folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kredi Kartı Yıllık Ücreti Yasalmı

Kredi Kartı Yıllık Ücreti Yasalmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Erkek

bankaların şuan aldıgı kart aydatları yasalmı?işbankın kartının ektresine baktıgımda üyelik die bişi gördüm hemen aradım müşteri temsilcisini bu nedir dolandırıldıkmı fln diye sordugumda kart aydatı oldugunu itirazımı kayda aldıklarını solediler ve mail attılar bana.mailde ,

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada standart bir uygulama olan kredi kartı yıllık ücreti, hem yasalarımız hem de siz kart hamillerimizle imzalanan sözleşmeler uyarınca yasal dayanağa sahiptir. 2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmektedir. Kart hamillerimiz ile imzalanan Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul ettiği üzere itiraz ettiğiniz ücret aramızdaki sözleşmeye dayanılarak talep edilmektedir. 

şimdi sorum şu bu olay gercekten yasalmı?Eger yasalsa geriye dönük kart aydatlarını şikayet edip alabiliyoruz.bankaya yazabilecegim su maddenin su fıkranın vsvs gibisinden bir mail lazım.kart aydatıgını ödemeyicegimi belirtip o kredi kartımı kıvırıp popolarına sokmaları ıcın 

Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Evet kredi kartı aidatları ne yazık ki yasal 

sadece bankalar aidat kesilmeyen kart da vermek zorunda isteyene 

aidatlı kartı iptal eder aidat kesilmeyen kart kullanırsın istersen

ama alacağın aidat kesilmeyen kartla her yerde taksit yapabileceğini zannetmiyorum :)

Her yerde geçtiğini de zannetmiyorum

SeRDaR tarafından 24/Ara/14 17:30 tarihinde düzenlenmiştir

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BK ya göre sözleşmeye yazılan koullar haksız şart niteliği taşıdığı için yasal dayanağı yok.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

ama alacağın aidat kesilmeyen kartla her yerde taksit yapabileceğini zannetmiyorum :)

Tam da dediğin gibi bir ibnelik yapıyor bankalar. Mesela normal üyelik aidatı alan kredi kartları ile bir ürünü 9 taksite kadar taksitlendirebiliyorsun ama o kartla tek çekim yapılıyor çoğunlukla. Bir de şöyle bir sıkıntısı oluyor mesela 1000Tl borcun var ve en az asgarisini ödeyip bir sonraki ay komple ödeme yapman lazım. Bir sonraki ay asgariden geriye kalan mesela 1000-%30= 700Tl bir sonraki dönem borcu + %2 faiz = 714Tl ödemen gereken borç. Bunu normal aidatı olan kartın oduğu takdirde arayıp yapılandırabiliyor %3 gibi bir faiz oranı ile 6 aylık bir ödeme planı ile ödeyebiliyorsun lakin aidatsız kartları olanlara böyle bir imkan tanınmıyor.

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

devlet diyor ki artık bankalar aidat alamayacak tamam güzel hoş k.k ekstresi geliyor bilmem ne kadar üyelik aidatı eee hani alamıyordu efenim bizim bla bla kartımız var eğer onu alırsanız sizden aidat almıyoruz ama o kart taksit yapmıyor, nakit vermiyor, şuralarda kullanamıyorsun sizin ben.. yani kısacası bankanın aidatsız kartlarını kullanmazsan her türlü bu aidatı alıyorlar . arkadaşım geçmişe dönük aidatları almak için uğraşıyordu sonuçlanınca konu açacam 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

aidat kesildiğini gösteren faturanızla tüketici hakem heyetine başvurun paranızı geri alırsınız.

tüketici hakem heyeti kaymakmlıkta bulunur.dilekçe örneği de orada vardır ve bedavadır.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    TR-SCOPJE bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı

Tam da dediğin gibi bir ibnelik yapıyor bankalar. Mesela normal üyelik aidatı alan kredi kartları ile bir ürünü 9 taksite kadar taksitlendirebiliyorsun ama o kartla tek çekim yapılıyor çoğunlukla. Bir de şöyle bir sıkıntısı oluyor mesela 1000Tl borcun var ve en az asgarisini ödeyip bir sonraki ay komple ödeme yapman lazım. Bir sonraki ay asgariden geriye kalan mesela 1000-%30= 700Tl bir sonraki dönem borcu + %2 faiz = 714Tl ödemen gereken borç. Bunu normal aidatı olan kartın oduğu takdirde arayıp yapılandırabiliyor %3 gibi bir faiz oranı ile 6 aylık bir ödeme planı ile ödeyebiliyorsun lakin aidatsız kartları olanlara böyle bir imkan tanınmıyor.

Yani devlet gezi olaylarında bankaların tavrına tepki amaçlı böyle bir şey çıkardı Ama olan yine vatandaşa olucak bankalar her türlü kılıfına uydurur hocalar 

kapitalist düzen sonuçta 

ki bencede kart aidatı olsun hesap işletim ücreti vs alınmalı 

adamın kredi kartını al istediğin gibi harca peşin fiyatına taksit Yap beş kuruş para verme adamlar senin kredi kartındaN nasıl kazanacaklar işverenlerden de aylık 30 lira gibi cüzzzi rakamlar kesiyor komisyon 

aslında bunda kızacak bir şey yok Tayyip çıkıp iktidarlarlığı boyunca 12 sene bunun alınmasına eyvallah dedi o 12 sene kimse gıg demiyordu kuzu kuzu ödüyordu e ne oldu 12 yıl koskoca başbakan bu haksız bir Kazanç ise bunu 12 yıl sonra farketmiş olamaz değil mi komik olur :)

ben bankaların yerinde olsam bankalar birliği olarak karar alırım

kredi kart aidatına mahkeme veya hakem heyeti ile itiraz edene bir daha kart vermem 

dosya masrafını alana değil kredi hesap bile açtırmam sonuçta bunlar bankaların gelir kaynağı kapitalist düzen var buyrun burdan yakın ne yapabileceksin?

herkes bu ürünleri alırken kredi kartı kredi hesap vs hepsine kuzu kuzu imza attılar sözleşmelerde yazıyordu bankalarda kimsenin kafasına silah dayamadı haksız görüyorsan imzalamazsın yani almassın

imzaladıktan sonra yok 11 punto değil 13 le yazılması gerek yok verdana değil Arial black le yazılmalı gibi sırf hükümetin bankalara kızgınlığı sebebiyle saçma sapan sebeplerle itirazlar ediliyor 

okumadığın şeye imza atma al sözleşmeyi oku işine gelmiyorsa alma

dara düştüğünde yeri gelir akraban anan baban yok der bankaya koşarsın 

ülkede kaç Kişi kredi çekmeden ev alabiliyor araba alabiliyor

Açlıktan nefesi kokar bir çok kişinin hava atarak kullandığı iPhone 5 leri bile karta taksitle aldı herkes zamanında 

ama lafa gelince bankalar öcü dolandırıcı soyguncu kullanma bankayı o zaman kardeşim bunlar öcüyse

bende fırına gittiğimde ekmeği 10 krş a almak isterim ama 1 tl diyince adamla kavga etmiyorum yani ya yemeyecen ekmek ya da başka yol bulacan

zaten böyle ufak tefek paralar Peşine Düşen adamlarda belli

kimse kusura bakmasın ama bu ikiyüzlülükten başka bir şey değil bence

ben banka sahibi değilim ama eğriye Eğri doğruya doğru şu yazdıklarımı bir düşünün

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 1000 Toplam Mesaj: 7