folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder Google Drive Tek Taraflı Senkronizasyon

Google Drive Tek Taraflı Senkronizasyon

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selam,

Google drive'ın sync for desktop mu ne böyle abidik bi uygulaması vardı. Genel hatlarıyla çok kötü ve hantaldı. Ancak tüm pc'yi drive'a yedekle dediğinizde öyle ya da böyle zamanla yüklüyordu. siz silseniz bile drive'da kalıyordu.

ama şimdi saçma sapalak bir güncelleme gelmiş, ismi değişmiş falan. artık bilgisayardan silince sunucudan da siliyor.

androidde bi app ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ttxapps.drivesync&hl=en_US&gl=US ) kullanarak bu sorunu aşıyorum. gerçi halâ aşıyor mu bilmem bakmak lazım.

pc için nasıl aşarız? var mı böyle bir ihtiyaç duyup da çözmüş olan?

ne var ne yok yüklesin, ben silsem de orada kalsın. zaten ne kadar tutacakları meçhul....

tişikkirler

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

PC'de düzgün program bulamadım. web üzerinden yüklüyorum dosyalarımı sürekli.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

https://www.google.com/drive/download/

bunla olmuyor mu şuan dediğin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

https://www.google.com/drive/download/

bunla olmuyor mu şuan dediğin

eskisi mi bu?güncelle diyor izin vermiyor :(

up

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Aynı sorunu biz yaşadık hocam, ben de çözemedim. Eski versiyon bir süre çalıştı bir serverda ama o da uçtu.. varsa bir çözüm önerisi biz de kullanırız :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Aynı sorunu biz yaşadık hocam, ben de çözemedim. Eski versiyon bir süre çalıştı bir serverda ama o da uçtu.. varsa bir çözüm önerisi biz de kullanırız :) 

birlikte yaşadık zaten :d

kendi pcmde de yaşıyorum,

çözmek lazım..

şu android uygulaması gibi muhakkak benzeri vardır ya windows için

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

bunu freefilesync ile kolayca yapabilirsin hocam.

programda sol tarafa yedeklemesini istediğin klasörleri ekle.

sağ tarafta buluta tıklayıp google driveda oturum aç. google drive klasörünü elle girmen gerek. mesela programda sağtarafta nonamehandsfreeorgasm@gmail.com diye görünecek arkasına klasörü belirt.

nonamehandsfreeorgasm@gmail.com\pcyedek

sonra ayarlardan sadece eşitleme bölümüne girip güncelleme olanı seç

bundan sonra program belirlediğin klasördeki tüm dosyaları gmailde belirledğin klasöre gönderecek. eğer bilgisayarında ilgili dosyayı silersen gmailde silinmeyecek.

herşey yolunda giderse programdaki yapılandırmayı toplu iş olarak kaydet.programın realtimesync özellği ile izlenmesini istediğin klasörü belirle ve kaç sanyiede bir istiyorsan toplu iş doyasını çalıştırmasını sağla.

ben mesela 1 saniye yaptığım halde sağlıklı çalıştı. ama bana göre en mantıklısı 10 dakika filan. 

https://freefilesync.org/

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

google kurumsal hesabı ile bireyselin drive özellikleri farklıydı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek

yeni google drive programı iki modda çalışıyor.

birinci mod tüm verilerin birebir kopyalandığı yani dosyaları yansıt seçeneğidir.

ikinci mod ise sanal sürücü oluşturup sadece istediğin dosyaları yada klasörleri senkronlayan dosyaları akışla aktar seçeneğidir.

server yedekliyorsan sanal sürücüye acronis gibi programlar yedek alamıyorlar.  çözüm olarak klasör ekle bölümünden sunucuda yedek aldığın gerçek dizin göstermek gerekiyor. 

uygulamanın epeyce eksiği var. büyük dosya senkronlarken hepsini aynı anda senkronlamaya çalışıyor. o esnada restart atsan hepsini en baştan bir daha başlıyor. dosya pauselama yok. 

soruna gelecek olursak dosya silersen çöpe atar, eğer silmeden sadece bilgisayarından silinsin istiyorsan dosyaları yansıt modunda iken istemediğin klasörlere sağ tık yalnızca çevrim için seçeneğini seçmelisin.  böylece senin makinanda siler sunucuda silmez.

Toplam Hit: 1174 Toplam Mesaj: 9
tek taraflı senkronizasyon google drive