Elektrik Kesintisine Karşı Çözüm Arıyorum
-
Bizim buralar hala inşaat bölgesi durmadan bina dikiyo ibneler , elektrik sıkıntısı su sıkıntısı her birşey var aq pazar günü elektrik kesiliyor kafayı yicek duruma geliyorum . Apartman da 16 daire var elektriği 16 ya böldüler :D bazen elektriğe yüklenince evin lambaları zayıflıyor gözle görülüyo anlıyosun , şimdi ben hepsini geçtim tek sorunum bilgisayar kapanmasın istiyorum . Askerdeyken elektrikler kesilince santral kabininde 2 tane eşşek kadar akü olduğundan santral kapanmıyordu ben eve harici bi kabin yapsam içinde akülerin bulundğu 220 v elektrik alabilirmiyim böyle birşey mümkünmü bu sistem bana ne kadar patlar ne yapmamız gerekiyor tehlikelimi bilen biri anlatsın sadece bilgisayarı çalıştırsam yeter , elektrik bilgim yok anlamam bi tbt ye sorayım dedim : )
-
Kesintiler ne kadar suruyor?
http://www.google.com.tr/search?q=pc+ups&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=tr&client=safari -
Tek farz sorunu bizdede var..Allahın belaları.. neyse
Bilgisayarcıda çalışırken 2 bilgisayar, iki video, müzik seti, bilmemne studio aleti 650 wat güç kaynağına, güç kaynağıda 2 tane araba aküsüne bağlıydı.Kesintilerde bu aletleri 4 saat açık tutuyordu.. yani deli birşeydi.Ama ben yapamadım.. Yani yapılabiliyor sonuçta ama pahalıya mal olur..
-
Bu konuya bak o müridle iletşime gecersen bence yardımcı olabilir
-
ana hattan diğer evlerin sigortalarını indir rahat et :)
-
Bu işi yapan cihazlar var. UPS veya kesintisiz güç kaynağı olarak geçer. Hem enel hemde inform piyasanın en iyileridir. İşim gereği tek bilgisayarlık 600VA cihaz da alıyorum, yüzlerce bilgisayarı ve binayı bağlayabildiğim 250KVA lık cihazda alıyorum. Topraklaman iyi olsun yeter, bu cihazlar sorunsuzca işini görür.
www.inform.com.tr
-
Başka yere taşın, ya da jenaratör al, o sıkıntıları çekme her gün buradan nasıl kurtulurum nasl daha iyi yerde yaşarım diye düşün çalış uğraş ve bunun için harekete geç,
-
en babasından ups al