Her Platforma Uygun Klasör Şifreleme...
-
yeah arkadaşlar,
başlık garip yeri de garip ama sorumu duyunca belki hak verebilirsiniz =))
şimdi benim bu pc imde linux kurulu ve yakında abim yanına alıp balıkesir e gidecek...
kendime ait özel bir klasör oluşturup şifreledim ama abim kafasına eser de linux u kaldırıp winfos falan kurarsa benim şifreli klasörüm kabak gibi girişe çıkışa izin verecek...
yani demek istediğim öyle bir şey yapayım ki işletim sistemi gözetmeksizin şifreli kalsın =))
dosyanın bulunduğu yer ntfs dir...
yeni bir pc alana kadar yedekleme şansım yoktur bu arada, 2 ay kadar böyle bir çözüm bulmalıyım...
dip not: biraz abes gibi geldi bana da bu istek ama olur mu olur O.o
ntfs lock ta fazla uçuk olur...
-
TrueCrypt Winfos için :R
Olmadı DVDlere çek :R
-
sorunu az buçuk anlayabildim. anladığım şekilde bi öneri sunayım. bios a girip açılışta cd-rom u denetleme işlemini pasif hale getir.bios a şifre koy. abine bios şifresini söyleme. eğer abinin fazla bi bilgisi yoksa pc konusunda açılışta cdyle açılış yapamayacağı için format atamaz.
-
güzel fikir de çok dikdatörlük kokuyor bea, o kadar da insafsızlık yapmak istemem ama bunu bir kenara yazdım =))
-
harddisk te yeni bi partition yaratıp dosyalarını onun içine at sonra sürücü harfini sil sadece sonra dosyalara yeniden ulaşmak istersen sürücü harfi ata. tabi bunların hepsini hizmetlerdeki disk yönetiminden yap :)
-
ManiakRhifat bunu yazdı:
-----------------------------
harddisk te yeni bi partition yaratıp dosyalarını onun içine at sonra sürücü harfini sil sadece sonra dosyalara yeniden ulaşmak istersen sürücü harfi ata. tabi bunların hepsini hizmetlerdeki disk yönetiminden yap :)
-----------------------------tutmaz o linuxta hiç O.o
-
Winfosu kendin kur. Başlangıçta hangisinden açılacağını sorsun. Linux için zaten halletmişsin. Winfosa da kendin dosya şifreleme programı kurup şifrelersin. Programın kısayollarını falan silersin. Abin hangisini açarsa açsın dosyaların şifrelenmiş olur.
-
pc de 10 gb boş yer var, sda1 zaten 22 gb şimdi tekrar düzenlemek sorun olur O.o
80 gb lik hdd ile iyi idare ediyorum aslında düşününce =))
2 işletim sistemi için uzun sürer yav bu, iyisi mi güzellikle anlatacağız gibi durumu ama şöyle bir şey geldi aklıma;
3 gb lik alan yaratacağım ve dosya sistemini ext3 yapayım direk onu şifreleyeyim...
winfos kursa bile sda1 e 3 gb lik ext3 ü görmez winfos o da girmez...
kötü fikir değil gibi bea =))