Excel Birden Fazla Hücre İçindeki Yazıları Tek Hücrede Birleştirme
-
Başlıkta da yazdığım gibi bir excel dosyasında bulunan hücrelerdeki metinleri tek tek çekerek tek bir hücrede birleştirmek istiyorum.
Aşağıdaki tabloda hücre hücre çekerek yazıları yan yana getirdim, ancak sonra satırı kopyalayıp word e yapıştırdığımda aşağıdaki gibi aralara tab atılmış vaziyette yapıştırıyor, sonra bu boşlukları almak zorunda kalıyorum. Tab boşlukları olmadan normal cümle gibi bu hücrelerdeki yazıları tek bir hücrede nasıl birleştirebilirim?
Kendim biraz uğraşıp,
=BİRLEŞTİR(K3&" "&L3&" "&M3&" "&N3&" "&O3&" "&P3&" "&Q3&" "&S3&" "&T3&" "&U3&" "&V3)
formülüyle resimdeki gibi birleştirdim ancak tarih kısımlarında hata verdi.
Bunu nasıl çözebilirim?
LynXMaSTeR tarafından 17/Oca/25 15:38 tarihinde düzenlenmiştir -
biraz daha uğraşınca çözdüm (: metneçevir ile oluyormuş. belki benzer sorun yaşayan olur diye bırakayım formülü
=BİRLEŞTİR(K3&" "&L3&" "&METNEÇEVİR(M3;"gg.aa.yyyy")&" "&N3&" "&O3&" "&METNEÇEVİR(P3;"ss.dd")&" "&Q3&" "&METNEÇEVİR(R3;"gg.aa.yyyy")&" "&S3&" "&T3&" "&METNEÇEVİR(U3;"ss.dd")&" "&V3)
LynXMaSTeR tarafından 17/Oca/25 15:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Metneçevir yapmadan da hücrelerin veri tiplerini metin olarak ayarlarsan olur gibi hacı abi.
-
Dipnot: tarihler sayı ile belirtilir ve saklanır. Her bir sayı bir günü belirtir. Sayı 1 arttıkça gün de 1 artar. Sayının virgülden sonraki kısmı ise saat kısmını temsil eder. Tarih içerisinden saati çılartmak isterseniz 1 e bölümünden kalanı çıkarmanız lazım (mod alma)