folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder C++ Ta Kendi Camth Kütüphanesi.

C++ Ta Kendi Camth Kütüphanesi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

C++ 'ta  kendi cmath kütüphanemi oluşturmak istiyorum bir trigonometrik fonksiyornları  falan ekledim,

bu buraya  başka neler  eknenebilir...

( elinde cmath kütüphanesi olan varmı tüm fonsiyonların  formüller falan   yada  daha önce böyle bir şey yapan mürit varmı... )

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

logaritma ve karmaşık sayı işlemleri ekleyebilirsin  diye düşündüm bir an

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

libc'nin math kütüphanesinin uyarlanışını gördükten sonra korktum açıkçası:)

GNUlibc'nin kaynak kodlarını http://ftp.gnu.org/gnu/glibc/ adresinden görebilirsiniz. tar.gz uzantılı herhangi bir dosyayı indirip, sıkıştırma uygulamanız yardımıyla açın. Açtığınız klasörde math adında alt klasör göreceksiniz. İşte oradaki .c uzantılı kaynak kod dosyaları birleşerek math kütüphanesi oluşmuş.

Not: Karıştıranlar olabilir diye söylüyorum, .h ya da .hpp uzantılı dosyalar başlık dosyalarıdır. İşlevlerin veya nesnelerin duyurularını içerirler, uyarlamalarını değil:)

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

GNUlibc'nin kaynak kodlarını http://ftp.gnu.org/gnu/glibc/ adresinden görebilirsiniz. tar.gz uzantılı herhangi bir dosyayı indirip, sıkıştırma uygulamanız yardımıyla açın. Açtığınız klasörde math adında alt klasör göreceksiniz. İşte oradaki .c uzantılı kaynak kod dosyaları birleşerek math kütüphanesi oluşmuş.

Not: Karıştıranlar olabilir diye söylüyorum, .h ya da .hpp uzantılı dosyalar başlık dosyalarıdır. İşlevlerin veya nesnelerin duyurularını içerirler, uyarlamalarını değil:)

Hocam Türkçe karşılıkları çok tuhaf duruyo bunların ya :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

GNUlibc'nin kaynak kodlarını http://ftp.gnu.org/gnu/glibc/ adresinden görebilirsiniz. tar.gz uzantılı herhangi bir dosyayı indirip, sıkıştırma uygulamanız yardımıyla açın. Açtığınız klasörde math adında alt klasör göreceksiniz. İşte oradaki .c uzantılı kaynak kod dosyaları birleşerek math kütüphanesi oluşmuş.

bu dosya yı indirdim baktım  fakat fakat aradığım kot dosyasına ulaşamadım yoksa benmi bulamıyorum...

benim aradığım şey 

sin(beta) = X - X3/ 3! + X5/ 5! - X7/ 7! + X9/ 9! - X11/ 11! + X13/ 13! - X15/ 15! + X17/ 17! - X19/ 19!

şeklinde tanımlanmış kütüphane:

aceba C++ daki tanımlar buradaki sin(beta) gibi değil mi yoksa...

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

@asi, dediğim gibi korktum bakmaya:)

Senin gösterdiğin taylor serisi. Orada seri sonsuza doğru gidiyor:)

sin işlevinin float için uyarlaması şöyle bir şey: http://siarzhuk.dyndns.org/haiku/doxygen/generic_2e__asinf_8c_source.html#l00069

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    X10n
    X10n's avatar
    Erkek

nümerik analiz metodlarına bakmalısın.

Toplam Hit: 1541 Toplam Mesaj: 7