C# Sabit Hat Telefonu Bilgisayarda Kullanma, Gelen Numara Bilgisini Alma, Yardim!!
-
Merhaba arkadaşlar,
internette aradım fakat elle tutulur birşey bulamadım, yardimci olabilecek birileri varsa herturlu gorus ve bilgi işime yarar.
Telefon hattini bilgisayarda aktif olarak kullanip, gelen numarayi da veri tabanina kaydetmek istiyorum.Callcenter mantığı gibi düşünebiliriz.
Bunun icin nasil bir altyapı kurmam gerekiyor ve programlama olarak nasil bir yol izlemeliyim. Cmd komutlari ile telefon numarasini almak mümkün mü?
Öğrenmek istediğim tek sey nasil gelen numara bilgisini alabilecegim.
C# olarak konu açtım ama diger programlama dilleri ile ilgili bilgiler de yardimci olabilir.
Teşekkürler
-
hocam voip sistemini bi araştırsan belki işine yarar
-
ElizaBeTH bunu yazdı
hocam voip sistemini bi araştırsan belki işine yarar
Teşekkürler hocam bi araştırayım
-
Fax modem al external at komutlari serial componenti ile yaparsin
#CID=1
%CCID=1
+VCID=1
#CC1
*ID1
DesertSun tarafından 08/Şub/15 01:10 tarihinde düzenlenmiştir -
-
konuyu gördüm yazayım dedim, bunların hiç birine gerek yok. yapacağın işlemler çok zor değil, adım adım yapman gerekenleri yazıyorum kısaca
1- turktelekomun müşteri hizmetlerini arayıp hattının caller id özelliğini açtır eğer açık değilse (ücretsiz)
ek: eğer biri aradığında telde kimin aradığını görebiliyorsan açıktır o zaman
2- fax modem (gömülü ya da usb de olabilir) gerekli ya da hazır devreler var, hatta elektronik bilgin varsa dtmf çözücü bir entegre ile (cm8870 gibi) seri bilgiye dönüştürüp seri port üzerinden okuma yapabilirsin
3- .net için ve vb 6.0 için TAPI kütüphanesi var, bunu projene ekleyerek com portu dinleyebilirsin, arama geldiğinde bir event tetikleniyor böylece numarayı alabilirsin. Hatta cevaplama da yapabilirsin ama cevapla kısmıyla ilgili pek bilgim yok. C# uygulaması yapmadan önce modem takılıysa terminalden (örnek: hyper terminal) com portuna veri yollayıp cevap alabilirsin.
burda bir örnek var
-
Şu anda arduino altyapısı ile birçok devreyi ucuz fiyata bulmak mümkün, eğer filtreleme veya devreyle uğraşmayacağım diyorsa.
Araman gerekn kelime şu: Arduino GSM shield
Eğer c programlama üzerinde birşeyler biliyorsan, belli projeler gerçekleştirmişsen kolayca programlayabilirsin devreyi istediğin standartlara göre.
Kütüphaneside mevcuttur büyük ihtimal.
-
Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler özellikle unbalanced ve esconda nin verdigi bilgiler cok isime yaradi.
Sanırım arduino gsm shield kullancam. Sonuçlari isteyen olursa paylaşabilirim.
-
Arkadaşlar cevaplayan herkese teşekkür ederim. Gerçekten çok işime yaradi bilgileriniz.
Özellikle unbalanced ve esconda nin verdigi bilgiler sorunumu cozdu.
Arduino gsm shield kullancam sanırım. Sonuçlari merak eden olursa paylaşabilirim daha sonra.
-
unbalanced bunu yazdı
konuyu gördüm yazayım dedim, bunların hiç birine gerek yok. yapacağın işlemler çok zor değil, adım adım yapman gerekenleri yazıyorum kısaca
1- turktelekomun müşteri hizmetlerini arayıp hattının caller id özelliğini açtır eğer açık değilse (ücretsiz)
ek: eğer biri aradığında telde kimin aradığını görebiliyorsan açıktır o zaman
2- fax modem (gömülü ya da usb de olabilir) gerekli ya da hazır devreler var, hatta elektronik bilgin varsa dtmf çözücü bir entegre ile (cm8870 gibi) seri bilgiye dönüştürüp seri port üzerinden okuma yapabilirsin
3- .net için ve vb 6.0 için TAPI kütüphanesi var, bunu projene ekleyerek com portu dinleyebilirsin, arama geldiğinde bir event tetikleniyor böylece numarayı alabilirsin. Hatta cevaplama da yapabilirsin ama cevapla kısmıyla ilgili pek bilgim yok. C# uygulaması yapmadan önce modem takılıysa terminalden (örnek: hyper terminal) com portuna veri yollayıp cevap alabilirsin.
burda bir örnek var
O degilde hoşgeldin :)
-
Telefon akilli mi?