Linux Kurmak(Kuramamak)
-
windowsa o kadar laf edilir de linuxun da her şeyi maraza çıkartıo be arkadaş. opensuse final sürümü indirdim usbden kuracam. linuxtousblerin hiçbiri tanımıyor. kendi sitesindeki zaten çalışmıyor. kurasım da kalmadı zaten bu kadar basit bi işlemi yapamayınca sinir oldum :D var mı bildiğiniz program opensuse13,1 i tanıyan?
-
Hocam ben genelde Oğuz kıratın usb transfer programını kullanıyorum fakat unetbootin ilede flasha kurabilirsin kurmadan önce usb yi test etme gibi bir seçeneğin olması lazım onu yap herhangi bir hata yoksa öyle kur .
-
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
OpenSuse desteği var. Hatta adını bile bilmediğin pek çok distroyu destekliyor.
Austen tarafından 26/Eyl/14 08:28 tarihinde düzenlenmiştir -
unetbootin de opensuse 13.1 yok.
UUI da opensuse var ama eksik kurlum yapıyor boot bile edilemiyor.
şu an usb aktarıcıyı deniyorum.
-
nurulmac11 bunu yazdı
hocam unetbootin de distro olan kısımdan seçmiyceksin zaten aşağıda iso ya tik atıp oradan iso dosyasını seçip yapıcaksın ?
-
Ka1nsha bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
hocam unetbootin de distro olan kısımdan seçmiyceksin zaten aşağıda iso ya tik atıp oradan iso dosyasını seçip yapıcaksın ?
bilmiodum hocam ben direk opensuse aramıştım ama usb aktarıcı çalıştı,teşekkür ederim ama opensuse kurulumu çok karmaşık geldi :D disk bölümlendrime falan yapamadım ubuntu kuracam.
-
nurulmac11 bunu yazdıKa1nsha bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
bilmiodum hocam ben direk opensuse aramıştım ama usb aktarıcı çalıştı,teşekkür ederim ama opensuse kurulumu çok karmaşık geldi :D disk bölümlendrime falan yapamadım ubuntu kuracam.
Daha pek çok distro deneyeceğini göz önüne alırsak bu site işini fazlasıyla kolaylaştıracak. Başlangıç için yalın Ubuntu değil de KDE'li bir şey öneririm. Çünkü Linux'a karşı zaten bir ön yargın var. Unity arayüzüyle işi daha çok zorlaştırmamakta fayda var. Mint Cinnamon önerebilirim. Dahili media paketli sürümü indirirsen hiçbir şey kurmana gerek kalmadan kullanmaya başlarsın. Ufaktan konsolu ve yazılımları öğrenirsin, sonra diğer paketlerde zorluk çekmezsin. Zaten pek çok distro debian üzerine kurulu ve ubuntu deposunu kullandığı için aralarında ufak farklılıklar dışında bir şey gözlemlemezsin.
-
linüx kurmak ve verim alamamak. benim h36 anakartluı laptobun wlan kartını görmüyor namussuz linüx(bilerek yazıyom, üyle yazınca çohoş oluyo) sürümleri. sürekli açık yapmak gerekiyormuş, nereyi lehimleyeceğimi falan bilsem anasını zükecem de o anahtar hangisi bilmiyorum. {atheros 9285}