Domain Üzerinde Yapılabilecek Fikirler Üzerine
-
Arkadaşlar elimde tarihvezaman diye bir domain var.
Bu domaini projeye oturtmak istiyorum.
Fakat aklımda tabiki bir çok şey dönüyor.
Geçmişten günümüze gazete dergi yayınlarından tutun da tarihte bu gün adı altında geniş incelemeler vs..
Aynı zamanda tarhisel olayların farklı kültürlerce incelenemesine kadar farklı düşünceler var ( bu kısım çok zaman ve emek alacak aynı zamanda belli bir uzmanlık isteyen dal fakat ileri proje düşüncesi üzerine de var )
Kısacası akıl akıldan üstündür diyorum ve sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
Direk proje şu olsun olayı da değil en küçük bir tasarım yada fikir parçacığı bile gelse paylaşabilirsiniz.
-
Fikri olan ?!?!?
-
Dergi gazete olayını şiddetle destekliyorum
Yıllarca dedim bunu.
Ben şunu istiyorum: atıyorum 15 ağustos 1993 teki gazeteleri okumak istiyorum diyelim tak çıkmalı
Tarih olayınida farklı dusunmustum
Diyelim ki 1902 yılında dünya capinda bütün ülkelerde olan olayların incelenmesini istiyorum
Normalde bölüm bölüm veriliyor
-
sıtenın ustunde hatta anasayfa ılkokulda tarıh panosu olurdu ılkcagdan baslayıp yortacag yenıcag fılan o tarzda bırsey olabılır.
oradan yıl secılır altında da dırekt ay gun fılan yıne scroll olarak sectırtebılırsın ya da onemlı olaylar gelır boyle bırsey olabılır.
-
edit :)
slanger tarafından 10/Eyl/15 01:51 tarihinde düzenlenmiştir -
hipokondriyak bunu yazdı
sıtenın ustunde hatta anasayfa ılkokulda tarıh panosu olurdu ılkcagdan baslayıp yortacag yenıcag fılan o tarzda bırsey olabılır.
oradan yıl secılır altında da dırekt ay gun fılan yıne scroll olarak sectırtebılırsın ya da onemlı olaylar gelır boyle bırsey olabılır.
2 yorumda da time line mantığı gelmiş ki bu hali hazırda entegre edilecek bir sistem.
gazete dergi durumu ilk fikirlerden biri fakat
Gazetelerden eskiye dönük yayın izni almak ne derece kolay olacak hiç daha önce deneyimlemedim ve bilmiyorum. Araştırmak lazım..