folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C# Sabit Hat Telefonu Bilgisayarda Kullanma, Gelen Numara Bilgisini Alma, Yardim!!

C# Sabit Hat Telefonu Bilgisayarda Kullanma, Gelen Numara Bilgisini Alma, Yardim!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Astrahan
    Astrahan's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

internette aradım fakat elle tutulur birşey bulamadım, yardimci olabilecek birileri varsa herturlu gorus ve bilgi işime yarar. 

Telefon hattini bilgisayarda aktif olarak kullanip, gelen numarayi da veri tabanina kaydetmek istiyorum.Callcenter mantığı gibi düşünebiliriz.

Bunun icin nasil bir altyapı kurmam gerekiyor ve programlama olarak nasil bir yol izlemeliyim. Cmd komutlari ile telefon numarasini almak mümkün mü? 

Öğrenmek istediğim tek sey nasil gelen numara bilgisini alabilecegim. 

C# olarak konu açtım ama diger programlama dilleri ile ilgili bilgiler de yardimci olabilir. 

Teşekkürler 

There is Beauty in Destruction.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam  voip sistemini bi araştırsan belki işine yarar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Astrahan
    Astrahan's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

hocam  voip sistemini bi araştırsan belki işine yarar

Teşekkürler hocam bi araştırayım 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DesertSun
    DesertSun's avatar
    Erkek

Fax modem al external at komutlari serial componenti ile yaparsin

#CID=1

%CCID=1

+VCID=1

#CC1

*ID1

DesertSun tarafından 08/Şub/15 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

::: REALHACKERS.NET ADMIN :::
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

http://www.artibilisim.net/callerid.html

http://www.melipos.com/callerid-cihazi/

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

konuyu gördüm yazayım dedim, bunların hiç birine gerek yok. yapacağın işlemler çok zor değil, adım adım yapman gerekenleri yazıyorum kısaca

1- turktelekomun müşteri hizmetlerini arayıp hattının caller id özelliğini açtır eğer açık değilse (ücretsiz) 

ek: eğer biri aradığında telde kimin aradığını görebiliyorsan açıktır o zaman

2- fax modem (gömülü ya da usb de olabilir) gerekli ya da hazır devreler var, hatta elektronik bilgin varsa dtmf çözücü bir entegre ile (cm8870 gibi) seri bilgiye dönüştürüp seri port üzerinden okuma yapabilirsin

3- .net için ve vb 6.0 için TAPI kütüphanesi var, bunu projene ekleyerek com portu dinleyebilirsin, arama geldiğinde bir event tetikleniyor böylece numarayı alabilirsin. Hatta cevaplama da yapabilirsin ama cevapla kısmıyla ilgili pek bilgim yok.  C# uygulaması yapmadan önce modem takılıysa terminalden (örnek: hyper terminal) com portuna veri yollayıp cevap alabilirsin. 

burda bir örnek var

http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1182:caller-id&catid=17:ubat14&Itemid=28

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şu anda arduino altyapısı ile birçok devreyi ucuz fiyata bulmak mümkün, eğer filtreleme veya devreyle uğraşmayacağım diyorsa.

Araman gerekn kelime şu: Arduino GSM shield

Eğer c programlama üzerinde birşeyler biliyorsan, belli projeler gerçekleştirmişsen kolayca programlayabilirsin devreyi istediğin standartlara göre.

Kütüphaneside mevcuttur büyük ihtimal.

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Astrahan
    Astrahan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar cevap veren herkese teşekkürler özellikle unbalanced ve esconda nin verdigi bilgiler cok isime yaradi. 

Sanırım arduino gsm shield kullancam. Sonuçlari isteyen olursa paylaşabilirim. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Astrahan
    Astrahan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar cevaplayan herkese teşekkür ederim. Gerçekten çok işime yaradi bilgileriniz.

Özellikle unbalanced ve esconda nin verdigi bilgiler sorunumu cozdu. 

Arduino gsm shield kullancam sanırım. Sonuçlari merak eden olursa paylaşabilirim daha sonra. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

konuyu gördüm yazayım dedim, bunların hiç birine gerek yok. yapacağın işlemler çok zor değil, adım adım yapman gerekenleri yazıyorum kısaca

1- turktelekomun müşteri hizmetlerini arayıp hattının caller id özelliğini açtır eğer açık değilse (ücretsiz) 

ek: eğer biri aradığında telde kimin aradığını görebiliyorsan açıktır o zaman

2- fax modem (gömülü ya da usb de olabilir) gerekli ya da hazır devreler var, hatta elektronik bilgin varsa dtmf çözücü bir entegre ile (cm8870 gibi) seri bilgiye dönüştürüp seri port üzerinden okuma yapabilirsin

3- .net için ve vb 6.0 için TAPI kütüphanesi var, bunu projene ekleyerek com portu dinleyebilirsin, arama geldiğinde bir event tetikleniyor böylece numarayı alabilirsin. Hatta cevaplama da yapabilirsin ama cevapla kısmıyla ilgili pek bilgim yok.  C# uygulaması yapmadan önce modem takılıysa terminalden (örnek: hyper terminal) com portuna veri yollayıp cevap alabilirsin. 

burda bir örnek var

http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1182:caller-id&catid=17:ubat14&Itemid=28

O degilde hoşgeldin :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

Telefon akilli mi?

Toplam Hit: 1778 Toplam Mesaj: 11