Lizard Squad (Psn) Sony , (Microsoft) Xbox 'I Hackledi
-
3.000 kişilik Lizard Squad ekibi microsoft ve psni hackledi. Hacklemesinin sebebleri arasında insanlardan milyon dolarlar aldıkları halde insanlara kaliteli hizmet vermemeleri ve sadece oyun sağlamarıydı. Bunun karşılığın da Kim Dotcom 3.000 kişilik ekibe ömür boyu premium üyelik vererek saldırının durdurulmasını sağladı. Kim Dotcom'un bu işe karışmasının sebebi ise Destiny oyununu oynadığı sırada bu saldırının gerçeklemesidir. :)
Microsoft ve Lizard Squad üyelerinin konuşmaları;
Lizard Squad üyesi: "Microsoft ve Sony tam anlamıyla bilgisayar başındaki maymunlar gibiler. Ne yaptığını bilen kişileri işe alsalardı daha fazla şansları olabilirdi."
Başka bir Lizard Squad üyesi: "Microsoft veya Sony'de çalışıyor olsaydım ve yeteri kadar kazansaydım, bu saldırıları durdurabilirdim. Daha fazla bant genişliği (bandwidth) ile birlikte bazı özel donanımlar alırdım ve bunları doğru bir biçimde yapılandırırdım. Bu sadece programlama becerisi ile alakalı. Bu büyüklükte bir saldırı milyonlara kadar ulaşabilirdi. Fakat bu, Sony ve Microsoft için bir problem değil."
BBC'nin radyo programında bir Lizard Squad üyesine "çocukların Noel tatilini berbat ettiğiniz için utanç duyuyor musun?" sorusu yöneltildi. Gelen cevap da biraz ilginç oldu:
"Eğer duysaydım, çoktan özür dilemiş olurdum. Fakat hayır, utanç duymuyorum. Bir şeyler yapabilecek gücünüz olduğunu hissediyorsunuz ve belki de şirket (Sony ve Microsoft'tan bahsediyor) daha iyiye doğru değişebilir diye düşünüyorsunuz."
Ayrıca grup üyeleri, yakalanma korkusu pek duymuyor gibi gözüküyor. Her bir üye ile yapılan röportajda yakalanma korkusu olup olmadığı sorulduğunda, aşağı yukarı şöyle bir cevap alınmış:
"Yakalanma ihtimalim elbette var ve doğruyu söylemek gerekirse, bu konuda çok da endişeli değilim. Yakalanırsam, yakalanmış olurum. Belki zamanımı harcarım veya şirketlere yardım ederim ve daha iyi bir yerlere gelmeleri için çalışırım."
Gördüğünüz gibi neredeyse tüm grup üyeleri bu saldırıları "iyi bir amaç uğruna" yaptıklarını düşünüyorlar. Sony ve Microsoft'un kullanıcıları üzerinden milyarlarca dolar kazanmasına rağmen en basit bir servisi sunmakta bile beceriksiz olduğunu ve suçlu olduğunu söylüyorlar. Tabii bunu göstermek için de tüm kullanıcıların bağlantılarını 12-14 saatliğine kestiler.
Lizard Squad'n, bu saldırıları (eylem de diyebiliriz sanki?) düzenleme amacı ne kadar mantıklı, sizler hak verdiniz mi yoksa hala kızgın mısınız bilmiyorum fakat bir farkındalık yarattıkları kesin. Koskoca iki büyük firma, bir hacker grubuna karşı elleri kolları bağlı oturdu. Üstelik de günü zamanında karşı karşıya oldukları Kim Dotcom kurtardı. Xbox Live sorunsuz işlerken, PSN hala kapalı.
Hala PSN ' e giremeyenler var. Girmek isteyenler var ise pm alayım. Yardımcı olurum.
-
psn e girebiliyorum ama şuraya giremiyorum https://account.sonyentertainmentnetwork.com flash sale den dragon age i alacağım ama paypal dan hesabıma para aktaramıyorum. ne bu verdiğim link açılıyor nede ps4 de psn in yönlendirdiği paypal sayfası.
-
Adamlarda şekile bak :)
-
Gelen seviyor giden seviyor. Folloş oldular.
-
Dünya savaşları hep böyle olsa bu tarz konular açılsa , siyaset den midemiz bulanıyor artık.
-
ersn bunu yazdı
Dünya savaşları hep böyle olsa bu tarz konular açılsa , siyaset den midemiz bulanıyor artık.
Olmasın hocam ya bi haftasonumuz var onda da oynayamadık :(