Evdeki Ağ İle İlgili
-
Evde kullandığımız İnternete bağlı olan bütün cep telefonu,pc,tablet vs.. bunların nereye giridiğini ne yaptıklarını görmek için yapılacak bişi varmıdır.
-
pfsense
veya evdeki modem asus ise o da link kaydı tutuyor diye hatırlıyorum -
pfsense aradığım bu gibi teşekkür ederim, biraz araştırdım uygulamalardaki örneğin Whatsapp,telegram vb yazışmları görmiyoruz sanırım pfsense ile bunlarıda görmek istiyorum bu şekilde yapabileceğim bir program varmıdır ?
-
x DeTr bunu yazdı
pfsense aradığım bu gibi teşekkür ederim, biraz araştırdım uygulamalardaki örneğin Whatsapp,telegram vb yazışmları görmiyoruz sanırım pfsense ile bunlarıda görmek istiyorum bu şekilde yapabileceğim bir program varmıdır ?
Kendi guvenlik sertifikani olustur, internete girmek isteyen cihazlara bu sertifikayi yuklet.
Bknz.: MEB :)
-
x DeTr bunu yazdı
Yapamazsın. Giden/Gelen paketlerin header dan nereden gelip, nereye gittiğini görürsün ama paketin içeriği (%99'ü diyeyim) şifrelidir (SSL/TLS)
pfsense/opnsense vb. firewall içinde bir pc veya en azından rasperry pi gibi birşey ayarlaman lazım ve default route onu göstermen lazım. DHCP ip dağıtımını felan o yapacak ve paketleri route edecek. Ev için buna değer mi bilemedim. Fortinet de bunun için ufak nispeten ucuz firewallleri var.
-
abi bunların hepsi iyi güzel de veriler şifreli gitmiyor mu nasıl mesajı okuyacak?
msn sniff gibi çalışmıyor herhalde
(bilgisizim aydınlatırsanız sevinirim) -
x cukurova bunu yazdıx DeTr bunu yazdı
Yapamazsın. Giden/Gelen paketlerin header dan nereden gelip, nereye gittiğini görürsün ama paketin içeriği (%99'ü diyeyim) şifrelidir (SSL/TLS)
pfsense/opnsense vb. firewall içinde bir pc veya en azından rasperry pi gibi birşey ayarlaman lazım ve default route onu göstermen lazım. DHCP ip dağıtımını felan o yapacak ve paketleri route edecek. Ev için buna değer mi bilemedim. Fortinet de bunun için ufak nispeten ucuz firewallleri var.
Anladım hocam yani evin için değmez tabi ama ben varsa diye bir bakayım dedim yani sonuçta evde olsa kontrol etmek isteğim var Fortinet zıkkımı bizim şirketde var :D namıssız bi delemedik alış veriş siteleri bile kapalı mola harici :)