Envato Elements Lisans Mevzusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Envato elements üyelik satın aldım. lakin bir kaç sorum olacak tecrübe edenler için..

ben video produksiyon için öğeler kullanıyorum. video şablonları müzik dosyaları ve stok görselleri..

ben bu öğeleri her kullanımda lisanslamak zorunda mıyım ?

mesela bir kaç ses dosyası ve video şablonuyla müşterime projeyi verdim instagramda yayınladı. ben bu işi kendi sayfamda da reklam amaçlı yayınladım. kendi sayfamda yayınlamak için tekrar bir lisans mı almam gerekiyor ?

aynı şekilde tek şablon ve ses dosyalarını birden fazla işim için kullanıp müşterilerime verdiğimde bu lisans olayı başımı ağrıtır mı ?

edit: benim işime yarayan öğeler daha çok videohive öğeleri.. videohive üyeliğine bakayım dedim beni envato elementse gönderiyor. 

videohive lisans olayı biraz daha genişletilmiş diye duymuştum..

Hakkinen tarafından 27/May/24 12:58 tarihinde düzenlenmiştir

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Erkek

Soru: ben bu öğeleri her kullanımda lisanslamak zorunda mıyım ?

Cevap: Evet nihai olarak public edeceksen gidip lisanslaman gerekiyor.

Soru: Mesela bir kaç ses dosyası ve video şablonuyla müşterime projeyi verdim instagramda yayınladı. ben bu işi kendi sayfamda da reklam amaçlı yayınladım. kendi sayfamda yayınlamak için tekrar bir lisans mı almam gerekiyor ?

Cevap: Şartlı, Eğer tek marka için kullanıp lisansladıysan ve aynı işi logo vs değiştimeden istediğin hesaptan yayımlayabilirsin, yani A Holding için lisansladığın içeriği, yine A Holding içeriği olarak kendi hesaplarında paylaşabilirsin. Yok 2-3 farklı firma/kurum/şirket için kullandıysan her işletme için gidip lisans ekleyeceksin, bunun sana bir maliyeti yok o yüzden dikkat etmek önemli. Çünkü içeriği üreten tasarımcı/yazılımcı tanımlanan lisans başına ödeme alıyor, bol bol lisans tanımlaki adamlar para kazansın :)) emeğe saygı :D

Lisanslama yapmadığında envato ödeme yapmıyor.

Genel Açıklama: Kullanım lisansın süresi aboneliğin devam ettiği sürece geçerli, 1 y veya 1 yıl abonelik alıp sonra uzatmazsan lisansların süreside bitiyor ya kullandığın içeriği kaldıracaksın yada aboneliği uzatacaksın. Bu daha çok fotoğraf, müzik, fontlar için geçerli

indirip lisansladığın vektör/video/ses/müzik/fotoğraf/ bir kolaj yapıp veya indirdiğin temayı değiştirdinde lisans/kullanım sınırları kalkıyor.

Biraz saçma ve karmaşık lisans kullanımı var.

MuTReFT tarafından 27/May/24 17:58 tarihinde düzenlenmiştir

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı

indirip lisansladığın vektör/video/ses/müzik/fotoğraf/ bir kolaj yapıp veya indirdiğin temayı değiştirdinde lisans/kullanım sınırları kalkıyor.

Biraz saçma ve karmaşık lisans kullanımı var.

Hocam ben müzik indirdim o müziği video kurgusunda kullandım. bi slayt videosu yaptım. slayt şablonu da indirdim. hepsini kendime göre tasarladım veya bi kısmını değiştirdim.

bunun için tamam gidip oluştururum ama üyeliğim sona erdiğinde heralde sıkıntı olmaz. ömür boyu lisans diye okumuştum sanki.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 379 Toplam Mesaj: 3
envato elements