Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi
-
Fotoğrafçılığa yeni başlayacak birine bir makine almak istiyorum(İş amaçlı değil, kompozisyonları güzel yakalayan birisi). 500TL'den fazla vermesem iyi olur.
kvasir tarafından 25/Kas/16 10:31 tarihinde düzenlenmiştir
DSLR'a geçiş için, DSLR'dan çokta kötü olmayacak şekilde
Fujifilm FinePix S9500 ve herhangi bir S9xxx modelini düşünüyorum.
Siz ne diyorsunuz ? 450-500 arası ikinci ellerini buldum bu modelin. Yorumlarda baya iyi. -
ben alalı 1.5 yıl kadar oluyor makineyi.
belkide 2 yıl
650d aldım oz aman en yenisi o idi. yorumlarda herkes 550d bile işini görür diyordu.
şu an söyleyebilirmki cidden görürmüş.
yani fiyat ve bahsettiğin modelleri bilmem. Ama senin gördğüğn gibi önemli olan para değil komposizyon yakalayabilmen
-
Fujifilm ile başlayacaksan hiç başlama hocam doğru düzgün vizör bile alamazsın dijital makinayla bir farkı yok. Canon 60d , 500d , 550d ile başlaman daha mantıklı . 18-55mm / 75-300mm kit şeklinde bulursan çok daha mantıklı olur. Fujifilm alarak fotoğraftan soğuma.
-
Dante_ bunu yazdı
Fujifilm ile başlayacaksan hiç başlama hocam doğru düzgün vizör bile alamazsın dijital makinayla bir farkı yok. Canon 60d , 500d , 550d ile başlaman daha mantıklı . 18-55mm / 75-300mm kit şeklinde bulursan çok daha mantıklı olur. Fujifilm alarak fotoğraftan soğuma.
Ben hiç anlamıyorum fotoğrafçılıktan, bu modelin dahili lensini övülmüş, birde DSLR ile köprü vazifesi kuruyor isteyen manual çekim yapsın detaylarla uğraşsın isteyen auto çeksin tadını çıkarsın denilmiş, trustedreview sitesi 10 üzerinden 10 puan vermiş, bende yedim açıkçası bunları.
İstiyorum ki alacağım kişi önce bir auto kullansın, sonra ilgilendikçe manual'i kurcalasın, bu cihaz ikisinede imkan veriyor diye düşündüm ben, yanlış mı düşünmüşüm ?
Birde lens dahili olduğu için dedim ileride lens parası falan uğraşmasın. -
kvasir bunu yazdıDante_ bunu yazdı
Ben hiç anlamıyorum fotoğrafçılıktan, bu modelin dahili lensini övülmüş, birde DSLR ile köprü vazifesi kuruyor isteyen manual çekim yapsın detaylarla uğraşsın isteyen auto çeksin tadını çıkarsın denilmiş, trustedreview sitesi 10 üzerinden 10 puan vermiş, bende yedim açıkçası bunları.
İstiyorum ki alacağım kişi önce bir auto kullansın, sonra ilgilendikçe manual'i kurcalasın, bu cihaz ikisinede imkan veriyor diye düşündüm ben, yanlış mı düşünmüşüm ?
Birde lens dahili olduğu için dedim ileride lens parası falan uğraşmasın.Hocam sen tadını aldıktan sonra lens almadan duramayacaksın.
O yüzden hocaların belirtiği makinelerle başlaman çok yol almanı sağlar.
-
Bence ikinci el nikon d200 bak. Eski model ama profesyonel dx formatında bir fotoğra makinesi. Zaten amacın kompozisyon olduğunu söylüyorsun. Tam bütçene uygun ideal bir gövde.
-
Dante_ bunu yazdı
git fuji ile başla hocam gayet iyi marka
-
eğer 0 alacaksanız marta kadar bekleyin aşırı ucuzlama oluyor. şu an fiyatlar kabarık.