folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Google'ın Artık Çok Bozmuş Olması.

Google'ın Artık Çok Bozmuş Olması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Buradaki kastım şirketin genel başarısı değil youtube dan ve playstore üzerinden hayvan gibi para kazanmaya başladıklarından beri google arama motorunu sanki her gün nasıl daha kötü yaparız diye uğraş veriyorlar.

Zaten son 5-6 yıldır görsel aramalarını yandex üzerinden yapıyorum çünkü o zamandan beri google görsel aramalar bitik idi.

En çok karşılaştığım problemler

1. Bir mekan aratıyorun ve konumu haritalarda var basıyorum basıyorum haritaya o konuma gitmiyor ( pc mobil aynı )

2. arama sonuçlarında bazen neredeyse hep alakasız şeyleri en üste çıkartırken önemli konuları bazen göstermiyor bile

3. diyelimki aradığım ürün satılan bir ürün normalde bu aramada 2. sekmede hemen alışveriş yazar tıklarsınız o ürünün satıldığı e-ticaret siteleri açılır bazı kelimelerde o sekme hiç çıkmıyor ve beni delirtiyor.

4. artık chromium tabanlı edge opera brave gibi tarayıcıların chrome dan çok çok daha ileride olması

abi sen bu tarayıcının has geliştiricisisin sağ tık ekran görüntüsü alma veya dahili dark mode seçeğin olsun yıl 2025 olacak bu üç tarayıcıda olan özellikler yok chrome da.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İlk dediğin harita muhabbetinin kaynağı Avrupa Birliği. Tıklayınca direk Google Maps açılıyor ve rekabeti bozuyor diye Google'ı tehdit ettiler Google'da kaldırmak zorunda kaldı. Her seferinde küfür ediyorum bu duruma ama Allahtan Chrome eklentisiyle çözdüm durumu. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo
    mkyb bunu yazdı

İlk dediğin harita muhabbetinin kaynağı Avrupa Birliği. Tıklayınca direk Google Maps açılıyor ve rekabeti bozuyor diye Google'ı tehdit ettiler Google'da kaldırmak zorunda kaldı. Her seferinde küfür ediyorum bu duruma ama Allahtan Chrome eklentisiyle çözdüm durumu. 

hangi eklenti ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

hangi eklenti ?

https://chromewebstore.google.com/detail/google-search-maps-button/edllcgchknhokighleffpipdedmpgiln

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

https://www.webtekno.com/google-yeni-chrome-cikaramayacak-h152323.html

zaten buda kabul görürse chrome tarayıcısı başka firmaya devir olacak ve en az 5 yıl google kendisi bir tarayıcı üretemeyecek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Bana duzgun veteriner sunamadi cok ihtiyacim varken

Ben o google in ya da hayvanima mudahale yapamayan veterinerin yaratildigi gunu sikmemek icin cok zor duruyorum. Gidip korkunc seviyede amina caktigim veterinerini dovesim var hala. Gazetelere dusucem cok sınırdayım. Bir ara vergi dairesinde memuru dövdüm gazetelere dustuydum cunku sjshshshsh

Google in bir ofisini bombalamayan kendimin ve insancilligimin amina koyim.

Google bir manada da duzeltti kendini bir ara polonya slovakya slovenya çekYA ukrayna vietnam umman tarzi cakma domain'lerle korkunç bir spam arama sonucu gosterme aliskanligi vardi mesela en azindan onu duzeltti yıl sürmüstü o pislik.

Bir de su an beni çok rahatsız etmese de,  HEDEFLİ SONUC verdigini saniyor ama veremiyor google görseller resmen ölü ÖLÜ! ++ google arama sonucu da salt ve hedefli hale getirdik bakis acisiyla sikip öelmiş durumda 5 sonuç ya veriyor ya veremiyor

Haliyle alternatif ve basarili web sayfalari emek harcanan web siteleri her ne kadar am göt seo patlatsa da orada gözükemiyor.

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

SEO tarafını da bitirdi şerefsizler.

Son 3 senedir.

İnternet üzerinden iş yapıyorsanız, ads'e para vermek dışında başka bir alternatifiniz kalmadı malesef.

Arama motoru tarafı bok olabilir ama ads tarafı gerçekten çok kazançlı olabiliyor birçok sektör için.

Yaklaşık 1 senedir google ads'e reklam veriyorum, şimdiye kadar seo ile boşa zaman kaybetmişim diyorum.

Zaten aramaların ilk 3'ü ads olduğu için, doğru sonuç bulmak neredeyse imkansız Google'da.

Parayı veren düdüğü çalıyor uzun zamandır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Aramaları önce Google'da yapıyorum. Bulamayinca Yandex'i acıyorum. Bir aramayi Google'da yapip, tekrar yandex'te aratma oranim %50 olabilir. Alışkanlık ama olla Google'da bakacam.. Hber sitelerine uyuz oluyorum. Çoğu aramamda ilk sayfa haber sitesi çıkınca anında Yandex'e geçiyorum. Görsel aramaalri zaten yandex'te yapiyorum.  Bir ara bir sure chrome adres çubuğunu yandex'e bile cevirdim. Ama aliskanlik tekrar Google'a döndüm. Bozmadi hocam sicti sivadi zaten.. uzun zamandir bok gibi afedersin...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Megalados bunu yazdı

Aramaları önce Google'da yapıyorum. Bulamayinca Yandex'i acıyorum. Bir aramayi Google'da yapip, tekrar yandex'te aratma oranim %50 olabilir. Alışkanlık ama olla Google'da bakacam.. Hber sitelerine uyuz oluyorum. Çoğu aramamda ilk sayfa haber sitesi çıkınca anında Yandex'e geçiyorum. Görsel aramaalri zaten yandex'te yapiyorum.  Bir ara bir sure chrome adres çubuğunu yandex'e bile cevirdim. Ama aliskanlik tekrar Google'a döndüm. Bozmadi hocam sicti sivadi zaten.. uzun zamandir bok gibi afedersin...

bu akşam bodrumspor galatasaray maçı vardı örnek olsun diye bunu yazıyorum google herşeyde sıçtı ama spor sonuçlarını çok iyi veriyor

breave search e bodrumspor yazıyorum alakasız

yandex e bodrumspor yazıyorum alakasız

bing e bodrumspor yazıyorum futbol hariç ne kadar gereksiz sonuç varsa gösteriyor

google arama çubuğunda daha bodrum yazıyorum maç sonucu enter a basmadan göstetiyor enter a basınca detaylı veriyor.

yani diğer arama motorları günlük ogünün faliyetlerine göre sonuçları düzenlemek yerine hep sabit veri gönderiyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Megalados bunu yazdı

bu akşam bodrumspor galatasaray maçı vardı örnek olsun diye bunu yazıyorum google herşeyde sıçtı ama spor sonuçlarını çok iyi veriyor

breave search e bodrumspor yazıyorum alakasız

yandex e bodrumspor yazıyorum alakasız

bing e bodrumspor yazıyorum futbol hariç ne kadar gereksiz sonuç varsa gösteriyor

google arama çubuğunda daha bodrum yazıyorum maç sonucu enter a basmadan göstetiyor enter a basınca detaylı veriyor.

yani diğer arama motorları günlük ogünün faliyetlerine göre sonuçları düzenlemek yerine hep sabit veri gönderiyor.

Yandex e yazdim maç/spor karsilasmasi isini ben ben gecen ay bitmis ve canli mac sonuclarini google gibi sunabilin diye google baskette molaları bile gosterebiliyor anlik hem de filipinler lise ligine kadar yapabiliyor bunu bazen lol.  Yandex e komple gecmistim 45 50 gün once keza burada da yazdim sokim google a diye.

Yandexte 4 tane mevzu var beni uyuz eden 

1-) Gorsellerde google gibi hangi websitesinde oldugunu falan yazmiyor gorselin. Tile gibi dosuyor tum gorselleri yanyana bitişik table ayrimi dahi yapamiyor.  Görsele ait Websitesi - Title bilgisi vermiyor YANDEX AYARLAR a baktım bu seçeneğide göremedim.

2-) neredeyse hicbir spor karsilasmasi & mac sonucunu canli veremiyor ya a bitse de veremiyor.

3-) bazen insan o an guncel haber keywordu aratiyor. Google gibi haber sitesini dosesin istiyor saga sola kaydirmali gorselli baslikli basic şekilde. Yapmıyor

4-) google gibi muziktir filmdir tiyatro oyunudur Elle Girilen Yıl / İÇİNDE BULUNAN YIL veyahut O ANKİ vizyondakilerbenzeri filmlerbenzeri muzikler, benzeri yapımlar tarzi kolay bir sunumda yapamiyor.

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 875 Toplam Mesaj: 10
google opera bing