Godaddy De NS Yönlendirmesi Yapılmış Domaine Subdomain Eklemek
-
Selamlar Müritler,
Godaddy den aldığım site.com gibi bir alanadına ns yönlenndirmesi yaptım, içerik farklı yerden geliyor. Lakin ben aaa.site.com subdomainini oluşturup ona da farklı bir ns yönlendirmesi yapmak ve içine wordpress kurmayı düşünüyorum.
Nasıl yaparım sizce?
Olur mu?
Yoksa godaddy den hosting de mi almalıyım?
-
Godaddy domain detayında "DNS ZONE FİLE" bölümünden Cname eklemen gerek hocam
Konuyla alakası yok ama ne zaman godaddy ile ilgili birşey görsem aklıma şu ilan sayfası geliyor ilan
-
Sadece domain aldığım için olmuyor sanırım. Subdomain eklemek için c panel e mi erişmem lazım?
-
JOE bunu yazdı
Sadece domain aldığım için olmuyor sanırım. Subdomain eklemek için c panel e mi erişmem lazım?
Hem hosttan hem domain panelinden yapabilirsin hocam her ikiside aşağı yukarı aynı
Hostta yapmak için subdomain oluşturup dns zone dosyasından subdomainin ip sini başka hostun ip sine yönlendiriyorsun yönlendirdiğin serverda da önce domaine host açıp sonra subdomain oluşturuyorsun
yani a.com için subdomain.a.com oluşturup dns zone dan subdomain.a.com u başka bir ip ye yönlendiriyorsun bu ip de de a.com a host açıp subdomain.a.com u oluşturduğunda subdomain.a.com yeni sunucuda çalışmış olur
Domainden panelinden yapmak içinde a.com a dns zone file düzenleme kısmından subdomain adında Cname oluşturup ip sini yeni serverin ip si yapıyorsun sonra yeni server da a.com a host açıp subdomain.a.com subdomainin oluşturuyorsun
-
babayarisi bunu yazdıJOE bunu yazdı
Hem hosttan hem domain panelinden yapabilirsin hocam her ikiside aşağı yukarı aynı
Hostta yapmak için subdomain oluşturup dns zone dosyasından subdomainin ip sini başka hostun ip sine yönlendiriyorsun yönlendirdiğin serverda da önce domaine host açıp sonra subdomain oluşturuyorsun
yani a.com için subdomain.a.com oluşturup dns zone dan subdomain.a.com u başka bir ip ye yönlendiriyorsun bu ip de de a.com a host açıp subdomain.a.com u oluşturduğunda subdomain.a.com yeni sunucuda çalışmış olur
Domainden panelinden yapmak içinde a.com a dns zone file düzenleme kısmından subdomain adında Cname oluşturup ip sini yeni serverin ip si yapıyorsun sonra yeni server da a.com a host açıp subdomain.a.com subdomainin oluşturuyorsun
Dns zone file a girince "The zone file is unavailable because the domain's set nameservers do not belong to this registrar." diyor.
Name Server ları değiştirdiğim için sanırım olmuyor. Yada oluru yok mu?
-
Hocam godaddy de dns zone da işlem yapmak için godaddy nin nameserver ını kullanman lazım ki zonelara işlem yapabil
Domainin dns lerini değiştir hocam godaddy nin kendi nameserverlarını kullan ondan sonra istediğin şekilde müdahale edebilirsin ana domain için a kaydını senin sunucu ip adresini yap sonrada sub için cname oluştur
ama önce ns leri godaddy nin kendi ns lerine çekmen lazım nsxx.domaincontrol.com şeklinde ayarlarda görürsün zaten
-
Ok hocam anladım. Name serverları değiştiremem o sebeple de subdomain yapılamıyor :(
Neyse... sağolasın yardım için.
-
eyv hocam sen sağol
name server değişemezsen hosttan yapabilirsin aynı işlemi
-
babayarisi bunu yazdı
eyv hocam sen sağol
name server değişemezsen hosttan yapabilirsin aynı işlemi
Sadece domain hizmeti alıyorum hocam maalesef