Dead/Stuck Piksel Sorunu
-
LG LCD monitörümde 1 adet koyu arka planda beliren mavi parlak piksel sorunu vardı. Sanırım stuck piksel idi. 1 ay bilgisayarı açmadım dolayısıyla ekranıda açmadım ve 1 ay sonunda açıtığımda yok olmuştu; fakat şimdi temizlikçi odamı temizleyip monitörü filan oynatınca tekrar ortaya çıktı. Arda yanıp sönüyor, gidiyor geliyor. Basit bir soruna benziyor yerleşmeden nasıl bir çözüm bulabilirim acaba? Teşekkürler.
-
ben de buna çok çözüm aradım bulamadım, sanırım bi çözüm yok. garanti belgesine bakcaksın. ölü pikseller belli sayıyı aşınca tamir garantisi veriyolar ama bu sayı en az 3 olur.
-
Şimdi fişini çektim tak diye. Bekleyeceğim baya bir süre belki yine düzelir. :/
-
sanmıyorum, boşuna zorlama kendini. hatta bende de aynı renkte piksel sorunu var. açık mavi (turkuaza çalan) parlak. sadece koyu arkaplanda görünüyor.
-
Sertçe vurdum pikselin olduğu bölüme, düzeldi! :)
-
lcd ekranları oluşturan milyonlarca(1024x768x4 tane) transistörden herhangi bir tanesinin görev dışı kalması sonucu meydana gelen bi durum. bu durumda söz konusu pixel ölü pixel olur ve görev dışı kalışın durumuna göre siyah veya aydınlık bir nokta olarak ekranda öle durur ama seninkinde temassızlık olabilir o yüzden gidip geliyodur
Toplam Hit: 1687 Toplam Mesaj: 6