Kesintisiz Güç Kaynağı UPS Tavsiyeleri
-
Arkadaşlar Merhaba,
Lanet olası elektrik yüzünden başım ciddi derecede belada.Bu giden 2.modemim artık gına gelmeye başladı .Bazen elektrik anlık gidip geliyor bazen 2-3 saat gelmiyor.
Konu hakkında pek bilgim yok , 2 adet laptop 1 modem bağlayıp beni 2-3 saat idare edebilecek bir ups lazım.Tavsiyelerinizi kullandığınız ürünleri bekliyorum.
0 veya 2.el olması mühim değil temiz ve işimi görmesi yeterli.
Teşekkürler.
-
hocam 2-3 saat idare edecek UPS pahallıya mâl olur, onun yerine ucuz bir UPS (max200TL) + ufak bi' jeneratör (max400TL) daha mantıklı gibi.
-
RockZs bunu yazdı
hocam 2-3 saat idare edecek UPS pahallıya mâl olur, onun yerine ucuz bir UPS (max200TL) + ufak bi' jeneratör (max400TL) daha mantıklı gibi.
jeneratör fazla ses çıkartır diye yanaşmıyordum.2-3 saat olmasa bile max1 saat bile işimi görebilir.Ama hangi marka iyidir nelere bakılmalıdır , offline online sistemlerden hangisi tercih edilmelidir 1000VA işimi görür mü bunları bilsem benim için yeterli , yoksa bana kalsa en pahalısı hangisiyse en iyisi odur kafasıyla gidip alacağım :)
-
Schwarz bunu yazdıRockZs bunu yazdı
jeneratör fazla ses çıkartır diye yanaşmıyordum.2-3 saat olmasa bile max1 saat bile işimi görebilir.Ama hangi marka iyidir nelere bakılmalıdır , offline online sistemlerden hangisi tercih edilmelidir 1000VA işimi görür mü bunları bilsem benim için yeterli , yoksa bana kalsa en pahalısı hangisiyse en iyisi odur kafasıyla gidip alacağım :)
hocam 1000VA ancak 30 dk fln çalıştırır gibi geliyor. tahmin ediyorum 3kVA ve üstü birşey seni belki idare eder (yanılıyor da olabilirim).. bir de elektrik masrafın da artacaktır hocam belli bi' oranda ve UPS ne kadar büyük olursa bu oran da artar gibi geliyor..
yakınlarda bu işi yapan birileri varsa (yandex-goolge maps den bulabilirsin) git görüş derim ama onların da maddi olarak geçirebilitesi var.
şöyle sessiz bi jeneratör buldum, 7 metre uzaktan 60 dB ses veriyor. belki bunu da kapalı bi odaya koyabilirsen felan ses baya azalır.. bir de şöyle düşün, arada bir 2-3 saat felan çalışacak, her zaman değil..
kolay gelsin..
-
Line active modeller ucuzdur ama modeninle sorun olabilir. Online modellere bakmalısın. İnform iyidir. Daha ucuz istersen tunçmatik marka pro serisi de olur. 1-1,5 saat civarı için senin sistemin için 3kva yeter sanırım.
-
Bi tane sıfır 850 kva UPS alman yeterli. Modem ve acil telefon şarjların için kullanırsın. Laptoplar zaten kendi bataryasıyla yetinir zaten.
-
whoobay bunu yazdı
Bi tane sıfır 850 kva UPS alman yeterli. Modem ve acil telefon şarjların için kullanırsın. Laptoplar zaten kendi bataryasıyla yetinir zaten.
evet katılıyorum. bilgisayarların laptop olduğunu ve dahili bataryalarının olduğunu düşünemeyecek kadar at gözlüğüyle olaya yorum getirmişim. hiç sevmediğim bir huyum.. teşekkürler tekrar..
-
RockZs bunu yazdıwhoobay bunu yazdı
evet katılıyorum. bilgisayarların laptop olduğunu ve dahili bataryalarının olduğunu düşünemeyecek kadar at gözlüğüyle olaya yorum getirmişim. hiç sevmediğim bir yanım bu ya, nasıl kurtulurum bilmiyorum..
teşekkürler.
yalnız hocalar sağolun ama laptopların bataryaları da pert durumda direk sarj kablosuyla bağlılar.O yüzden 2-3 saat demiştim.Ama 1 saate de razıyım birazdan vatan pc gidip canlı inceleyeceğim teşekkürler.
-
Ups için önemli olan içindeki aküdür hocam 1000VA olması maks anlık çekebileceği gücü gösterir
Normalde içinde 12V 9Ah kuru tip bakımsız akü olur bu da sana 1 saat gitmez çok zorlasan 20dk belki görür ki zamanla 5 dk ya kadar düşer verimi kuru tip akülerin
Ups nin amacı zaten voltaj regülatörüdür düzensiz gelen gerilimi düzenler cihazlarınızın zarar görmesini engeller
Ama denemek istersen al 2.el bi Ups muhtemelen bataryasız olur 40-50 liraya satılıyor sahibindende
Birazda paraya kıyıp 12v 40Ah civarı jel akü al çünkü deşarj akımı çok düşüktür buda kendi kendine boşalmasını engeller uzun süre durduğu zamanlarda
Ömürleri sıvı elektrolit akülerden 4-5 kat fazladır kuru tip akü sınıfındadır bakım gerektirmez sıvı ekleme yapılmaz
Burda tek sıkıntı Ups nin şarj akımı olucaktır eğer düşükse tam şarj etmeyebilir o konuları incelemek lazım
https://www.youtube.com/watch?v=lUmXic8Aujw
Burda Ups Upgrade yapmışlar detaylı anlatan videolarda bulabilirsen işin görülür
-
Laptop: 135 W * 2 = 270 W.
Modem: 12V * 1 A = 12 W.
Toplam: 282 W.
Bir Saatlik Tüketim: 282 Wh
3 * 282 Wh = 846 W.
1 VA ~ 0,80 W kabulünü yaparsak 846/0,80 ~ 1058 VAh.
Ben bunun güven katsayını 0,65 alırdım. O zaman 1058 / 0,65 ~ 1628 VA'lık bir UPS yeterli olur.
Hesabı açık açık yazmamın nedeni kontrol edilmesinin iyi olacağını düşünmemdendir.