Güvenlik Kameraları İçin Kızıl Ötesi (IR) Aydınlatma Devresi Vs
-
arkadaşalr güvenlik kameraları için IR aydınlatma sistemleri üzerine kafa yormaya başladım bir kaç gündür fakat elektronik mühendisine ihtiyacım var tbt de varmı elektronik bilgisi iyi olan veya mühendis olan vs.
amacım IR projektörü kendim tasarlamak piyasada atom , pcs , big led vs.gibi kızıl ötesi ledler var bunların hakkında tam bilgi sahibi değilim işin açıkçası , o yüzden yardıma ihtiyacım var konu hakkında bilgisi olan mürid varsa bir görüşelim.
-
sayın hocam;
elektronik teknikeriyim, daha çok pic atmel felan programlamaya hevesliyim ama dediğin durumda aklıma bir fikir geldi, istersen bir elektrikçiye giderek dene derim.
Elektronikçilerin havyasız olarak lehimleme için kullandıkları kızılötesi ampuller bulunuyor. Sanırım philips ve osram marka 220v ile çalışan kırmızı bir akp tip akkor flamanlı lamba.
ahan da resmini buldum;
bu lambalar ısıtmada kullanılıyor. biraz pahalı(yıllar önce bana 17 demişti bi elektrikçi) ama led işine girişmeden bir elenktirinkçiye git ve adamla konuş derim. Belki işini görebilir.
Biliyorsun ledler çok düşük wattlı ve onlarca kullanman gerekebilir. Bu ampuller yüksek wattlı ve sanırım işini görür bir dene derim...
antivir-US tarafından 16/May/13 12:04 tarihinde düzenlenmiştir -
himm denemek lazım inceliyorum sagolasın.
-
bi uplayım.
-
haci tam olarak istegin nedir mesafe falan onemlimi? bu ir ledleri surmek biraz enteresandir kameranin yakalamasindan hizli olmasi lasim yaptigi tekrar diye dusunuyorum bunun icin picli bi flipflop devresi bulursan sana baya faydasi olur yakma sondurme hizini artirmn lazim birde eger power led kullanacaksan mutlaka bu ledlerin istedigi akim ve voltaji vermelisin fazlasinda hayvN gibi isiniyor istersen bende arastiriyim. bulursam koyarim buraya nasil yapildigini
-
Acemilikten olsa gerek zamanında 30 kadar ir ledi heba etmiştim. Voltaj normal lambalar gibi sürekli veriliyor sanıyordum öyle değilmiş :)
-
Hocam bide buraya bak
http://www.tahribat.com/Forum-Ir-Led-Devresi-Lazim-103922/
Ben çalışma voltaj ve akımlarının normal letlerden farklı olduğunu düşünmüyorum bence buradaki gibi hesaplayabilirsin.
Volt 1.2 al amperi de 020 ma baz alırsan direc değerini bularak seri, paralel yaparak kullanabilirsin diye düşünüyorum.
http://320volt.com/led-calistirmak-icin-seri-direnc-hesaplari/
musa-90 tarafından 19/May/13 20:38 tarihinde düzenlenmiştir