folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dükkan İçi Aydınlatma İçin Hesaplama

Dükkan İçi Aydınlatma İçin Hesaplama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Tasarladığımız bir çiçekçi dükkanının ön bahçe kısmında aydınlatma yapmak istiyoruz. Alan pleksi malzeme ile çatı yapılmış ve 3 tarafı cam doğrama şeklinde, ışık alıyor. İçerisi botanik olacak. Beyaz ışık ile canlı bir görüntü yaratmak istiyoruz. 15 m2 kadar bir alan var ve yükseklik 220 cm civarı.  Bu alan için kullanılacak aydınlatmanın watt değeri veya çeşidi en uygun fiyatlı ne olabilir ? Özellikle watt değeri için m2 üzerinden bir hesap vardı, şimdi aklıma gelmiyor. Teşekkürler.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BenSen
    BenSen's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ortalama elektrik faturası kaç tl gelir aceba tasaruflu aydınlatma kullanmanızı tercih ederim dükkan dükkan ortamında beyaz ışık daha iyi olur

BenSen tarafından 31/Tem/18 21:06 tarihinde düzenlenmiştir

Ne güzel demiş ”Dünyayı anlamak yetmez, onu değiştirmek gerekir.” (Karl Marx)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

Hocam cicekler icin renk fark etmiyor mu hep cok yuksek lumen isik soldurur gibi bisey kalmis cahil kafamda

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    HeyQirs bunu yazdı

Hocam cicekler icin renk fark etmiyor mu hep cok yuksek lumen isik soldurur gibi bisey kalmis cahil kafamda

Fazla olması da sorun teşkil edebilir evet; işte bu nedenle m2/watt hesaplama yöntemi vardı diye hatırlıyorum ben de ama neydi, nasıl bir hesaptı çözemedim. Çok ayarında bir beyaz ışık ile renkleri boğmadan gösterir bir aydınlatma yapmam lazım. Piyasada bazısı 50 watt led projektör yeter derken, bazısı 200 watt tavsiye ediyor.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 1254 Toplam Mesaj: 5
led aydınlatma projektör