Curl Error 60: Peer's Certificate İssuer İs Not Recognized.
-
Entegrasyon yaptığımız bir firmanın servisine erişirken bu hata ile karşılaşıyoruz. Aynı zamanda kendi bilgisayarımdan Postman ile denerkende Unable to verify the first certificate hatası veriyor. Hata servisin SSL'indeki bir bokluktan gibi düşünüyorum çünkü hem kendi makinamda hemde sunucuda ssl hatası veriyor. Bu sorunun sebebi karşı taraf mı yoksa biz miyiz?
-
root sertifikayi eklesen cozulur diye dusunuyorum. Sendeki listede karsidaki ssl'i veren ca tanimli degil.
-
ekledim şimdi sunucuya sorun düzeldide bu nasıl root sertifika aqü windows 10 makinada postman request atamıyor. bu sertifika olaylarına pek hakim değilim ancak dandik ssl mi var ne var karşı tarafta huylandım açıkçası. biraz da bu tarafından bilgi verebilir misiniz?
-
wildcard ssl lerde openssl üzerinden key generate ederken sıkıntı yaşamış olabilirler.
-
TeRRoR bunu yazdı
ekledim şimdi sunucuya sorun düzeldide bu nasıl root sertifika aqü windows 10 makinada postman request atamıyor. bu sertifika olaylarına pek hakim değilim ancak dandik ssl mi var ne var karşı tarafta huylandım açıkçası. biraz da bu tarafından bilgi verebilir misiniz?
Sertifika ne, ya da nasil bir sistem icerisindesin bilmiyorum; o yuzden dandik mi degil mi bilemeyecegim. Ama genel olarak root sertifika yoksa guvenilmezdir.
Certificate Authority denen yetkili abiler var. Bunlar sertifika dagitan firmalar. Senin kullandigin uygulama, isletim sistemi vs, bunlari guvenilir buluyorsa, bu firmalara ait root sertifikalari kendi sistemine ekliyor. Cunku bu root sertifikalar da kendi olusturduklari sertifikayi dogrulamakta kullaniyor. Eger kullanicida, senin kullandigin sertifikayi dagitan firmanin root sertifikasi yoksa, sertifikayi tanimadigi icin, guvenilir olmadigindan dogrulama yapilmiyor.
Mesela bizim kullandigimiz firewall da ic network de trafigi sifreleyerek gonderiyor. Ama kendi urettigi sertifikayi kullaniyor. Eger root sertifikasini sunucuya ekleyemezsen dogrulama hatasi aliyorsun.