Kredi Kartı Yıllık Ücreti Yasalmı
-
bankaların şuan aldıgı kart aydatları yasalmı?işbankın kartının ektresine baktıgımda üyelik die bişi gördüm hemen aradım müşteri temsilcisini bu nedir dolandırıldıkmı fln diye sordugumda kart aydatı oldugunu itirazımı kayda aldıklarını solediler ve mail attılar bana.mailde ,
Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada standart bir uygulama olan kredi kartı yıllık ücreti, hem yasalarımız hem de siz kart hamillerimizle imzalanan sözleşmeler uyarınca yasal dayanağa sahiptir. 2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir sekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmektedir. Kart hamillerimiz ile imzalanan Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkça belirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul ettiği üzere itiraz ettiğiniz ücret aramızdaki sözleşmeye dayanılarak talep edilmektedir.
şimdi sorum şu bu olay gercekten yasalmı?Eger yasalsa geriye dönük kart aydatlarını şikayet edip alabiliyoruz.bankaya yazabilecegim su maddenin su fıkranın vsvs gibisinden bir mail lazım.kart aydatıgını ödemeyicegimi belirtip o kredi kartımı kıvırıp popolarına sokmaları ıcın
-
Evet kredi kartı aidatları ne yazık ki yasal
sadece bankalar aidat kesilmeyen kart da vermek zorunda isteyene
aidatlı kartı iptal eder aidat kesilmeyen kart kullanırsın istersen
ama alacağın aidat kesilmeyen kartla her yerde taksit yapabileceğini zannetmiyorum :)
Her yerde geçtiğini de zannetmiyorum
SeRDaR tarafından 24/Ara/14 17:30 tarihinde düzenlenmiştir -
BK ya göre sözleşmeye yazılan koullar haksız şart niteliği taşıdığı için yasal dayanağı yok.
-
SeRDaR bunu yazdı
ama alacağın aidat kesilmeyen kartla her yerde taksit yapabileceğini zannetmiyorum :)
Tam da dediğin gibi bir ibnelik yapıyor bankalar. Mesela normal üyelik aidatı alan kredi kartları ile bir ürünü 9 taksite kadar taksitlendirebiliyorsun ama o kartla tek çekim yapılıyor çoğunlukla. Bir de şöyle bir sıkıntısı oluyor mesela 1000Tl borcun var ve en az asgarisini ödeyip bir sonraki ay komple ödeme yapman lazım. Bir sonraki ay asgariden geriye kalan mesela 1000-%30= 700Tl bir sonraki dönem borcu + %2 faiz = 714Tl ödemen gereken borç. Bunu normal aidatı olan kartın oduğu takdirde arayıp yapılandırabiliyor %3 gibi bir faiz oranı ile 6 aylık bir ödeme planı ile ödeyebiliyorsun lakin aidatsız kartları olanlara böyle bir imkan tanınmıyor.
-
devlet diyor ki artık bankalar aidat alamayacak tamam güzel hoş k.k ekstresi geliyor bilmem ne kadar üyelik aidatı eee hani alamıyordu efenim bizim bla bla kartımız var eğer onu alırsanız sizden aidat almıyoruz ama o kart taksit yapmıyor, nakit vermiyor, şuralarda kullanamıyorsun sizin ben.. yani kısacası bankanın aidatsız kartlarını kullanmazsan her türlü bu aidatı alıyorlar . arkadaşım geçmişe dönük aidatları almak için uğraşıyordu sonuçlanınca konu açacam
-
aidat kesildiğini gösteren faturanızla tüketici hakem heyetine başvurun paranızı geri alırsınız.
tüketici hakem heyeti kaymakmlıkta bulunur.dilekçe örneği de orada vardır ve bedavadır.
-
TR-SCOPJE bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Tam da dediğin gibi bir ibnelik yapıyor bankalar. Mesela normal üyelik aidatı alan kredi kartları ile bir ürünü 9 taksite kadar taksitlendirebiliyorsun ama o kartla tek çekim yapılıyor çoğunlukla. Bir de şöyle bir sıkıntısı oluyor mesela 1000Tl borcun var ve en az asgarisini ödeyip bir sonraki ay komple ödeme yapman lazım. Bir sonraki ay asgariden geriye kalan mesela 1000-%30= 700Tl bir sonraki dönem borcu + %2 faiz = 714Tl ödemen gereken borç. Bunu normal aidatı olan kartın oduğu takdirde arayıp yapılandırabiliyor %3 gibi bir faiz oranı ile 6 aylık bir ödeme planı ile ödeyebiliyorsun lakin aidatsız kartları olanlara böyle bir imkan tanınmıyor.
Yani devlet gezi olaylarında bankaların tavrına tepki amaçlı böyle bir şey çıkardı Ama olan yine vatandaşa olucak bankalar her türlü kılıfına uydurur hocalar
kapitalist düzen sonuçta
ki bencede kart aidatı olsun hesap işletim ücreti vs alınmalı
adamın kredi kartını al istediğin gibi harca peşin fiyatına taksit Yap beş kuruş para verme adamlar senin kredi kartındaN nasıl kazanacaklar işverenlerden de aylık 30 lira gibi cüzzzi rakamlar kesiyor komisyon
aslında bunda kızacak bir şey yok Tayyip çıkıp iktidarlarlığı boyunca 12 sene bunun alınmasına eyvallah dedi o 12 sene kimse gıg demiyordu kuzu kuzu ödüyordu e ne oldu 12 yıl koskoca başbakan bu haksız bir Kazanç ise bunu 12 yıl sonra farketmiş olamaz değil mi komik olur :)
ben bankaların yerinde olsam bankalar birliği olarak karar alırım
kredi kart aidatına mahkeme veya hakem heyeti ile itiraz edene bir daha kart vermem
dosya masrafını alana değil kredi hesap bile açtırmam sonuçta bunlar bankaların gelir kaynağı kapitalist düzen var buyrun burdan yakın ne yapabileceksin?
herkes bu ürünleri alırken kredi kartı kredi hesap vs hepsine kuzu kuzu imza attılar sözleşmelerde yazıyordu bankalarda kimsenin kafasına silah dayamadı haksız görüyorsan imzalamazsın yani almassın
imzaladıktan sonra yok 11 punto değil 13 le yazılması gerek yok verdana değil Arial black le yazılmalı gibi sırf hükümetin bankalara kızgınlığı sebebiyle saçma sapan sebeplerle itirazlar ediliyor
okumadığın şeye imza atma al sözleşmeyi oku işine gelmiyorsa alma
dara düştüğünde yeri gelir akraban anan baban yok der bankaya koşarsın
ülkede kaç Kişi kredi çekmeden ev alabiliyor araba alabiliyor
Açlıktan nefesi kokar bir çok kişinin hava atarak kullandığı iPhone 5 leri bile karta taksitle aldı herkes zamanında
ama lafa gelince bankalar öcü dolandırıcı soyguncu kullanma bankayı o zaman kardeşim bunlar öcüyse
bende fırına gittiğimde ekmeği 10 krş a almak isterim ama 1 tl diyince adamla kavga etmiyorum yani ya yemeyecen ekmek ya da başka yol bulacan
zaten böyle ufak tefek paralar Peşine Düşen adamlarda belli
kimse kusura bakmasın ama bu ikiyüzlülükten başka bir şey değil bence
ben banka sahibi değilim ama eğriye Eğri doğruya doğru şu yazdıklarımı bir düşünün