Fatura Adresi
-
Muhasebe bilenlere bir sorum olacak,
Ben kendi adıma, kendi vergi numarama kestirdiğim faturaya şirketin adresini değil de, başka bir adres yazdırsam o fatura geçerli olur mu? Adres ve telefon bilgilerinin doğruluğu zorunlu mudur?
-
hocam neden başka adres yazman gerektiğini ögrenebilirmiyim
vuk 230 derki faturada ünvan vergi dairesi vergi numarası iş adresi bulunması gerekir
-
Şimdi şöyle hocam. Ben bir şirketin üzerinden çalışıyorum. Şirketin sadece belirli bir işine bakıyorum ve bu işleri şirketten değil home office yürütüyorum. Mal alımlarında şirket adına kesilecek faturalar şirkete değil de direkt bana gelirse işim daha kolay olacak, o yüzden.
-
KrypT bunu yazdı
Şimdi şöyle hocam. Ben bir şirketin üzerinden çalışıyorum. Şirketin sadece belirli bir işine bakıyorum ve bu işleri şirketten değil home office yürütüyorum. Mal alımlarında şirket adına kesilecek faturalar şirkete değil de direkt bana gelirse işim daha kolay olacak, o yüzden.
Senin kimin adına çalıştığın pek önemli değil aslında. Vergi dairesinde kaydın var mı var muhtemelen..
Şirket adına kesilmesin istiyorsan muhatap olduğun firmaya faturayı kendi adına kesmesini söyle..
Yani buna senin şirket itiraz etmezse karşı firma için hiç bir sorun olmayacaktır. Faturada isim soyisim tc no yazılsa bile kafidir.
Alışverişin boyutunu bilmediğim için daha detaylı bilgi veremiyorum açıkcası...