CSS İle Mobil Cihaz Tespiti Nasıl Yapılıyor?
-
Beyler bu css ile mobil cihaz tespiti nasıl yapılıyor? Yani media sorguları ile 900px den küçükse, 1200 ile 900px arasındayse felan diye sorgular var. Ancak bunlar yüksek çözünürlüklü cep telefonlarında yanlış algılamaya sebep verecek şeyler.
Yani laptop var 1366px
cep telefonu var 1280px
laptop var FULL HD
cep telefonu var FULL HD
laptop var 2K ekranlı
cep telefonu var 2K ekranlı.
Ya da bunun yerine sunucu tarafında, client dan gelen browser bilgilerini ve işletim sistemi bilgilerine bakarak mı css yüklemek gerek?
Bu multi resoluiton işi geldi, tasarım işi iyice karmaşıklaştı gibi geldi bana.
2k ekranlı cep telefonunda siteye nasıl bakacak bu adam? Sadece çözünürlüğü kıstas alarak css değiştirmek hata.
Birde bana css framework lazım. Herkesin kullandığı şeyler değil. Aşırı derecede az yer kaplayacak, çok kasmayacak, kullanımı basit olacak birşey.
Şu ana kadar yahoo nun kullandığı pureCSS i bulabildim. Başka fikirleriniz var mı?
Teşekkürler.
DrKill tarafından 06/Ağu/15 13:33 tarihinde düzenlenmiştir -
en temiz yöntem, bir yerde host edip mobil cihazdan bakmak.
bunlarda frameworkler bak incele :)
Bootstrap
Gridiculous
Responsive Grid System
Ingrid
Foundation 3
Less+
Less Framework
Gumby
Titan Framework
Responsive Grid System -
Hocam bana 1280px bir telefonun mobile scale modunda 500pxlik bir divi ekrana sığdırdığını göster sana çözüm sunayım da
Öyle bi dünya yok. Çözünürlük uzunluk ayarlamasına etki etmiyor.
Örneğin tahribat.com a girdiğin zaman sen ekranı masaüstü görüyormuş gibi mi görüyorsun yüksek çözünürlüklü mobilde?
-
Senin ilacın Adapt.JS
-
-
DrKill bunu yazdı
Beyler bu css ile mobil cihaz tespiti nasıl yapılıyor? Yani media sorguları ile 900px den küçükse, 1200 ile 900px arasındayse felan diye sorgular var. Ancak bunlar yüksek çözünürlüklü cep telefonlarında yanlış algılamaya sebep verecek şeyler.
Yani laptop var 1366px
cep telefonu var 1280px
laptop var FULL HD
cep telefonu var FULL HD
demişsin fakat zaten 1366px laptop ile 1366px telefon aynı görüntüyü sunar. değişen şey boşluklar ve yazı boyutu olur ki yazı boyutu cihaza göre düzenlenir, işte burada ipler çözülür. tıpkı laptopta aldığın görüntü gibi görüntü alırsın telefonda da.
temel değişken şudur:
(orientation:
landscape)
çözünürlük dediğin gibi ama telefon olduğu için dikey olduğundan işleri karıştırabilirsin. bunun için de yukarıdaki yönlendirme kodunu kullanman gerek. bununla cihazın yatay veya dikey konumda olduğunu hesaplatıyorsun, ona göre altındaki kodları çalıştırıyor.