Bu Da Gönül Vukuatı... Çok Sevdiğim Birinden...
-
Senin gayet bilinçli ve olgun kişiliğine güvendiğim için bunu sana yazmaktan çekinmiyorum. Lütfen okurken gerçekçi düşünmeye, duygusal bakmamaya çalış.
Kaç gündür düşünüyorum. Bir şeye karar veriyorum tam söyleyeceğim söyleyemiyorum, cesaret edemiyorum, seni kıramıyorum. O gün seninle konuştuktan sonra yanlış mı yaptım diye düşünmeme sebep oldun. Çünkü ben seninle konuşmadan önce evet itiraf ediyorum *******’yu biliyodum. Ve buna güvenerek beni o şekilde değerlendirmeyip, söylediğim, paylaşmak istediğim şeylere mutlu olacağını düşünmüştüm. Çünkü sen onu gerçekten seviyordun ve bi ikincisi senin için olamazdı. İşte bu sana rahatça davranmamı sağlamıştı. Ben de yaşadım o duyguyu çok özel ve güzel bişey Hayatının hiçbir döneminde unutmayıp kalbinin boş bir köşesinde taşıyacağın bir duygu… Emin ol.
Sana senin özelliklerinden etkilendiğimi, hoşuma gittiğini söylerken hem rahatladım hem de senin bunu bilmek hakkın diye düşünmüştüm. Sen *******’yu itiraf edince ben bir oh… daha çektim. Çünkü beraber vakit geçirmekten hoşlandığım, .ok değer verdiğim bir kişi bana farklı gözle bakmayacak, ailemin yerini (boşluğunu) doldurup sıkıntılarımı, sevinçlerimi benimle paylaşacaktı. Üstelik karşılıksız.
Sonra, benden hoşlandığın söyledin buna hiç sevinmedim biliyo musun çok üzüldüm. Çünkü farkında olmadan dikkatini çekmiştim. Aslında sen benden etkilendin ama sevmediğini kabul etmelisin. Kendini kandırmanı da istemiyorum.
Bazen neden olmasın tamam ben de varım öyleyse; belki de sınavdan gözüm bir şeyi görmüyor. (Sana) senin istediğin gibi bakabilirim yapabilirim diye düşündüm. Gelip sana olmayacak demektense kendimi değiştirmeliyim diye düşüncelerle avundum. Dün sana söyleyecektim ***** senden bunu istemiyorum. Aradığım şey bu değil zaten bu konuda ben de yaralıyım bir defasını kaldıramam diye ama sen karşımdayken bana o üzgün kırgın bakışlarınla… Tekrar neden olmasın yapabilirim onu kırmaktansa diye düşünmeye ittin beni. Anladım ki bunu sana bu şekilde söylemeye çalıştıkça daha da ilerletiyoruz işi. Ve sen bana “Benim sevgiye ihtiyacım var.” deyince ben bittim biliyo musun? Çünkü senin benim sevgime (daha doğrusu asla bi daha kimseyi sevemeyeceğim bile bile) değil. Gerçekten sevdiğin kişinin sevgisine ihtiyacın var.
İçinde o buruk bir yer bırakan kişinin sevgisine. Aynı şeyleri ben ondan başkasıyla yaşayabileceğine inanmıyorum. Çünkü ben yaşayamadım, ona karşı hissettiklerimi istesem de bi daha hissedemem galiba. Ama senin se sevgiye ihtiyacın var ne olacak şimdi? Göz göre göre sana yalan mı söyleyim. Aynı şeyleri bi daha hissedemeyeceğimi yani sana istediğin şeyi veremeyeceğimi anlaman lazım. En azından kendinden bilirsin. Ben bunu bile bile sana kötülük yapamam. Evet hayatında bir takım şeylerin yerini değiştirdim. Bunun için çok özür dilerim. Hani hep diyodum ya “Hiçbirşey üzülmeye değmez sadece hayatı yaşa” diye işte yine öyle söylüyorum.
Sen mahçup değilsin kim olsa aynısını yapardı. Hata benim yanlış yer yanlış zamandı. Yanlış yaptım öyle anlaşıldım. ÖZÜR DİLERİM… Beni hiç sallama boşver.
İçim öyle rahat ki senin açından; hem bak hazır o da senden hoşlanmaya başladı. Vazgeçme çünkü senin kalbin onun, ondan başkası da mutlu edemez seni inan bana tıbkı benim sonra mutlu olamadığım gibi.
İleride seni, yaptığımız sohbetleri, kırılganlığını, iyi niyetini ve neşeli tavırlaırını hep gülümseyerek mutlu olarak hatırlayacağım. Ben senden çok şey öğrendim. Hayatta her şeyin bir ikincisinin olduğunu sen söylemiştin unuttun mu? Bütün örettiğin, yaşattığın şeyler için çok teşekkür ederim. Bana istediğin kadar kız hatta nefret edip yüzüme bile bakma açıkçası bunları yazmaktan acı gelemez bana ama yapmak zorundaydım. Düşünüp kendimi inandıramadığım hayalleri kurmanın bir mantığı olmadığına karar vermiştim. Evet seni düşünüp ders çalışamadığım günlerim oldu. Acaba nasıl davranmalıyım onu mutlu edebilir miyim? Böyle söylüyoruz konuşuyoruz ama iş gerçeğe binince ne olacak diye soruların olduğu günlerdi. Açıkçası kendime seni mutlu edebileceğime dair güvenemedim. Söylemekle hissetmenin farkını farkedebildim. Sen de kendini dinle söylediğin şeyleri eminim yürekten hissetmiyosun. Daha doğrusu bahsettiğimiz bi geleceği onunla kursaydın mutlu olmaz mıydın???
İşte ben de senin MUTLU OLMASI istiyorum.
(gerçek bi mutluluk)
Evet bunu sana söyleyebilirdim. Söylemeliydim ama senin arkadaşlığını dostluğunu kaybetmekten korktum. Bi daha benimle konuşmazsın yüzüme bakmazsın diye söylemedim. Sanki farklı oldu dimi yine aynısı olacak. Böyle de kaybettim…
-
sen mi yaşadın bunu hacım?
-
hajı çok güzel bir yazı yazanın ellerini öpmek lazım cidden
-
ben yaşadım.
kız bana yazdı.
-
hmm ne denir bilmiorum ki...
-
vukuat işte; acı-tatlı hatırlanıyo bi şekilde.
kağıda yazılıydı kurşun kalemle.
elime alıp okuyodum arada yazı da biraz küçük zamanla dağılıyo okunmaz hale geliyo.
bilgisayara kaydediyim dedim.
kaydetmişken tahribatla da paylaşmak istedim.
-
aga bak ben sana söleyim :)
şimdi arkadaş kıza. hoşlandığını sölemiş kızda pek yüz vermemiş ama aradan zaman geçince neyi kaçırdığını annamış ve bu şekilde bi edebiyat parçalamış.. hani ben seni çok seviodumda kaybetmekten korktumda yaw neyini kaybedicen arkadaş cocuk ne güzel sana hoşlanıom demiş işte.. yok abi bana yollasa şahsen biri yemem ha tabi yinede arkadaşına yalancı demiorum işte buda benim bu yazıya bakış açım....
-
bu yazıyı yazan sevmiş+sevilmeye layık birisi
-
ben bi kız olarak sunu diebilirimki cok icten yazmıs
-
güzelmiş ; )
-
içten ..