folder Tahribat.com Forumları
linefolder Müzik & Sinema & Tiyatro & Kitap & Televizyon & Seminerler & Edebiyat
linefolder Evde In Ear Stüdyo Kurmak. (Müzik/Stüdyo Dijital Mikserlerden Anlayan Var Mı?)



Evde In Ear Stüdyo Kurmak. (Müzik/Stüdyo Dijital Mikserlerden Anlayan Var Mı?)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    Hocalar selam.
    Lise yıllarından beri kendi aramızda takılıp müzik yaptığımız bi arkadaş grubumuz var, kendi kendimize çalıyoruz hobi olarak zehrimizi alsın diye.

    Her neyse, kendimize bir stüdyo yapalım da kendi ekipmanlarımızı kullanalım istiyoruz. Ancak normal akustik bateri, amfiler, kolonlar, bunun ses yalıtımı, yalıtım tuttu tutmadı, yer ayarlamaktı falan bunlar dertli işler malum.

    Biz de dedik ki bi tane kendi ses kartı olan sağlam dijital mikser alalım, in ear şekilde de vericileri toplayalım, herkes kendi keyfine göre de referans kulaklığı alsın direkt kulağımızda in ear sistemle ev stüdyosunu kuralım.

    Bu işten anlayan varsa mevcut bilgim kısıtlı kalıyor, madem para harcayacağız çalışmayacak bi sisteme para harcamayalım derdindeyim. Yardımcı olursa sevinirim.

    Şimdi, özetle elde olanlar şunlar;
    - Herkesin kendi gitarı, prosesörü, pedalı ekipmanı var zaten.
    - Yeni alınmış Ipad Pro da var.
    - Ben de Rolandın orta segment bir elektro davulu var, davulun kendi ses modülü var zaten. (davul modülü bildiğin midi mantığı yani)
    Şimdi bu sisteme ek olarak herkes teşkilatı getirsin, sonra da yaptığım araştırmalar sonucunda şunları alsam sistemi kurabiliyorum diye anladım ama başka tavsiyesi yahut desteği olan varsa beklerim.
    - Behringer XR 18 (18 kanal, 12 Bus Digital Mixer, 16 midas preamplı, 6 aux çıkışlı bir alet, pc/ipad uygulaması da var direkt.)
    https://www.zuhalmuzik.com/behringer-x-air-xr18-dijital-mixer-114851?gad_source=4&gclid=CjwKCAjwrcKxBhBMEiwAIVF8rNf52kU_WR24M2ff08J2qtP9SEGuvROqQKNeNVZDUWHkyRBJFIKSQBoCsNMQAvD_BwE

    - Bunları da yine Behringer P2 ya da P1 gibi in ear monitörlerle desteklesek diyorum onların da tanesi 2-3k arası fiyatlı.
    - Sonrası herkes kulaklığını in ear vericiye girsin haydi yallah al sana ev ortamında ses problemsiz stüdyo?

    Sonuç olarak bu sistemle hepimiz kulağımızda latency problemi vs yaşamadan kulağımızda stüdyo ortamını başarıyla kurmuş olur muyuz yoksa benim kafamda planladığımın eksiği gediği ya da yapılacak bir şeyi var mı? 
    Umarım derdimi anlatmışımdır. Sevgiler.

    Ephesus tarafından 30/Nis/24 18:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    tüm ekipmanlar mixer'e girecek ve mixerden monitoring yapacaksanız zaten latency problemi yaşamazsınız diye düşünüyorum. 
    ipad üzerinde bir proses'e girerseniz latency illaki olur ipad sadece controller olarak kullanılacaksa np. mixer her türlü sizi kurtarır.

    not: mixeri detaylı incelemedim direkt kafadan yazdım ama yinede sadece in ear dinleme yaparak prova yapmak, takılmak, eğlenmek istiyorsanız bence bundan vazgeçin. bir süre sonra kulaklarınız sikilecek, grupta çalmayı gürültü yapmayı seven 1-2 kişi illa vardır konuşma sırasında gıy gıy ses yapacak herkesin kulağında bangır bangır cıylayacak yapma etme kavgaları çıkacak vs :) 
    prova stüdyosuna gidip takılmak daha mantıklı bir kaç saatlik ücreti bütün grup toplaşıp ödeyince cep yakmıyor hemde piyasanın içinde olmuş oluyorsunuz. stüdyodaki elemanlar muhabbet ilerler beleşe kayıtlarınızı almaya başlar daha eğlenceli olur.
    hem ev ortamında hem stüdyoda hem sırf prova ve takılmak için tutulmuş mekanlarda defalarca çaldım en eğlenceli olanlar prova stüdyoları kesinlikle. provaya gelmiş ünlülerle de tanışabiliyorsun mesela ilginç oluyor. 


Toplam Hit: 185 Toplam Mesaj: 2
dijital mikser