Kontrol Çizelgesi Kodlatılacak.
-
Merhaba müridler,
Çok ihmal ettim buraları biliyorum ama işten güçten başımı kaldıramaz oldum. Bir yardım edin(ücretli) de işlerimi kolaşlaştırın daha fazla zaman ayırayım dergaha:)
Şimdi kontrol teknikerlerim vardiya başı kazanları depoları basınçları vb değerleri kontrol edip-ölçüp excel formatındaki çizelgeye girip bana mail gönderiyorlar ben de kontrol ediyorum ve istatistiğini tutuyorum.
Yaklaşık 30 tane kontrol sütunu var yani 30 ayrı değer.
Bunu office ve mail özürlü teknikerlerimin bir kısmı beceremiyor ve benim için takibi istatistik oluşturması zaman alıyor.
Bunu bir html ya da php her neyse bir web sayfasına uyarlasak kaydet desek kaydolsa maille gönder desek gönderse kendi tarihini otomatik seçse ve elle de düzeltebilsek tarihini. Kullanıcı seçilebilse yani formu dolduran kişi adını yazabilse ya da seçebilse vardiyasını seçebilse(A,B,C vardiyası şeklinde) girilen değerleri bir istatistik sütununa dökse atıyorum
LNG tankı basıncı 7 temmuz 2103 16:00-00:00 vardiyasında 4.6 Bar
8 Temmuz 00:00-08:00 vardiyasında 4.1 Bar
8 Temmuz 2013 08:00-16:00 vardiyasında 5.2 bar
gibi istatistikler oluşturup bunu çizelgede istediğimiz zaman aralığında görebilsek mesela
Bunu yapacak arkadaşlardan teklifleri bekliyorum. Teşekkürler.
-
Hocam neden excelle yapmiosunuz anlamadim ki, istediğin alanı seç F11 e bas versin sana grafiği
-
otomasyon yapalım kayıtları kendi tutsun ölçümleri yapsın açma kapama çalışma arıza motor hız bilgileri.
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam neden excelle yapmiosunuz anlamadim ki, istediğin alanı seç F11 e bas versin sana grafiği
Şeyhim her çizelge ayrı tutuluyor yani bugün şu yarın bu diye giriş yapılmıyor çizelgeye o günün değerleri alınıyor yıllardır böyle istatistik ihtiyacı sonradan doğdu.
Excellden daha ulaşılabilir geliyor web tabanlı olması ilerliyen zamanlarda tablet vericem ellerine direk girecekler her değeri anlık göreceğim ben de. Bazen anlık değer almak gerekiyor.
Sonra aylık yıllık bazlı grafik çıkartmam gerekebilir excel bunu yapar muhakkak ama hazır bir sistem yapsa daha işime gelir. Telefondan direk ulaşmak istiyorum tarayıcıdan mesela bunun gibi sebepler.
@vukuat
Hocam zaten sistem odası var bütün değerleri oradan görüyoruz ama hem güvenlik hem güvenilirlik için bazı noktalarda manuel sayaçlardan okuma yapıyoruz ya da kimyasal analiz vs işlemleri var. Otomasyondan aldığımız değerler de var bunları bağlamadık sisteme.
-
bi ara çiftlik kuruyordun hocu bunlar onun verileri mi ?
işler nasıl :F
-
google docs kullan ?
-
Yok @Kreyzi bu farklı bir sektör;)
@ipTelefon
Onu düşündüm yalnız internette oluşabilecek olası sorunlara karşın ana sunucuda localhosta kuracağım.
-
tamamen ezbere konusuyorum ama sanirim filemaker bu tarz isler icin kullanilabiliyo, yaniliyo da olabilirim