Kaliteli Çevirmen Tavsiyeleri
-
1) Selamlar, umarım iyisinizdir. Ben bazı kitaplar için en kaliteli veya olmazsa ortalamanın üstü çevirileri olan çevirmenleri arıyorum. Aşağıdaki kitaplarda bu çevirmen iyidir dedikleriniz varsa, lütfen belirtin.
Böyle buyurdu zerdüşt - Friedrich Nietzsche
Sefiller - Victor Hugo
İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Emil Frankl
Hayatın anlamı ve psikoterapi - Viktor Emil Frankl
Duyulmayan Anlam Çığlığı - Viktor Emil Frankl
Psikoterapi ve din - Viktor Emil Frankl
İntiharımın Hikayesi Korkuları ve Depresyonu Nasıl Yendim - Viktor Staudt
Teneke Trampet - Günter Grass
Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi - Peter Handke
Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Bir Düş İçin Ağıt - Hubert Selby Jr.
2)Günter Grass, Friedrich Nietzsche, Sylvia Plath, Kurt Vonnegut, Tolstoy, Sadık Yemni, Jostein Gaarder, Viktor Emil Frankl
Bu yazarların özellikle hangi kitaplarını tavsiye edersiniz?
3)Özellikle bu yazarlardan olmayan ama kaliteli ve uçlarda dediğiniz kitapları öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinize açığım, bu ara liste yapıyorum.
Saygılarımla.
Not: Yazmadan önce kitaplar hangi yayıncıdan bakmadım, amacım daha çok sizin memnun kaldığınız yayıncıdan almak.
-
İyisi hangisi bilmiyorum fakat Tutku Yayın Evi olmasın yeter.
Freud'un Cinsellik Üzerine, Grup Psikolojisi ve Ego Analizi kitaplarını aldım olmayan almancam ile Almanca okusaydım daha anlaşılır olurdu.
-
Jostein gaarder ın iskambil kağıtlarının esrarı nı tavsiye ederim fakat bulması zor olabilir.
-
Böyle buyurdu zerdüşt'ü Ahmet Cemal'in "işte böyle dedi zerdüşt" adlı çevirisinden okudum.
Sofie'nin dünyası'nı sabir yücesoy çevirisi ile okudum.
2 çeviriyi de beğendim.
Edit:
Albert camus- yabancı
gabriel garcia marquez- kırmızı pazartesi
yuval harari-sapiens
Bunlarda tavsiyelerim
-
Hocam tam bir bilgim yok ama varsa Can yayınları veya İş Bankası Kültür yayınlarından almanı tavsiye ederim.
-
İsteiğiniz kitabı Doğu Batı Yayınları çeviriyorsa düşünmeden onu alın. İş bankası, Yapı kredi de iyidir.