folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Flutter Fetchdata Profil Page

Flutter Fetchdata Profil Page

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

herkese iyi aksamlar, profil sayfamda future methodla apiye once user token gonderip sonra profil bilgilerini cekiyorum fakat methodu build icinde tetiklemem gerekiyor. sonra oturumu kapat butonuyla tokeni silip cikis yaptiriyorum fakat tokeni sildikten sonra profil sayfasi tekrar future methodu tetikledigi ve tokeni bulamadigi icin hata aliyorum. Yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler simdiden

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

kodları paylaşır mısın hocam ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

https://paste.ofcode.org/u9Z7GKFDySJkNGdw6Y8Zxh

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam kodun çok karmaşık. Anlamadım...

Anladığım kadarıyla söyleyeyim.

Hiçbir isteği build methodunda çağırmamalısın. Eğer ekran açıldığı anda tetiklemek istiyorsan. initState methodunda Future ile apiyi 1 kere çağır. Daha sonra veri gelince state güncelleyip işlemlerine devam edersin.

Build methoduna sadece ekrana çizilecek kodların yazılması gerekiyor. Aksi işlem yapman performansı mahveder ek olarak uygun da değil. Her ekranda etkileşim olduğunda apiye istek atarsan saniyede 100 tane istek atarsın...

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Her çalıştırdığın setState() build fonksiyonunu tekrar tetikler. Api veri çekme işlemini build içinde yaparsan sürekli olarak tetiklemiş olursun. 

ayrıca

Widget build(BuildContext context) {
        _fetchData();

_fetchData(); asekntrol olduğu için bu fonksiyonu çağırırken yine asenkron olarak çağırman gerekiyor. 

Build içinde asenkron fonksiyon çalıştırmak için FutureBuilder kullanman gerekiyor. (https://flutterigniter.com/build-widget-with-async-method-call/)

Tavsiyelerim: 

BLOC yapısını kullanmanı tavsiye ederim. (setState kullanmak zorunda kalmazsın)

Widget lerini ayrı dosya halinde tutman kod karşamasını ortadan kaldıracaktır. Şu an için kodların çok karışık görünüyor. 

Toplam Hit: 1722 Toplam Mesaj: 4
flutter android studio flutter