Laptop Yeni Ses Sorunum Çıktı
-
Merhabalar hocam,
son 2 haftadır bilgisayarımda ses problemi var. Bilgisayarı açıp kapadığımda ilk 1 dakika içinde çalarken tak diye kesiliyor.
aygıt yöneticisinden driver güncellemelerini yaptım aklıma gelen ve google'da bulduğum tüm ses sorunlarını denedim ama bir türlü ses yeniden gelmiyor. :(
denetim masasında ses kısmında aktif olarak çalıştığı görünüyor ama ses kesiliveriyor işte 3 5 dk sonra
win 10. toshiba eski laptoplardan.
Neden kaynaklanabilir ?
-
Hocam uğraşma usb ses kartlarından al devam et derim
Öneri istersen de VE Odyssey HD önerebilirim daha pahalı bir şey almana gerek yok
-
-
zone bunu yazdı
bencede @TheM4D hocamın dediğini yap sanki acı tecrübeler konuşmuş (:
-
Ses çıkış seçenekleri.nden hoparlör seçili mi. Windows onun en saçma işlerinden biri, kafasına göre değiştirebiliyor.
-
sorun donanımsal.driveri guncelle bidaha desem denetim masasında ses kısmı başlangıçta aktif 3-5 dakika sonra ses kesiliveriyor demissin.aşırı ısınma yapıyordur yada anakartin hoperlorun takılı olan kısminda bi soğuk lehim olabilir.anakarti acip soguk lehim varmi yokmu kontrol etmeni oneririm.aşırı ısınma varsa laptop soğutucu fanlarindan kullanmani oneririm. İşlemci CPU aşırı isindigindan bagli bulundugu anakartinda isinmasina sebebiyet veriyor olabilir işlemciye termal macun surmenide tavsiye ederim
-
zone bunu yazdı
donanımsal olduğunu düşünüyorum eskiyse de bu ihtimal bayağı artıyor. donanım açıldıktan bir süre sonra arıza yapıyorsa kendiliğinden devre dışı kalıyor olabilir.
-
sayın üstadlar önce açılıp sonra kapanmasını ben açılışta bir yazılımın sonradan aktif olmasıyla yani açılmasıyla kesiliverdiğini ve yazılımsal bir sorun diye düşünmüştüm.
Lakin dediğiniz gibi donanımsal bir sorun olabilir. Bir kaç hafta önce hava körüğü ile tozlar gitsin diye üflettirmiştim. tani 5 - 6 yıllık laptop hava basıncı zarar vermiş olabilir mi? Bu konuda bakılması ve fan temizliği olsun, termal macun yenilenmesi olsun bu lehimlerin kontrolü olsun bir açtırıp baktırayım en iyisi.. :( :/ şuan yanımda değil o yüzden önerilerinize bakamadım. bakacağım ama.(bununla üflettim bizzat kendim her delikten)