E-Ticaret Web Siteleri...
-
Müridler olayım şudur ;
Bugüne kadar birçok html tabanlı web tasarımı yaptım kullanılanlar oldu kullanılmayanlar oldu..Ancak şimdi bir şirketten iş teklifi aldım ve adamlar benden bir e-ticaret sitesi yapmamı istiyorlar...daha önce hiç böyle bir site üzerinde çalışmadım..Nasıl kurulur yapılır falan çok alanım değil aslında...benim sorum sizce bu işin altına girmelimiyim ?? Güvenliği falan zormudur bu sitelerin ne gibi önlemler almak gerekir ?? Kredi kartı güvenliği nasıl sağlanır gibi sorular...
Birde eğer bu işe girersem web sitesinin tabanı ne üzerine olmalı asp mi dersiniz php mi ??
Bir danışayım istedim....
-
php olmalı ama bilmiyorsan hiç bulaşma.bu arada adamlar özel yazılımmı istiyorlar ?
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
php olmalı ama bilmiyorsan hiç bulaşma.bu arada adamlar özel yazılımmı istiyorlar ?
-----------------------------yok hocam özel yazılım olması gibi bir şart koşmuyorlar...sadece basit tekil satış işlemlerini yapabilecek kredi kartı güvenlikli olacak gibi temel sistem...onun haricinde ürünlerinin reklamları ile dolu bir site olacak...
-
berkeraaa bunu yazdı:
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------yok hocam özel yazılım olması gibi bir şart koşmuyorlar...sadece basit tekil satış işlemlerini yapabilecek kredi kartı güvenlikli olacak gibi temel sistem...onun haricinde ürünlerinin reklamları ile dolu bir site olacak...
-----------------------------piyasada hazır yazılımlar var onlardan birisini kurabilirsin ama uzun soluklu bir site olucaksa ileride problem çıkarabilir.
tavsiyem php olması yönünde.
-
teşekkür ederim hocam...biraz araştıracağım eğer altından kalkamayacağım birşey ise zaten bulaşmam bende...test işlemleri için ve güvenlik için özel bir tavsiyeniz olurmu ??
-
sanal pos için bankaya falan başvuruyorsun ssl şartı var
-
hocam onlar şirketin işi...kendi bankacıları ile halletsinler...benim için önemli olan sistemin altyapısı
-
Hocam piyasada bir sürü sistem var.Birini kullan.
Prestashop, opencart, occommerce
Bu 3 sistemde oldukça iyidir.
-
berkeraaa bunu yazdı:
teşekkür ederim hocam...biraz araştıracağım eğer altından kalkamayacağım birşey ise zaten bulaşmam bende...test işlemleri için ve güvenlik için özel bir tavsiyeniz olurmu ??
-----------------------------sistemde ve serverda zaten hiç bir açık olmaması lazım + login kısımlarına ve kredi kartı bilgi giriş kısımlarına ssl ve sanal klavye ile ek koruma yapabilirsin.
-
bilgilendirmeler için çok teşekkürler müridler....