Kiracıya İhtarname Gönderemiyorum
-
Bi halt ettik boğaza yakın diye arsa taplu ev aldık. Bugün notere gittim kiracıyı tahliye etmek için ihtarname gönderecektim. İhtara tapuyu da ekliyorlarmış. Tapuda arsa yazdığı için bunu gönderemeyiz arsadan mı çıkarıcaz adamı dediler. Avukatın yazması lazım filan dedi.
Avukata yazdım daha geçen ay 60K para verdiğim adam ayda yılda bi dönüyor kim bilir ne zaman döner bana.
İnternette de hiç bir bilgi yok arsa tapulu evle ilgili.
Var mı hiç bilgisi fikri olan...
Not: Kiracı zaten çıkacak ben usulen gönderiyorum adamın gırtlağına yapışmak için değil resmiyete dökmek için.
zeybekustasi tarafından 22/Oca/25 17:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir yanlışlık var bu işte. Noter bunlarla ilgilenmez, işi değil. İhtarname metnini hazırla başka bir notere git, şu tc li vatandaşa şu ihtarnameyi göndereceğim de.
-
öncelikle hayırlı olsun hocam. Ne sebep ile göndereceksin ihtarı ? Sadece bildirmek için mi ? Yoksa çıkması için mi ? Biraz ortada kalmış konun hocam.
Edit: yazmışsın sonra gördüm. Noter nasıl çözemiyor ya :) komik. Standart bir ihtar dilekçesi yazsan ve bunu noter yoluyla göndertsen de olur tahminim.
wordros tarafından 22/Oca/25 18:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Adamın olduğu adresi iskiden yada turknetten vs. Bulup notere şu adrese ihtarname çekmek istiyorum demen yeterli hocam.
Zaten ihtarnamenin bir yaptirimi vs. Yok
Sadece göz korkutmak için yapabilirsin.
Daha önce benim de başıma gelmişti aynı durum topraktan ev almıştım.
Hatta belediyede şöyle bir saçmalık olmuştu arsayı benim üstüme aldım, üstündeki 2 ev vardı onları senin üstüne vermemiş adam demişti.
Toprak benim üstündeki ev baskasinindi. Adam da tam haramzade imkanı yok evleri üstüme vermezdi.
Belediyedeki adam birşeyler yaptı falan benim üstüme devrini yapmıştık.
Evin içindeki adam da arsayı satan adamın oğlu.
Bu ev benim çıkmam diye tutturmustu.
Avukat tuttum, avukat da biraz tehditvari bir ihtarname çekince adamın götü tutuşup 1 ay içinde evi bosaltmisti.
Biz de adresi iskiden bulup ihtarname çekmiştik.
Eğer işine yararsa özelden çektiği ihtarı göndereyim belki fikir verir.
-
CEO bunu yazdı
Adamın olduğu adresi iskiden yada turknetten vs. Bulup notere şu adrese ihtarname çekmek istiyorum demen yeterli hocam.
Zaten ihtarnamenin bir yaptirimi vs. Yok
Sadece göz korkutmak için yapabilirsin.
Daha önce benim de başıma gelmişti aynı durum topraktan ev almıştım.
Hatta belediyede şöyle bir saçmalık olmuştu arsayı benim üstüme aldım, üstündeki 2 ev vardı onları senin üstüne vermemiş adam demişti.
Toprak benim üstündeki ev baskasinindi. Adam da tam haramzade imkanı yok evleri üstüme vermezdi.
Belediyedeki adam birşeyler yaptı falan benim üstüme devrini yapmıştık.
Evin içindeki adam da arsayı satan adamın oğlu.
Bu ev benim çıkmam diye tutturmustu.
Avukat tuttum, avukat da biraz tehditvari bir ihtarname çekince adamın götü tutuşup 1 ay içinde evi bosaltmisti.
Biz de adresi iskiden bulup ihtarname çekmiştik.
Eğer işine yararsa özelden çektiği ihtarı göndereyim belki fikir verir.
Yollarsan çok sevinirim.
Yapı kayıt belgesi ve beyannamede hangi daire olduğu yazıyor ama noteri ikna edemedim belki bu şekilde ikna ederim.
Ama sorunu anladım. Şimdi ben ihtarı noterden istediğim için onlarda ezbere bi şablon var sanırım tapuyu arkasına ekleyip gönderiyorlar. Kendim yazarsam laf etmezler herhalde.
Avukatada ulaştım öyle şey mi oleçur filan dedi tapuyu istedi hala ihtar metni gönderecek nerde.... Muhaebeciden çektim sıra avukata geldi...