varsa bilir suni tohumlama için makbuz kesme amaçlı

Not - 2: Aradığım cihaz bu, link sadece cihazı gösterme amaçlı

Şeytana kızma, bi iyilik yap o sana kızsın...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sim kart girişine sahip hiç bir cihaz gümrükten geçemez. Vergisini versen bile kabul etmiyorlar geldiği adrese geri gider. Ha olduda aşırı yoğunluktan arada kaynadı eline ulaşsa bile imei kaydı şart.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MsXLaBs
    MsXLaBs's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Sim kart girişine sahip hiç bir cihaz gümrükten geçemez. Vergisini versen bile kabul etmiyorlar geldiği adrese geri gider. Ha olduda aşırı yoğunluktan arada kaynadı eline ulaşsa bile imei kaydı şart.

Hasbelkader elime ulaştı diyelim imei kaydı yapılabilir mi bu cihaza? Ya da başka bir önerin olur mu? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İşlemcisine bağlı. İşlemcinin sadece hızını yazıp geçmişler. Böyle gümrük konusunda sıkıntılı şeyleri Banggood'dan sipariş verebilirsin. Çin malı Hepsiburada.com. Gümrük prosedürlerini onlar hallediyor. Türkiye'dede yurt içi kargo ayağına kadar getiriyor.

mkyb tarafından 16/Ağu/19 14:37 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo

gümrükte yeni uygulamalar var ben aliexpress den bi çok alışveriş yaptım, en son dün bi gözlük geldi bana aliexpressden 70 liraya sipariş vermiştim, Gönderici paketin üstünde fiyatı 3 dolar olarak göstermiş, gümrük açtı paketi baktı gözlük. "3 dolara gözlük mü olur lan" dedi 3 dolar yazısısını sildi, yanına kalemle 15 dolar yazıp bana gönderdi, 15 dolarlık ürün için postaneci de 22 lira para aldı benden.
    70+22=92 liraya patladı.

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

gümrükte yeni uygulamalar var ben aliexpress den bi çok alışveriş yaptım, en son dün bi gözlük geldi bana aliexpressden 70 liraya sipariş vermiştim, Gönderici paketin üstünde fiyatı 3 dolar olarak göstermiş, gümrük açtı paketi baktı gözlük. "3 dolara gözlük mü olur lan" dedi 3 dolar yazısısını sildi, yanına kalemle 15 dolar yazıp bana gönderdi, 15 dolarlık ürün için postaneci de 22 lira para aldı benden.
    70+22=92 liraya patladı.

aynen hiç üstündeki fiyat etiketine aldanmıyorlar artık içini açıp ürüne bakıp kendilerince değer biçiyorlar.  vergiyi sokuyorlar.

bir söylentiye göre olta balıkçılığına ve travestilerede vergi verme zorunlulugu getirilecekmiş.

tabi lan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MsXLaBs
    MsXLaBs's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

İşlemcisine bağlı. İşlemcinin sadece hızını yazıp geçmişler. Böyle gümrük konusunda sıkıntılı şeyleri Banggood'dan sipariş verebilirsin. Çin malı Hepsiburada.com. Gümrük prosedürlerini onlar hallediyor. Türkiye'dede yurt içi kargo ayağına kadar getiriyor.

Sağol hocam banggood ya da hb ye bi bakarım 

@rahmandaburda hocam satıcıyla görüşmeniz durumunda mı 3$ lık fiyat etiketiyle yolladı yoksa satıcı kafasına göre mi o şekilde yolladı?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

Belki aliden  sadece ufak Bluetooth yazıcı alıp burdan aldığın android telefonla kullanabilirsin. Heralde yazıcı geçer gümrükten 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MsXLaBs
    MsXLaBs's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

Belki aliden  sadece ufak Bluetooth yazıcı alıp burdan aldığın android telefonla kullanabilirsin. Heralde yazıcı geçer gümrükten 

Hocam oradan aldım bluetoothlu bir tane de pek kullanışlı değildi üstelik kayboldu 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gizlice
    gizlice's avatar
    Erkek

Bu ara aliexpressden hiç birşey ucuza gelmıyor artık neredeyse turkıye yakın ücretler cıkıyor en 400 tl elektronık cihaz aldım 94 tl gümrük vergisi cıktı en kucugunden buyugune ödeme dekontunu ıstıyorlar artık 

gizlice
Toplam Hit: 1317 Toplam Mesaj: 10
termal yazici mobile printer pos cihazı