İnovasyon Ekonomisi, Girişimcilik, Teknoloji, Yenilik Yönetimi Ve Ekonomisi... Bölümleri?
-
Yeni fark ettiğim bazı bölümler açılmış üniversitelerde. biraz araştırayım dedim
ama hiç yorum yok piyasada. oluk oluk okuyan var ama biri biryere birşey yazmamış :)
Gözüme çarpan rastgele yazacağım. buralarda okuyan var mı nedir içerikleri ?
marmara üniv. inovasyon ve girişimcilik ekonomisi / yenilik ekonomisi ve yönetimi
boğaziçi üniv. inovasyon ve girişimcilik sertifikası
necmettin erbakan üniv inovasyon ekonomisi ve büyüme
amasya teknoloji ve inovasyon
niğde ünv. teknoloji ve inovasyon ekonomisi
İTU girişimcilik ve yenilik yönetimi
İstanbul üniv işletmelerde sürdürülebilirlik ve inovasyon yönetimi
-
neyin kafasıyla açıyorlar bilmiyorum. ülke olarak daha Frederick Taylor'un 1910lu yıllarda gösterdiği yere gelemedik. var olan işletme bölümlerinde düzgün eğitim yok, mezunları inovasyon kelimesini bir kez duymadan diploma alıyor. ne inovasyonu ne ekonomisi? bari isim olarak birşey verseymiş de iş ararken faydalı olsaymış bu bölümler.
-
Prometheus bunu yazdı
neyin kafasıyla açıyorlar bilmiyorum. ülke olarak daha Frederick Taylor'un 1910lu yıllarda gösterdiği yere gelemedik. var olan işletme bölümlerinde düzgün eğitim yok, mezunları inovasyon kelimesini bir kez duymadan diploma alıyor. ne inovasyonu ne ekonomisi? bari isim olarak birşey verseymiş de iş ararken faydalı olsaymış bu bölümler.
ama bu kadar da kötümser olmamak lazım : /
-
saposcol bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
işletme (eng. business administration) yurtdışında çok prestijli bir bölüm olup misal bu bölümün hocaları büyük şirketlere danışmanlık yapar. bölümün amacı orta kademe yönetici yetiştirmektir müdür vb. yani esas olarak işletmeyi ileri götürmek, yönetmek gibi yetileri olan elemanlar yetiştirmelidir.
şimdi memleketimizde sayısız işletme mezunundan "işletmeci" olarak işe alınan birini veya özellikle ve sadece işletme mezunu personel arayan şirket gösterebilir misin bana?
onu da bırakalım işletme mezunları ne gibi yetiler kazanarak mezun olmaktadır? küçümsemek için söylemiyorum evde kitap okuyarak diploma alan aöf işletme mezunu ile örgün mezunu arasında ne gibi farklar vardır?
çok müsait değilim daha uzun yazamayacağım fakat birşeyler anlatabildim sanıyorum.
-
Prometheus bunu yazdısaposcol bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
işletme (eng. business administration) yurtdışında çok prestijli bir bölüm olup misal bu bölümün hocaları büyük şirketlere danışmanlık yapar. bölümün amacı orta kademe yönetici yetiştirmektir müdür vb. yani esas olarak işletmeyi ileri götürmek, yönetmek gibi yetileri olan elemanlar yetiştirmelidir.
şimdi memleketimizde sayısız işletme mezunundan "işletmeci" olarak işe alınan birini veya özellikle ve sadece işletme mezunu personel arayan şirket gösterebilir misin bana?
onu da bırakalım işletme mezunları ne gibi yetiler kazanarak mezun olmaktadır? küçümsemek için söylemiyorum evde kitap okuyarak diploma alan aöf işletme mezunu ile örgün mezunu arasında ne gibi farklar vardır?
çok müsait değilim daha uzun yazamayacağım fakat birşeyler anlatabildim sanıyorum.
Aynı bölümden mezun olan iki arkadaşım var ikiside işletme. Biri çıkar çıkmaz Eczacıbaşında yönetici konumunda işe başlarken diğeri şuan barda çalışıyor. Ayrıca yine aynı okuldan mezun bir cocuk var samsung türkiyede çalışıyor yönetici olarak
-
Mr_Dark bunu yazdıPrometheus bunu yazdısaposcol bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Aynı bölümden mezun olan iki arkadaşım var ikiside işletme. Biri çıkar çıkmaz Eczacıbaşında yönetici konumunda işe başlarken diğeri şuan barda çalışıyor. Ayrıca yine aynı okuldan mezun bir cocuk var samsung türkiyede çalışıyor yönetici olarak
ne güzel, sevindim. benim gördüğüm işletme mezunlarının en iyisi babasının dükkanını işletiyor.
-
Prometheus bunu yazdı
Çok doğru olmakla beraber. Bu mantıkla hiç mi okunmasın :)
Biz zaten milletçe kötünün iyisini arıyoruz :)
Çok sıkı takip ettim sonki bölümleri bu mevzularda atak var. Birde iş güvenliği inanılmaz öğrenci alımı var.
Vardır bir bildikleri diyorum ancak bilgi veren yok. Hiç mi okuyan yok bu yazdığım bölümleri
-
Teknogirisimden proje yazan ve geciren. Kosgeb den proje yazan ve geciren. Teknoloji transfer ofisinde calisan ve sirket sahibi olan biri olarak sunu soyleme ihtiyaci hissediyorum;
Bu bolumler cop arasinlar beni yarim saatte mezun edeyim onlari.
-
vardamir bunu yazdı
Teknogirisimden proje yazan ve geciren. Kosgeb den proje yazan ve geciren. Teknoloji transfer ofisinde calisan ve sirket sahibi olan biri olarak sunu soyleme ihtiyaci hissediyorum;
Birazcık açsanız neden çöp ?
Tecrübe diyorsanız o ayrı bir kavram katılıyorum.
-
Innovasyon ve teknoloji yönetiminde doktoram var. Bu bölümler lisans seviyesinde çok bir espirisi olan bölümler değiller, işletmenin biraz özelleşmiş dersleriyle sunulan halleri. Daha çok yüksek lisans ve doktorada işe yarıyorlar.
Ek olarak bu bölümleri tübitaktan, kosgebden proje geçirmekle bir tutmamak lazım. Türkiye'de ve dünyada artık iş geliştirme, ar-ge yönetimi gibi konuları daha profesyonel yapmak için yetişmiş method bilen adam gerekiyor. Triz felanda kurtarmıyor artık.
-
futurist bunu yazdıvardamir bunu yazdı
Birazcık açsanız neden çöp ?
Tecrübe diyorsanız o ayrı bir kavram katılıyorum.
hocam bu bölümlerde ne öğretilecek. bölümden mezun olanlar muhasebe mi yapacak yoksa yasaları mı bilecek.
firma ya da proje zaten yönetemez ( derslere göre konuşuyorum ). slayttan bakarak en basitinden swot analizi zaten yapılamaz.
mühendislik, yazılım, tıp vb birçok dal var. bu projelerin hangi birini neye göre değerlendirecek.
yukarıda verdiğim örnekler genelleme tabiki ama bissürü okul bu bölümleri seçmeli ders olarak veriyor.
kısacası tamamen popülerlikten açılan bölümler bunlar.
girişimcilik üniversite yorum yenilik inovasyon bölümler işletmelerde sürdürülebilirlik