folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Cekilis Sitesi İcin Django Yeterli Mi?

Cekilis Sitesi İcin Django Yeterli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ironhazee
    ironhazee's avatar
    Erkek

Python'da fena sayilmam Django ogrenirsem, Veu.js Angular veya React bilmeden bir cekilis sitesi yapabilir miyim.

Daha once okudugum kadariyla Javascript neden lazim sorusuna verilen cevap, yapilan islemin ayni ekranda olup olmayacagi tercihiydi? Bu dogru mudur? Javascript ile yapilan hareketli menuleri ayri tutuyorum.

Tesekkur ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

JavaScript kullanmadan, Js frameworklerini de kullanmadan python ve django ile cekilis sitesi yaparsin.

Çok ufak noktalarda yerine göre 20 30 satır Js gerekebilir.

Hayır onu da kullanmayacagim dersen kullanmazsın.

Detayli cevabi sonra yazacagim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

çekilişten kasıt nedir?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek
    x ironhazee bunu yazdı

Python'da fena sayilmam Django ogrenirsem, Veu.js Angular veya React bilmeden bir cekilis sitesi yapabilir miyim.

Daha once okudugum kadariyla Javascript neden lazim sorusuna verilen cevap, yapilan islemin ayni ekranda olup olmayacagi tercihiydi? Bu dogru mudur? Javascript ile yapilan hareketli menuleri ayri tutuyorum.

Tesekkur ederim.

Sanırım demek istediğin sayfayı yenilemeden değişkenlerin ekrana yansımasıyla alakalı. Bunu Ajax veya JS ile yapabilirsin, herhangi bir framework ihtiyacın olmadan da kodlayabilirsin elbette. Yeni nesil uygulamalarda genelde backend ile frontend ayrılıyor, sen Django tema motorunu kullanacağım dersen bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Instagram çekilişleri için falan yaparsan büyük hizmet olur. Geçen gün bir çekiliş için ücret ödemek zorunda kaldık. Simpliers miydi neydi, o tarz bisiler olsa hiç fena olmaz. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ironhazee
    ironhazee's avatar
    Erkek
    x Hannibal_King bunu yazdı

JavaScript kullanmadan, Js frameworklerini de kullanmadan python ve django ile cekilis sitesi yaparsin.

Çok ufak noktalarda yerine göre 20 30 satır Js gerekebilir.

Hayır onu da kullanmayacagim dersen kullanmazsın.

Detayli cevabi sonra yazacagim

Cok tesekkur ederim.

Diger konulari da alintilamak isterdim ama 1 alinti yapinca digerlerini ekleyemedim.

Bir ara bir Django egitimi bitirdim. Tekrar baslamayi dusunuyorum. Elimde yeterli kaynak var.

Django proje yayinlama dersleri olarak 4-5 ders gormustum ve Django birakasim gelmisti. Bu kadar mi zor olur demistim.

Eger birgun Django geri donersem, planim su sekilde Boostrap biraz kullanmayi ogrenebilirsem isimi iyice kolaylastiracaktir.

Django odeme sistemi baglaniyor bunun dersi bende varda bu illegal oldugu icin aklimdaki plan coin sistemi odemesi.

Bir planim var teknik olarak olur gibi gozukuyor ama size danisayim.

Her hesap acildiginda her uyeye 1 adet para yatirma coinin cuzdani tanimlanacak mesela trx.

1 fonksiyonda Bscscan'dan bu cuzdanlara oara girisini kontrol edecek. Bscsan sitesinde bir cuzdan kodu yazinca trans alaninda bu cuzdana ne para gelmis gitmis gosteriyor.

Eger para yatirilmissa o veri atiyorum scrape ile ceilip kisinin bakiyesine eklenecek. O da cekilis yapip para kazanip kaybedebilecek ve istediginde cekim yapabilecek.

Bu sistem bana mantikli geldi. Belkide coin odeme sistemleri var bunlar eklenebilir. Bu odeme kismi icin dusundugum mantikti.

Bunu nerden dusundun dersen zamaninda gpuhash diye bir site vardi craking siteydi. Dosya atiyordunuz kiriyordu ve sifreyi gormek icin bir cuzdana 10 dolar atilmasi gerekiyordu o kiside sanirim bu sekilde o cuzdana para yatirilip yatirilmadigini gorup sifreyi gormeyi aciyordu. Tabi ben Bscscan'dan veriyi scrape kutuphanesi ile cekmeyi dusunuyorum ama simdi su an bu yaziyi yazdigimda eminim bir cuzdana para girisini cikisini takip eden bir Python kutuphanesi vardir diye dusunuyorum. Odeme kismi boyle dusunmustum.

Tabi Django yogunlasip ogrenmek lazim. Boostrap sart diye dusunuyorum. HTML CSS bilip ugrasmak yerine guzel blok ve tasarimlar hizlica yapilabilir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

milli piyango nun izni olmadan çekiliş yapmak yasalara aykırı arkadaşlar haberiniz olsun.

çekiliş yapabilmek için lisans satın almanız lazım herhalde.

edit. şu Simpliers ı inceledim şimdi. burnuma hiç hoş kokular gelmedi.

birisi gitse bunu cimere şikayet etse (https://www.cimer.gov.tr/),
    milli piyangonun web sitesinde ki ihbar formuna şikayet etse (https://www.mpi.gov.tr/ihbarhatti),
    birde vergi de kaçırıyor olabilme ihtimallerine karşılık, bunun denetlenmesi için vergi dairesine şikayet etse ve neticesinde ödül avcılığı yapsa, (https://dijital.gib.gov.tr/portal/vergi-ihbarlarim/yeni-vergi-ihbari-olustur)

ekşirler herhalde başlarına.

İzinlerini bulamadım ben.

"Piyango ve çekiliş tertip edilebilmesi için; 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4971 sayılı Kanunun 20'nci maddesi ile değiştirilen "320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname"nin 41'inci maddesi ve bu maddeye istinaden çıkartılarak 04.10.2006 tarih ve 26309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik" maddeleri gereği Milli Piyango İdaresinden izin alınması zorunludur."

Castaway tarafından 30/Oca/25 09:34 tarihinde düzenlenmiştir

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ironhazee
    ironhazee's avatar
    Erkek
    x Castaway bunu yazdı

milli piyango nun izni olmadan çekiliş yapmak yasalara aykırı arkadaşlar haberiniz olsun.

çekiliş yapabilmek için lisans satın almanız lazım herhalde.

edit. şu Simpliers ı inceledim şimdi. burnuma hiç hoş kokular gelmedi.

birisi gitse bunu cimere şikayet etse (https://www.cimer.gov.tr/),
    milli piyangonun web sitesinde ki ihbar formuna şikayet etse (https://www.mpi.gov.tr/ihbarhatti),
    birde vergi de kaçırıyor olabilme ihtimallerine karşılık, bunun denetlenmesi için vergi dairesine şikayet etse ve neticesinde ödül avcılığı yapsa, (https://dijital.gib.gov.tr/portal/vergi-ihbarlarim/yeni-vergi-ihbari-olustur)

ekşirler herhalde başlarına.

İzinlerini bulamadım ben.

"Piyango ve çekiliş tertip edilebilmesi için; 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4971 sayılı Kanunun 20'nci maddesi ile değiştirilen "320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname"nin 41'inci maddesi ve bu maddeye istinaden çıkartılarak 04.10.2006 tarih ve 26309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik" maddeleri gereği Milli Piyango İdaresinden izin alınması zorunludur."

Cok tesekkur ederim.

ironhazee tarafından 30/Oca/25 17:40 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 574 Toplam Mesaj: 8
django