Fatura Adresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Muhasebe bilenlere bir sorum olacak,

Ben kendi adıma, kendi vergi numarama kestirdiğim faturaya şirketin adresini değil de, başka bir adres yazdırsam o fatura geçerli olur mu? Adres ve telefon bilgilerinin doğruluğu zorunlu mudur?

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

hocam neden başka adres yazman gerektiğini ögrenebilirmiyim

vuk 230 derki faturada ünvan vergi dairesi vergi numarası iş adresi bulunması gerekir

umit tarafından 17/Şub/16 16:26 tarihinde düzenlenmiştir

le le le sakine
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle hocam. Ben bir şirketin üzerinden çalışıyorum. Şirketin sadece belirli bir işine bakıyorum ve bu işleri şirketten değil home office yürütüyorum. Mal alımlarında şirket adına kesilecek faturalar şirkete değil de direkt bana gelirse işim daha kolay olacak, o yüzden.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sonsabah27
    sonsabah27's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Şimdi şöyle hocam. Ben bir şirketin üzerinden çalışıyorum. Şirketin sadece belirli bir işine bakıyorum ve bu işleri şirketten değil home office yürütüyorum. Mal alımlarında şirket adına kesilecek faturalar şirkete değil de direkt bana gelirse işim daha kolay olacak, o yüzden.

Senin kimin adına çalıştığın pek önemli değil aslında. Vergi dairesinde kaydın var mı var muhtemelen..

Şirket adına kesilmesin istiyorsan muhatap olduğun firmaya faturayı kendi adına kesmesini söyle.. 

Yani buna senin şirket itiraz etmezse karşı firma için hiç bir sorun olmayacaktır. Faturada isim soyisim tc no yazılsa bile kafidir. 

Alışverişin boyutunu bilmediğim için daha detaylı bilgi veremiyorum açıkcası...

Toplam Hit: 1247 Toplam Mesaj: 4
fatura