folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Mikrotik Kurulumu & Web Proxy & Firewall & Log

Mikrotik Kurulumu & Web Proxy & Firewall & Log

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Arkadaşlar merhaba,

http://www.tahribat.com/forum/spesifik-local-ip-icin-url-filtreleme-211647

yukarda bulunan adreste ki soruma istinaden böyle bir başlık daha açma ihtiyacı hissettim arkadaşlar.

Saolsun Genki'nin tavsiye etmiş olduğu mikrotik'i sipariş verdim ve 4-5 gün önce elime ulaştı.
    Cihazın kurulumu yaptım. Şu anda mikrotik üzerinden internete bağlanabiliyorum.

Winbox adında bir uygulama indirdim web sitesinden. Bu uygulamanın aynısını browser da 192.168.88.1 adresinden de ulaşabiliyorum. Arayüzde Mikrotik e bağlı olan cihazları ve sinyal güçlerini görebiliyorum.

Genki ile yapmış olduğum mesajlaşmalar neticesinde saolsun bana çok yardımcı oldu. Fakat cahil cüheyla olduğum için hiç bir şeyi yapmayı beceremedim ki açıkcası artık kendisine özel mesaj atarken de çekiniyorum. :)

Sizlere sormak istediğim sorular var. Bunların cevaplarını ortalama 4-5 gündür internette arıyorum zaten. Fakat bir türlü beceremedim.

1- Ağa bağlı olan mac adreslerini isimlendirmek istiyorum. 
    2- Ağa bağlı olan bilgisayarların internet trafğini dinlemek istiyorum (Bu web proxy ile oluyormuş. Bir kaç kaynak yolladı Genki. Anlatılanları yaptım. Çok güzel log tutuyor fakat neticesinde bazı sitelere girerken (örn: zargan, tbt ...) saçma sapan "Error: page not found, adress family not supported" uyarısı alıyorum. Bir kaç defa yenile yapınca açılıyor site eksik gedik bir halde.)

Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Arkadaşın konusunu bozmadan. Checkpoint ile stabil calisacak log analyzer onerisini olan varmidir.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keskinlikursat
    keskinlikursat's avatar
    Erkek

merhaba

Networke baglı olan mac adreslerini isimlemdirme yapamıyorsun bildigim kadarı ile 

fakat   ip  dhcpserver leases  kısmında  active host name var    bu  makinaın ismini alıp buraya yazıyor.  Şu şekilde olabilir terminalden müdahale edebilirsin. Umuyorum.

ayrıca sonra  make bindig yaparak ip sabitlersin.

trafik dinlemeye gelince  web proxy  aktif et.   ip firewall kısmından   80  portu istekelerini  8080  yolla sonra   Log kısmına herşey gelir çok hzılı geçer.  Bunun içinde   syslog server kur makinana

sonra aşağıdaki resimde  0.0.0.0 yazan yere ip adresini yaz  mikrotik in og kısmında geçen tüm loglar   syslog a gelir ordan bakarsın.

bak benim mikrotik in resmini yollayım sana :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keskinlikursat
    keskinlikursat's avatar
    Erkek

hatta bak ben ne yaptım süperonline modemi çıkardım  cat 6 direkt mikrotik e  verdim.  PPPOE  direk çevirdim.  :P

Toplam Hit: 2501 Toplam Mesaj: 4
mikrotik firewall nat log web proxy