folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kondisyon Bisikleti Ses Sorunu

Kondisyon Bisikleti Ses Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Manyetik ses yapmaz dediler aldık.

Uzun süreli kullanım sonrası çok ses yapmaya başladı.

Söktüm ortada demir bir teker var ve onu ortasından geçen demir mil.

Sesi yapan bu demir tekerin demir mile sürtünmesi. 

WD40 ve yağ denedim hiç bir değişiklik yok.

Gres yağı alıp denemeyi düşünüyorum ama bilemedim şimdi.  

edit// greste kesmedi.

Megalados tarafından 10/May/19 17:50 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Marka model?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Marka model?

DYNAMIC 380 

Bilyalardan şüpheleniyorum. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metaman
    metaman's avatar
    Erkek

wd40 degreaser'dır.Bilyaları ve diğer aksamları yağlamak için gres yağı kullanabilirsiniz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Foto rica etsem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Hocam servisine söylesen uğraşmasan

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Onun altına koşu bandı matı koy, aşağıya ses gitmez.

Not: spor aletlerinin kralı total gym xl dir. Sesi az olup tüm vücudu çalıştırır.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    metaman bunu yazdı

wd40 degreaser'dır. Bilyala ve diğer aksamları yağlamak için gres yağı kullanabilirsiniz

Bende bunu anlamadım; 

WD40 ürün tanıtımı için üzerinde yazanlara baktım, aynen şöyle yazıyordu ; hem yağçözücü, pasçözücü vs. hemde yağlayıcı. Banada saçma geliyor ama neyse ne.

Neyse, öyle çok kaliteli olmasada bi bisikletim var, kullanıyorum filan, dedim şunun göbeğine biraz sıkayım rahatlasın. Sıktım ve yağlayacağını düşünüyorum filan ama kullanıyorum yinede. Bisikletin göbeğinden sesler gelmeye başladı. Sonra bi baktım ^^D` bilye muhafazadan çıkmış yerde 1 tane, ve yusyuvarlak olması gereken bilyenin bir tarafı düzleşmiş ^^D  komple göbek bilyeleri ve kapakları değiştirip, gres yağı içine gömdüm bilyeleri.  ama bu da sıkıntı; toz toprak topluyor dışarıda. 

Sonra düzenli olarak bir miktar WD40 sonrası hareket, ve ardından makina yağı sıktım hemen de öyle çok zorlamıyor. tabi ilk kullandığım dönemlerde şehirler arası yol yapıyordum neredeyse gitgellerle.şimdi yatıyor. 

Niye anlattım; bu WD40 dikkatli kullanın. ilk anda rahatlatıyor filan ama sonra makina yağıyla, ince bir yağla yağlamak gerekiyor. 

-0-

Bu kondisyon bisiklet'lerinde kademeli zorluğu sağlayan Manyetik bir mekanizma yok muydu yaw. 

Bir de,  çok bakındım ama göremedim şöyle bir model yok mu; kişinin kendisi çok ağır, ayakta da pek kullanamaz, ama oturarak hem ayaklarıyla pedallayıp hemde elleriyle yukarıda aynı şekilde orbital hareket yaptırabilecek bir bisiklet türü yok mudur?

-0-

total gym xl, ona da bakalım.

.

RitmFarbRacourci tarafından 11/May/19 14:24 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Onun altına koşu bandı matı koy, aşağıya ses gitmez.

Not: spor aletlerinin kralı total gym xl dir. Sesi az olup tüm vücudu çalıştırır.

Zaten öyle bir şeyin üzerinde duruyor. Ama ses çok fazlaydı. 

Not: total gym xl  kralsa vt1200n ne oluyor ? Bende o var da :) 

Sorun çözüldü arkadaşlar. Rulmanları (bilya) değiştirdim hiç ses kalmadı. O kadar sessiz oldu ki yanınızda biri uyusa duymaz yani. Yağ falan boşuna uğraşmışız. 

Bazı arkadaşlar beni anlamamış. Tamamen sessiz olması için manyetiklere zincir dahi koymuyorlar. Bu o kadar ses yapıyordu ki sanki tank paleti dönüyordu. Ya çöpe gidecekti ya sorun çözülecekti yani.

Şunları da koyim ihtiyacı olanlar yararlansın;

Toplam Hit: 893 Toplam Mesaj: 9
kondisyon bisikleti kondisyon bisikleti ses sorunu