Bu Zamanda İphone 12 Pro Alınır Mı?
-
Merhabalar,
Bir arkadaş Iphone 12 pro satıyor, telefon tertemiz, kılıfsız jelatinsiz kullanılmamış, 28 civarı bırakıyor yanında sarj aletiyle, tanıdığım birisi, kendisine son çıkandan aldığından satıyor. Kendisi biraz pimpiriklidir telefonun sarjını hiç tam bitirmez öyle sarja tak çıkar felan da yapmaz sonuna kadar bekler. Yurtiçi telefon.
Sizce bu fiyata alınır mı, açıkcası şuan çok ciddi bir telefon sıkıntım yok, elimde ekranı hafif amoled yanıklı bir note 9 var, 28 bin tl de benim için azımsanmayacak bir para ama fırsat gibi geldi, 34 den aşağı şöyle eli yüzü düzgün satıcı yok internette.
Ne tavsiye edersiniz? ben en son 2019 da telefonlarla ilgilenmiştim onda da 2. el note 9 aldım.
-
ucuz etin yahnisi
-
ucuz mu yani telefon alınır mı, güvenilir biri
-
13-14 ve 15. nesil telefonlar var o kadar parayı 3 nesil önceki telefona ben vermezdim
-
12 pro cihazın olsa değişme ihtiyacı hissetmezdin bence. yakın arkadaşımda pro max var. sadece type c portu için yeni iphone a geçmeyi düşünüyor. onda da amaç tek şarj aletiyle laptop vs her boku şarj edebilmek.
sahibinden den bak fiyat iyi mi. zaten tanıdıkmış
-
O paraya kaçak sıfır S23 Ultra al geç bence. Android'e alıştıysan iphone sıkıcı gelebiliyor.
2 sene sonra Apple desteği kesecek o telefona. Apple alıp uzun seneler kullanmak istiyorsanız en son çıkanı parasına acımayıp alın gitsin. Uzun vadede çıkarıyor parasını. Tabi yarı fiyatına amiral gemisi Android alıp eskidikçe satıp veya bir akrabayada devrederekte yola devam edebilirsiniz.
mkyb tarafından 16/Kas/23 21:45 tarihinde düzenlenmiştir -
fiyat iyi mi bilmiyorum ama cihaz çok iyi. bugün hala hiçbir eksiklik hissettirmiyor. yakın fiyata 13-14pro vb bulursan daha iyi tabi ki bulma şansın normalde var çünkü apple bunları çok yakın fiyata sattı dolar olarak hatta aynı galiba. ama fiyatı iyiyse düşünmeye gerek yok. cihaz bugün hala canavar.
-
12 pro kisisel cihazim var, 13 pro max de sirket cihazi kullaniyorum. Gunluk kullanimda pek farki yok, ufak kamera farki olabilir.
telefondan yana su an icin sikinti olmaz gibi. Ama ben olsam almazdim. Bir ihtiyacin yokmus. Koy o parayi bi s&p fonuna. 28k bugun yaklasik $975 dolar eder. Iki sene sonra benim tahminim $1200 ustune cikar.
o $200'la ne yapilir? Bi bok yapilmaz ama iki seneye elindeki cihaz degistirme donemine gelecek. O zaman daha eli yuzu duzgun bir sey alirsin. Iki seneye bu konuyu hatirlarsan bana PM at bakalim tahminim cikacak mi :)
-
12 pro max den 15 pro max'e gectim, zoom kamera ve 120hz ekran haricinde fark yok, onlar da istege bagli seyler zaten.
Fiyati uygun ise 12 pro max alinabilir, fakat bataryasinin yenilenmesi sart.
-
eğer 256 gb ise fiyatı uygun. ben 256 yı 1 ay once 33 k ya sattım 26 aylıktı telefon
-
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12082&idPhone2=10508
Aynı paraya sıfır s23 almak varken daha küçük bataryalı, testlerde yarı yarıya performans veren, 3 senelik telefonu sırf elma aşkına almak istiyorsan sen bilirsin.