Okuma Yazma Öğretmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaLiTe
    KaLiTe's avatar
    Erkek
    arkadaslar anneme okuma yazma öğretmeye karar verdim.( 49 yasında biraz geç oldu ama olsun   :D ) bende matematikçiyim bu iş nasıl olur pekde bilmem. bununla alakalı netten bulabileceğim kaynak belge veya taktikler  hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.. forumda arattım bulamadım varsada.. şimdiden tşkler..

Yalnış Bir Öyküdeyim Beni Yeniden Yaz . . .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    Hocam parçadan bütüne, sırasıyla harflerden başlamalısın. Ama sesleri çıkararak öğrenmesi daha kolay olur. Öğretmen forum sitelerine gir 1. Sınıf okuma yazma etkinliklerini incele. Sistem çok farklı önceden olduğu gibi değil.örneğin "S"harfini biz "Se"diye okurduk yeni müfredat "s" diye ses çıkararak okunuyor. Bilmeme anlatabildim mi:)

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaLiTe
    KaLiTe's avatar
    Erkek
    bildiğin güzel bir öğretmen forum sitesi varsa alabilirim hocam.. saolasın..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

www.sinifogretmeniyiz.biz

www.sinifogretmeni.com

www.sinifogretmeni.org

www.turgayyagmuroglu.com

umarım işini görür hocam..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

seni tebrik etmekle birlikte arkadaşların dediği gibi önce harfleri öğretmelisin.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

"Harflerin öğretilme sırası ise alfabetik olarak değil, kullanım sıklığı sırasına göre yapılıyor. Örneğin ilk olarak "a" harfinin yerine "e" öğretilecek. En son öğretilecek harf ise "j".  Harfler dört grupta ele alınıyor. Birinci grup e, l, a, t; ikinci grup i, n, o, r, m; üçüncü grup u, k, l, y, s, d ve dördüncü grup g, c, p, h. Harflerden sonra hecelere, sözcüklere ve cümlelere geçilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu yöntem öğrencilerin duyduğu ve çıkardığı seslerin bilincine varmasını sağlıyor. Böylece öğrencilerin kelimeleri doğru telaffuz etmesine, akıcı konuşmasına katkıda bulunulacak. Ayrıca öğrenci yazı ile konuşma arasındaki benzerlikleri görüp yazının harflerin birleştirilmesiyle; konuşmanın ise seslerin birleştirilmesiyle yapıldığını anlayabilecek. Yeni müfredatın bir diğer farklılığı da yazı yazma stili hakkında. Öğrenciler ilk okumayazma öğretimine bitişik eğik yazıyla yani el yazısıyla başlayacaklar. "

"Örneğin parmaklarını nasıl kullanmaları gerektiği, nasıl kalem tutulacağı, serbest ve düzenli resim çalışmaları gibi. Bu aşamadan sonra öğrencilere sesi tanıtma ve hissettirme çalışmaları yapılacak. Örneğin tanıtılan sesin hangi öğrencilerin adında bulunduğu, hangi bitki, hayvan veya eşya adında olduğu sorulacak. Daha sonra öğretmen tahtada bu sese karşılık gelen harfin nasıl yazıldığını gösterecek ve öğrencilerle birlikte okuyacak."

gibi artı parantezler buldum;ama esas öğreten siteler var mı bilgim yok...

Valla annem kardeşime okuma yazmayı öğretiyor,6 yaşında şuan;sabır şart...genç beyinler her şeyi daha iyi kaparlar...ama olsun giriştiğin eylem çok iyi (:

Bu arada belediyenin verdiği ücretsiz kurslar vardı bir zamanlar,onlara ne olduğunu bilen var mı?..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    hocam sen nie öğretiosn halk eğitmin kursları var para marada istemiolar ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    Hocam bu sene okullarda okuma yazma bilmeyen velilere okulda okuma yazma kursları açılıyordu..Bitişik eğik yazı öğreniyorlardı hem.Yine aynı uygulama olablir.İşi beceremezsen böyle bişey düşünebilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaLiTe
    KaLiTe's avatar
    Erkek
    onuda arastırıyorum ama ananm geçen 2 ay gitmiş harf bile öğrenemeden gelmişti :D valla işim zor ama okumanın da yası yoktur.. biz  elimizden geleni yapalım da olursa olur olmazsa ....

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    Öğrenmenin yaşı yoktur demişler.Sen okuma yazmadan sonra matematik te anlat :) hesap kitapta çok lazım olur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

BuZuL bunu yazdı:
    -----------------------------

seni tebrik etmekle birlikte arkadaşların dediği gibi önce harfleri öğretmelisin.

-----------------------------

harbiden takdirlerimi sundum sana bu hareketinden ötürü =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
Toplam Hit: 2250 Toplam Mesaj: 11