Format Sonrası Bilgisayardaki Problemlerim. Çözüm Konusunda Fikir. (?)
-
Arkadaşlar, Windows XP SP3 kurdum, hatasız yükledi. Birkaç aksaklık var çözemedim.
1- İnternet sitelerinden indirdiğime fotoğrafları açmak isteyince ''önizleme yok'' uyarısı çıkıyor.
2- Gizli dosya ve klasörleri görünür yapıyorum, sayfayı kapatınca tekrar gizliyor. Grup ilkesinden düzeltmeyi denedim olmadı.
Bu sorunların çözümü hakkında düşünceniz nedir?
-
1. için artık ms 'in o sikko resim görüntüleyicisinden kurtulup Picasa'nın viewerını kullanabilirsin.
2. normalde öyle birşey yapmaması lazım ? Hem gizli hem korunan işletim sistemi dosyalarında , buda insanı ister istemez zararlı yazılımlara yönlendiriyor ?
-
Başka fotoğraf gösterim programı ile denememiştim. Hemen denerim Hocam, saolasın.
-
hocam bi yerde virüs bulastırmıssın , tekrar kur bence ama daha dikkatli davran.
-
ERERESEL bunu yazdı
Arkadaşlar, Windows XP SP3 kurdum, hatasız yükledi. Birkaç aksaklık var çözemedim.
1- İnternet sitelerinden indirdiğime fotoğrafları açmak isteyince ''önizleme yok'' uyarısı çıkıyor.
2- Gizli dosya ve klasörleri görünür yapıyorum, sayfayı kapatınca tekrar gizliyor. Grup ilkesinden düzeltmeyi denedim olmadı.
Bu sorunların çözümü hakkında düşünceniz nedir?
1-önizleme yok uyarısı, bildiğim kadarıyla sistemin, resimleri hangi programla açacağının tercihini yapamamasından, ya da uygun formata ait kodeklerin yüklü olmamasından kaynaklanır. fotoğraf sağ tık özellikler ve burdan da dosya türünü seçerek hangi programla açmak istediğini seçmenle sorun çözülebilir. harici bir resim gösterme programı yüklemek te işe yayar. mesela acdsee ya da Irfanview gibi.. (windows explorer/araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/bilinen dosya türleri için uzantıları gizle sekmesindeki tıkı kaldırarak resim uzantılarını da görebilirsin)
2-bu sorun bir virüs/trojan sorunudur yüklediğin sistem cd sinin temiz olmaması buna yol açabilir.
amvo.exe yazılımını temizleme yollarını araştırırsan büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.
-
Teşekkür ederim.
ERERESEL tarafından 29/Ara/12 03:26 tarihinde düzenlenmiştir