folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Dış Ticaret Temsilciliği Olan Var Mı?

Dış Ticaret Temsilciliği Olan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba, 

Dışarıdaki bir kaç firmanın türkiye de cihazlarını satmak istiyorum. Distrubitörlük yada temsilcilik adı her neyse. Bunun için gümrük müşavirim de var, firmamda var ithalat ihracat hakkımda var.

şimdi bu firmalar temsilcilik için para istiyorlar mı?

yani türkiyeden firmayla bağlantı kuran bir türk direk bana yönlensin istiyorum benden alsınlar istiyorum.

bu işin raconu nedir? varmı yapan bilen bu genç arkadaşına fikir bilgi vermek isteyen varmı?

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KILICH
    KILICH's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı

Hocalar merhaba, 

Dışarıdaki bir kaç firmanın türkiye de cihazlarını satmak istiyorum. Distrubitörlük yada temsilcilik adı her neyse. Bunun için gümrük müşavirim de var, firmamda var ithalat ihracat hakkımda var.

şimdi bu firmalar temsilcilik için para istiyorlar mı?

yani türkiyeden firmayla bağlantı kuran bir türk direk bana yönlensin istiyorum benden alsınlar istiyorum.

bu işin raconu nedir? varmı yapan bilen bu genç arkadaşına fikir bilgi vermek isteyen varmı?

Hocam genelde para isterler. Fakat firmaların hangi ülkeden ve hangi sektörden oldukları önemli. Sektörel bazda bir çok farklı şey istenebilir.

1. Para isteyebilirler. ( Ki bu yüksek ihtimal )

2. Şu kadar malı peşin al , stokla , 1 yıllık distribütörlük verelim , görelim derler.

3. Hiçbir şey talep etmeden distribütörlük verirler. ( Çok zor ihtimal , yaklaşımın önemli , adamın buradaki pazara bakışı ve geçmişteki satışı veya müşteri ilgisi önemli )

4. Firmalar biraz büyük ölçekli ise depolama alanı , şu kadar metrekare ofis vs. gibi tesis isteyebilirler.

Bu liste uzar gider. O yüzden nazik bir dille firma profilini anlatan detaylı bir maili atmak ve distribütörlük istediğin firmalardan randevu talep ederek merkez ofislerine gitmek en mantıklısıdır.

Firmalara ait bir pm atarsan araştırabilirim firmaları. 

Örneğin ; Genelde firmalar para talep ederler ya da yıllık ciro belirlerler. Distribütörlüğü sadece ithalat olarak görmeyin , satacağınız ürüne göre tesis isteyebilirler , depo isteyebilirler , DBS sistemi gibi bir sistemleri olabilir mesela.

Ürünler ve firmalar hakkında bi pm atarsan yardımcı olurum.

Senden Ölürcesine Kaçan,Başkasına Hayat Gibi Gider...
Toplam Hit: 512 Toplam Mesaj: 2
dış ticaret