HP Bilgisayarlarda Keylogger (Fabrika Çıkışı)
-
Merhaba Arkadaşlar
Aşağıdaki listede bulunan HP bilgisayarlarda, ses kartı sürücüsü (Conexant High-Definition (HD) Audio Driver) ile birlikte bir keylogger yüklü geliyor. Bu konu yaklaşık olarak 24 saat önce (11.05.2017)'de tespit edildi, yani mevzu yeni.
Bastığınız tuşları C:\Users\Public\MicTray.log dosyasına HEX olarak kaydediyor. Eğer bu dosya mevcut, ancak içi boşsa, https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/debugview şuradan debug log'larını gösteren programı indirerek bastığınız tuşların debug log'a atıldığını görebilirsiniz.
C:\Windows\System32\MicTray64.exe dosyasını başka yere taşıyarak veya ismini değiştirerek bu durumun önüne geçebilirsiniz. Görev yöneticisinden baktığınızda bu dosya çalışıyor görünüyorsa, tebrikler, siz de etkilenmişsiniz.
Aşağıdaki ekranda DebugView ile bastığım tuşların kaydedildiğini görebilirsiniz:
Etkilenen bilgisayar ise şöyle: (Başka marka bilgisayarınız varsa, ama conexant audio driver'ları yüklü ise sizin de kontrol etmenizde fayda var)
HP EliteBook 820 G3 Notebook PC HP EliteBook 828 G3 Notebook PC HP EliteBook 840 G3 Notebook PC HP EliteBook 848 G3 Notebook PC HP EliteBook 850 G3 Notebook PC HP ProBook 640 G2 Notebook PC HP ProBook 650 G2 Notebook PC HP ProBook 645 G2 Notebook PC HP ProBook 655 G2 Notebook PC HP ProBook 450 G3 Notebook PC HP ProBook 430 G3 Notebook PC HP ProBook 440 G3 Notebook PC HP ProBook 446 G3 Notebook PC HP ProBook 470 G3 Notebook PC HP ProBook 455 G3 Notebook PC HP EliteBook 725 G3 Notebook PC HP EliteBook 745 G3 Notebook PC HP EliteBook 755 G3 Notebook PC HP EliteBook 1030 G1 Notebook PC HP ZBook 15u G3 Mobile Workstation HP Elite x2 1012 G1 Tablet HP Elite x2 1012 G1 with Travel Keyboard HP Elite x2 1012 G1 Advanced Keyboard HP EliteBook Folio 1040 G3 Notebook PC HP ZBook 17 G3 Mobile Workstation HP ZBook 15 G3 Mobile Workstation HP ZBook Studio G3 Mobile Workstation HP EliteBook Folio G1 Notebook PC
-
Bu adamı dinlemiyoruz.
-
şirket pc leri elitebook 840 ancak dediğin dosyayı bulamadım. Gizli öğeleri göster vs yaptım ama yok bizim it çalışıyor galiba :))
-
Kim bilir daha farklı neler vardır? Başka izleme yöntemleri falan...
-
kaynağı vermeyip biliyorumculuk oynamaktan vazgeç, kendine yazık edersin.
-
kvasir bunu yazdı
ahahahah copy paste mi zannettin, kişi karşıdakini kendinden bilirmiş.
Konuyla ilgili yabancı sitelerde okuduğum haberlerden ve kendim yaptığım testlerden aklımda kalanları özetledim. Debug Log'dan bakma işini de okuduğum kimse yazmamıştı, katma değer olarak kendim ekledim.
Açığı da ben buldum gibi bir iddiam da yok, dikkat edersen tespit edildi demişim, yani özne ben değilim.
Sorun nedir, şimdi açıklar mısın?
-
heza bunu yazdı
şirket pc leri elitebook 840 ancak dediğin dosyayı bulamadım. Gizli öğeleri göster vs yaptım ama yok bizim it çalışıyor galiba :))
Bizde de 840 g3 var, farklı driveryüklemişler, ancak bu program çalışmasa da mevcut. çalıştırınca çatur çutur logluyor herşeyi.
-
notyet
baristbt tarafından 12/May/17 15:24 tarihinde düzenlenmiştir -
MaviEkran bunu yazdıkvasir bunu yazdı
ahahahah copy paste mi zannettin, kişi karşıdakini kendinden bilirmiş.
Konuyla ilgili yabancı sitelerde okuduğum haberlerden ve kendim yaptığım testlerden aklımda kalanları özetledim. Debug Log'dan bakma işini de okuduğum kimse yazmamıştı, katma değer olarak kendim ekledim.
Açığı da ben buldum gibi bir iddiam da yok, dikkat edersen tespit edildi demişim, yani özne ben değilim.
Sorun nedir, şimdi açıklar mısın?
yazı okuduysan kişi yararlandığı yerleri "kaynak" başlığı altında sıralar.
"Conceptual" birşey anlatıyorsan akılda kalanı özetlersin, bir dosyaya resource path verip öbür process'e referans veriyorsan bu akılda kalma değildir özette değildir, prosedür ... bir dakika neyse hiç uğraşmıyorum , yazına dikkat edilirse 2 farklı font stili var, bu tahribata c/p yaptığında olan birşey, hahahaha cı kardeş. Aklın kasaya SATA bağlı değilse bu işte sıkıntı var. Tespit edildi yazıyorsan kim tespit etti yaz ki yazana saygısızlık olmasın bizde kimin lafıymış görelim.
Örnek haber:" Stuxnet'in çıkış tarihlerine yakın bazı avrupa birliği ülkelerine yapılan bir karşı saldırı olduğu, bunun bir gmt +2 ülkesi olduğu, bu saldırının ise siyasi nedenler tarafından 1 kişi olduğunu iddia eden mahlas sahibi tarafından yapıldığı öne sürüldü. Yazının devamını ve kaynağı ise burada(tıklayınız)
-
Bende kaynağı ekleyeyim de konu sallamasyon durmasın bari.
https://www.modzero.ch/modlog/archives/2017/05/11/en_keylogger_in_hewlett-packard_audio_driver/index.html