MSSQL Aynalama
-
Merhaba arkadaşlar.
Tr deki sunucu firmalarından çekmediği kalmayan biri olarak mssql veritabanlarımın anlık olarak bir kopyasının
başka bir firma altındadaki sunucuda kopya yedeğinin tutulmasını istiyorum.Öncelikle SQL Express sürüm kullanıyorum. sürüm açısından bazı kısıtlar olabilir diye yazdım.
bu arada bunu kod yazarak da yapabilirim ama çok uğraşmak istiyorum.
mümkünse bunu sql bileşenleri ile çözmek istiyorum.fikri olan?
-
SQL Express isi biraz bozuyor, anlik olark kopyalasin da isi bozuyor.
Belirli araliklarla sql yedegi alip bunu sqlcmd ile bunu export edip powershell ile uzak makinaya duzenli upload edebilirsin.
Projeyi detaylandirirsan belki daha mantikli bir cozum aklima gelir. -
sanırım enterprise sürüm almam lazım Always On Availability Groups özelliğini kullanabilmek için
-
Aradığın şey replication hocam, MSSQL tarafında tecrübem yok ama replication gibi bir özellik yoksa ve para arkasındaysa allah uzak etsin, MSSQL Replication diye aratırsan daha kolay bulabilirsin eğer mevcutsa
-
Hocam aşağıdaki linkten programı indirip istediğin aralıklarla yedeğini buluta atabilirsin.
Express kullanıdığın için replication felan limitasyonlara takılırsın.
Kaçak lisans problemin olmayacaksa sana almanya lokasyonlu win server 22 üzerine MSSQL 22 STD kurup verebilirim.
https://www.sqlbackupmaster.com/ -
Hocam ben böyle durumlarda Sql22 Developer kuruyorum Enterprise sürümle aynı özellikler aktif şekilde kullanabilirsin. MS zaten etik lisans olayına döndükten sonra senin içinde sorun yoksa kur dev sürümünü firewall kurallarını da sadece diğer tarafa yetkilendir oldu bitti mis gibi :)
-
Asayisci bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar.
Tr deki sunucu firmalarından çekmediği kalmayan biri olarak mssql veritabanlarımın anlık olarak bir kopyasının
başka bir firma altındadaki sunucuda kopya yedeğinin tutulmasını istiyorum.Öncelikle SQL Express sürüm kullanıyorum. sürüm açısından bazı kısıtlar olabilir diye yazdım.
bu arada bunu kod yazarak da yapabilirim ama çok uğraşmak istiyorum.
mümkünse bunu sql bileşenleri ile çözmek istiyorum.fikri olan?
hocam direkt azure kullansan : https://learn.microsoft.com/en-us/azure/azure-sql/database/replication-to-sql-database?view=azuresql
kafan da rahat olur
-
@yolbulucu
+1 hocamın dediğine katılıyorum. öyle bir risk varsa cloud ortamlar çok daha mantıklı. iki yere aynalama genelde disaster recovery tarzında, balancing yapılan projelerde değerli verilerin olduğu yerlerde kurgulanan senaryolar. çok büyük bir database'in yoksa böyle atraksiyonlara gerek yok. cloud ortamda ödemeyi aksatmadığın sürece backup vs gibi dertlerin de olmaz istediğin ortamdan veritabanına bağlanırsın. gerekirse onu cloud ortamda çoklama da yapabilirsin kolayca.
maliyet olarak da geleneksel hostinglerden daha az maliyetli olacaktır. kullandığın kapasiteye göre ödeme yapacaksın. gerekirse sadece database barındıran bir servis kullanırsın bağlantılarını ayarlarsın geçersin.