Hostgator Türkçe Destek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebelpirate
    rebelpirate's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar dünyaca ünlü host firması olan Ülkemizde de çok tercih edilen host firması olan Hostgatorde Sefa isminde bir Türk çalışmakta ve karşılaştığınız sorunlara Türkçe destek vermektedir. kendisi ile yaptığım görüşmelerde Hostgatorde Türkçe destek verdiğini Hostgator müşterisi olupta bilgisi olmayan arkadaşlara iletirsem çok sevineceğini söyledi onun için bu konuyu açma gereği duydum. şu anda Sefa beyin girişimleri ile Hostgator Türkçe Cpanel yapmak için uğraş vermekte.  destek konusunda elinden geldiğince yardımcı oluyor. hatta önümde destek bekleyen 15 kişi olduğu zaman bir anda ilk sıraya geçip Sefa beyi karşımda bulduğum oluyor. hatta ticket bırakıp ücret karşılığında yapılması gereken konularda bile hiçbir ücret talep etmeden anında sorunu çözüyor.

Aşağıda bizzat Sefa bey tarafından r10 da açılmış konuyu hiçbir değişiklik yapmadan yayınlıyorum.

------*------------*-----------*--------------*---------------------*------------------*------------*---------------*-------------------*----------------

Merhaba arkadaslar, birkac degisiklik var onlari bildirmek icin yaziyorum.

Oncelikle bugun itibari ile calisma saatlerimi degistirme uzerinde calisiyoruz. Sirketteki asil islerimin yolunda gitmesini zorlasada calisma saatlerim Amerika saati ile 7 ile 16 arasi degistirmeyi dusunuyorum. Yani Turkiye saati ile 15 ile 24 arasi oluyor. Gecenin 3 unde yardim icin gelmek yada aksam 6 ya kadar beklemek zorunda kalmamaniz icin degistiriyorum. (Sabahlari nasil kalkicam 5 de bende bilmiyorum )

Turk arkadaslari ise alicagimi soylemistim fakat su anda bazen zorlansamda butun turk arkadaslara tek basima yetiyorum. Baska turklerin ise alinmasini yardima yetisemedigim zamana kadar geciktiriyorum. Sonucta ise alinan kisiler bosu bosuna orda oturuyor olucak chat e kimse gelmedigi icin. Su anda bana forumdan cok soru soran arkadaslar oluyor ve bu ne yazikki hic bir sorunlarina cozum olmuyor cunku 1- Isteyken nerdeyse hic r10 a girmiyorum, 2- Is disinda girdigimde sorunlari arastirmam imkansiz cunku evden sunuculara ulasmam imkansiz. Bu yuzden bircok arkadasa cevap olarak chat e gelmesini soyluyorum. Benim calisma saatlerim disinda cok buyuk teknik bir sorun olmadigi surece chat e gelirseniz sorunlariniz cok daha cabuk cozulur. Ayrica chat e gelen artislar nedeni ile bizde rahatca turkce yardim icin turk arkadaslari ise alabiliriz. Elinizden geldigince chat e gelin, burayi sadece basit sorular icin kullanin. Paketler hakkindaki sorularinizi eminim 10 saat bekleyip bana chatten sorabilirsiniz. Calismadigim gunlerde ise burdan sorularinizi sorabilirsiniz. Zaten bir cok arkadasda anladiki PM den sorduklari sorulara cevap alana kadar chat e gelip butun islerini hemen yoluna koyuyorlar.

Chat e istediginiz kadar her soru icin gelebilirsiniz. Bazen 15-20 dakikaligina masa basinda olmuyorum o zamanlarda zaten size turkce orda olmadigimi belirten mesajlarla cevap yaziyor sirkette calisanlar. Yani anlasamayip "bir turlu sana ulasamadik" demeniz icin hic bir neden yok. Turkce yardimin baslamasi icin chate gelen turklerin sayisini artirmamiz icin Hostgator hesabi olan arkadaslarinizada beni bulabiliceginizi soyleyebilirsiniz.

Ayrica bazi arkadaslarinda bildigi gibi chat de benden aldiginiz yardim normalde ben yokken aldiginiz yardimla bir degil. Herseyin bir isleyis tarzi var, normalde ticketlarda sirasi gelene kadar beklemek, transferlerde 72 saate kadar beklemek, bircok iclem icin ticket acmak gibi islemleri benimle irtibata gecince ortadan kaldiriyorum. Transferi 1-2 saatde biten, sorunlari chatte benimle sohbet ederken cozulen arkadaslar bilirler zaten. Benden yardim almaya gelenleri binlerce yardim bekliyen kisilerin onune geciriyorum. Zaten ben orda yokken gunlerce saatlerce ufak bir sorunu halletmeye calisan arkadaslar chatte beni bulup 10 dakikada herseyi halledince goruyor farki. Hostgatordan sonsuza kadar atildigini soyleyen e-mail la chat e gelip kaldigi yerden devam eden arkadaslar cok. Bu yuzden chat e gelmeniz sizin icin cok daha avantajli. Her konuda turk usulu torpilli calisiyoruz sizin anliyacaginiz

cPanel turkceye gelince, elime gecen 4 tane dil dosyasini test ettik fakat en iyisinin sadece %70 i turkce geri kalani ingilizce hala ve bu yuzden daha butun serverlara koymadik. Sonucta binlerce server var ve bu islemi 3-4 kere yapmamiz cok zor. Tam bir turkce dil dosyasi bulup onu butun serverlara koymak bizim icin cok daha kolay. Eger elinde cPanel x3 temasi icin turkce dil dosyasi olan arkadaslar varsa lutfen bunu benimle paylasin. Ben geri kalanini turkceye cevirmeye calistim fakat turkce karakter olmadigi icin ve bircok kelimenin tam turkce karsiligini bilmedigim icin ceviremedim. Sonucta bu yanlis ve bozuk bir turkceyle yapilicak birsey degil. Eger ben bir kismini degistiririm diyen arkadaslar varsa hepinizin yardimiyla geri kalan az bir bolumu turkceye cevirip yayinliyabilirim. Onun disinda simdilik yarim bir turkce dil dosyasini sunucuya koymak soz konusu degil.

Saatlerim degisince size burdan bildiririm. Sorulariniza ve elestirilerinize her zaman acigim

YAZAN: SEFAHG

----------*-------------------------*-----------------------*------------------*-----------------------*-----------------*------------------*-----------

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

bu arkadaş, türkiyedemi yoksa amerikadamı

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Orada tabiki, sunuculara dışardan erişimiz yok yazmış dikkat edersen...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Evet biliyordum çok güzel bir hizmet, ayrıca çokta samimiler

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebelpirate
    rebelpirate's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:
    -----------------------------

bu arkadaş, türkiyedemi yoksa amerikadamı

-----------------------------

tabiki Amerikada.

şimdilik Türkiye saati ile 18:00 dan sonra çalışıyor. 50 kadar Türk müşteri ile ilgilendiğini söylüyor. belkide Sefa beyden haberi olmayan hostgator müşterileride vardır. şimdilik sadece kendisinin Türk müşterilere destek için yeterli olduğunu söylüyor. eğer sayı artarsa şirkete başka Türkçe bilen elemanların alınabileceğini söylüyor.

Ayrıyeten Sefa beyin girişimleri ile hostgator 25 $ indirim sağlayan TURKIYE kuponu oluşturmuştur. eğer hostgatorden host alacaksanız bu kuponunu kullanmanız önemle rica olunur. bu firmanın Türkiyeye ve Türkçe dil desteğine daha da önem vermesini sağlayacaktır.

Toplam Hit: 1933 Toplam Mesaj: 5