Ekran Parlaklığı Ve Ekran Karartısı Aynı Şeyler Mi ?
-
Yeni bir akıllı tv aldım . Fakat smart tv modunda kullanırken parlaklık açma kısma fonksiyonu yok . Şaka gibi ama yok . Ben de twilight diye bir program indirdim . Onda ekran karartısı bölümünden karartınca gözlerim rahat etti . Fakat aklıma takıldı aynı şey mi acaba parlaklık kısma fonksiyonu da bu programla aynı mantıkta mı işliyor ? Yoksa bu parlaklığı azaltmıyor sadece görüntüyü mü karartıyor ?
-
Parlaklik acma kapama, aydinlatma ile alakali ( paneli aydinlatan isigin kisilmasi yani ) , twilight gibi appler goruntuyu isleyip daha maviye cekiyor,bazisi sariya cekiyor vs.
-
Antikky bunu yazdı
Parlaklik acma kapama, aydinlatma ile alakali ( paneli aydinlatan isigin kisilmasi yani ) , twilight gibi appler goruntuyu isleyip daha maviye cekiyor,bazisi sariya cekiyor vs.
Renk sıcaklığı , yoğunluk ve ekran karartısı seçenekleri var . Mavi sarı olayı renk sıcaklığı oluyor galiba. Telefonda da aynı uygulamayı indirip denedim . Renk karartısı seçeneğiyle parlaklığı aynı telefonun kendi parlaklık açma kapama seçeneği gibi kısıyor . Ben bi fark göremedim ikisi arasında .