Dükkan İçi Aydınlatma İçin Hesaplama
-
Arkadaşlar merhaba,
Tasarladığımız bir çiçekçi dükkanının ön bahçe kısmında aydınlatma yapmak istiyoruz. Alan pleksi malzeme ile çatı yapılmış ve 3 tarafı cam doğrama şeklinde, ışık alıyor. İçerisi botanik olacak. Beyaz ışık ile canlı bir görüntü yaratmak istiyoruz. 15 m2 kadar bir alan var ve yükseklik 220 cm civarı. Bu alan için kullanılacak aydınlatmanın watt değeri veya çeşidi en uygun fiyatlı ne olabilir ? Özellikle watt değeri için m2 üzerinden bir hesap vardı, şimdi aklıma gelmiyor. Teşekkürler. -
15 adet yeterli gelir sanirim mekanin rrsimlerini atsaydin iyiydi birde tavanin
-
ortalama elektrik faturası kaç tl gelir aceba tasaruflu aydınlatma kullanmanızı tercih ederim dükkan dükkan ortamında beyaz ışık daha iyi olur
-
Hocam cicekler icin renk fark etmiyor mu hep cok yuksek lumen isik soldurur gibi bisey kalmis cahil kafamda
-
HeyQirs bunu yazdı
Hocam cicekler icin renk fark etmiyor mu hep cok yuksek lumen isik soldurur gibi bisey kalmis cahil kafamda
Fazla olması da sorun teşkil edebilir evet; işte bu nedenle m2/watt hesaplama yöntemi vardı diye hatırlıyorum ben de ama neydi, nasıl bir hesaptı çözemedim. Çok ayarında bir beyaz ışık ile renkleri boğmadan gösterir bir aydınlatma yapmam lazım. Piyasada bazısı 50 watt led projektör yeter derken, bazısı 200 watt tavsiye ediyor.