İngilizce Muafiyet Sınavında Hangi Konulardan Ne Sorarlar ?
-
Arkadaşlar bağzı üniversitelerde 1 yıl ingilizce eğitimini atlamak için muafiyet sınavı olur bu sınavlarda hangi konulardan ne tarz soru sorarlar bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim 1 yılımız belki bu sayede kurtulabilir teşekkürler.
-
hangi üniye gideceksin
-
http://www.proficiencykursu.com/ sağda sorular var.
bizim üniverstede (ytü) her konudan çıkıyor.test oluyor.Grammer , vocabulary ve paragraf soruları .ama kimi üniverstede essey yazdırılıyormuş (bknz : okan ) -
belli değil hocam ama özel olabilir muhtemelen
-
piradomim bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.proficiencykursu.com/ sağda sorular var.
bizim üniverstede (ytü) her konudan çıkıyor.test oluyor.Grammer , vocabulary ve paragraf soruları .ama kimi üniverstede essey yazdırılıyormuş (bknz : okan )
-----------------------------linkte işe yarar şeyler var hocam bakıyorum şimdi sağolasın
-
Speaking dışında ne varsa sorarlar hocam ona göre çalış. Tabi gittiğin okula da bağlı bunların zoruluk derecesi.
-
anadolu ünüversitesine gidersen haberim olsun yardım ederim sana hazırlık konusunda :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------
anadolu ünüversitesine gidersen haberim olsun yardım ederim sana hazırlık konusunda :)
-----------------------------Ben de Anadoludayım. Herkesin anası ağlıyo hazırlıktan bana bi yardım eden çıkmadı ama geçtik bi şekilde ilk seneden :D
-
özel üniverstelerin hazırlık tan muhafiyet sınavı zordur. ben beykentteyim şahsen çok az kişi geçmişti. ondan önce bi seviye belirleme sınavı yapılır, bu sınavda orta ( intermediate ) düzeyi ve üzeri başarı yakalarsan hazırlık atlama sınavına girersin onda speaking de oluyor. kısacası advanced adamı bile zorlar.
konu olarak dersen upper intermediate konuları sorarlar genelde. çoğunlukla en çok sorulan konular upper da öğretilir advance de pekiştirilir.
alt yapın varsa upper kitabı alıp çalış derim. yoksa intermediate de olabilir. ( aynı konuların biraz daha kolay ve detaysızıdır. )
-
sağolun öneriler için kitaptan çalışmak iyi bi fikir olabilir
-
genelde essay yazmanı beklerler onun için geçme ihtimalin zor olur eğer daha önce eğitimini görmemişsen ama bazı üniversitelerde hazırlık geçmek kolaydır essay yazmanı beklemezler mesela yıldıza giden arkadaşlarım sanırım rahat geçmişlerdi.