Open Source Ve Linux

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Erkek
    selam tahribat müritleri..

yarin bu konu hakkinda bir referatim var..
    ve ben hala tam olarak neden bahsedecegimi bilmiyorum.
    boku yedik modundayim yani..

aklimdan gecen sey farkli cevrelerin open source konusundaki tutumlarini ögrenmek simdi..

sizden istedigim, google da "open source" diye arayip bulduklarinizi bana yazmaniz degil..

bilgisi olanlar, bu "open source" konusunda ne düsündüklerini yazsinlar lütfen..
    sizin icin negatif yada pozitif yönleri nelerdir?

hangi open source programlarini kullaniyorsunuz..( windows altindaki programlardan bahsediyorum, linux kullananlar tamamen open source zaten)

ilk defa "open source(acik kaynak)" kavramini duyanlar varsa lütfen bunu da belirtin..

onun disinda yorum yapan arkadaslarin, ögrenci iseler hangi bölümden, calisiyor iseler hangi alanda calistiklarini bilmek benim icin bilgilendirici olurdu..

yardimlariniz icin simdiden cok tesekkürler..

yarin saat 13:00 te referat.. acele edin müritler..

Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    open source aslında acık kaynaktan ziyade özgür yazılım anlamındadır ve bir çok insanın düşündügünün aksine karsız beleş program olayıda degil örn:MYSQL yada RedHatın kümeleme yazılımı şimdi bu konuya çok girmicem sonunda kesinkez kavga çıkar ama dünyada IT mimarisi Servise dayalı mimariye dogru kayarken(SOA) open source kurumsal çözümlerde gittikce daha çok önem kazanıyor... bazı firma sahipleri hala güvenlik konusunda cekinceleri var ama şu örnegi vermek istiyorum Qmailın programcısı acık bulana para ödülü vaad ediyor.....
    bölüm elektrik elektronik aynı zamanda yazılımcı ve sistem yönetici olarakta bir çok firmada çalıştım

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Genellikle şöyle bir yargı var. "Free Software"'daki free sözcüğü bedava olarak çevriliyor. Bu bedava yazılım değildir, özgür yazılımdır. Kaynak kodunu açarak herkes tarafından geliştirilmesini sağlamaktır. Buna değinebilirsin. Windows altında kullanılabilen özgür yazılımlardan en önemlisi bence Openoffice.org. Windows kullanmak zorunda olduğum zamanlar openoffice.org ile çalışıyorum. Msn,yahoo,icq vb. clieni olarak gaim kullanıyorum. Lise oğrencisiyim. Umarım yarın sorun çıkmaz, başarılar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Erkek
    millet yaa olmadi bu simdi..

yalnizca iki tane cevap görmek üzücü bir durum..

olayin baska bir boyutundan kasacaz sanirim...

ishinize yarayacak birkac link ekleyeyim bari..

http://www.opensourcefreecd.org/

http://www.opensourcewindows.org/

cevap veren iki arkadasa tesekkürler..

kolay gele..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    1 2 ay kadar önce okul'a ödev olarak yaptığım ve şimdi bulduğum bir sunuyu vereyim sana yardımı dokunur umarım.

http://it123.it.funpic.de/sunu.ppt
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Erkek
    sunu icin cok saol a4tech, benim referatim iyi gecti gayet..

e-mail adresini verirsen ben de sana kendi sunumu gönderebilirim(almanca biliyorsundur umarim)..

Open Source konusunda yaptigimiz arastirmalar bayagi bir hayal kirikligina ugratti aslinda..

dünyadaki bilgisayar kullancilarinin yalnizca %4 ü linux kullaniyor..
    Internet explorer kullananlarin yüzdesi daha korkunc.. %75.. bunu anlamak mümkün degil gercekten..

open source konusunda hicbir bilgisi olmayan milyonlarda internet ve bilgisayar kullanicisi var..

open source software leri yalnizca kullananlar ama kaynak koduna bakmayan yeterince bir kesim var.
    örnek: firefox kullanan 50 milyondan fazla insan var..
    VLC nin download sayisi 6 milyona yaklasiyor..

open source developer in sayisi yinede kücümsenecek gibi degil.. ve kendi aralarinda gayet iyi organize olmus durumdalar.

neysem bu kadar yeter.. s1k1c1 olmasin bu yazi..

yukarda verdigim linkler birilerine yardimci olur umarim,

simdi bir kac link daha vereyim..

http://www.svenswmwette.com/

umarim daha önce verilmemistir.. yakin zamanda bu konuda bir kac topic acilir sanirim..
    internette hala yeterince kesfedilmemis muziplik var..
    yukardaki sayfada hicbirsey yok.. yalnizca bir "counter"..
    ve buna ragmen 3 milyona yaklasiyor sayfayi ziyaret edenlerin sayisi.. yalnizca refresh yapip counter in farkina bakin.. ve hepsi bir iddia icin.. 1 milyon click ile bir hatunun resmi.. 2 milyon ile tangali resmi.. 3 milyon icin naked:)

kafayi yemis bu millet diyorum..

neyse..
    bu konuda yeterli..

son olarak bir reklam yapayim..

firefox un "stumble!" add-on unu denemenizi tavsiye ederim.. ilgi duygugunuz konularda google yarak bulamadiginiz bir sürü web sayfasina ulasabilirsiniz bu sekilde...

hadi kolay gele..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    İyi geçtiğine sevindim. Yaptığın çalışmayı bir yere upload edip linkini pm atarsan adaha mantıklı olur. Ayrıca malesef almanca bilmiyorum, az çok ingilizce var.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    geç olsun güç olmasın.
    OpenSource açık kaynak demek yani kodun açık olması. Bu bedava olacağı anlamına gelmez. Free Software ise yazılımın kodu ile birlikte ücretsiz olarak dağıtılması. Free Software ler de lisans içerirler BSD , GPL vs..
    Open Source teknolojilere
    örnek
    DB:MySQL , Postgresql,
    programlama dili: python perl ruby
    işletim sistemi: GNU/Linux, BSD ler
    Çocuklar için işletim sistemi: edubuntu
    Server: Apache tomcat jboss geronimo
    verilebilir ayrıca tonla ofis chat desktop yazılımı var.

ftw
Toplam Hit: 2059 Toplam Mesaj: 8