ÖSS Ye (Ya Da Yeni Adı Neyse) Girecek Müridler
-
Müridler şimdi ben bir ünide okumaktayım fakat bırakmayı düşünüyorum. ITU endüstri nin sıralamasına bakıyorum mesela 0,12 aobp ile 5000 0,15 aobp ile 9000 gösteriyor. bu ne demek? + ben sayısal ögrencisiyim ea bölümü seçmek istesem ne olur yeni sistemle? bu konularla haşır neşir müridlerden cevap bekliyorum kalın sağlıcakla :)
-
bence bir dershaneye sorman daha mantıklı
-
tahref156 bunu yazdı:
-----------------------------
bence bir dershaneye sorman daha mantıklı
-----------------------------hocam zaten gidicem dersaneye ancak şu günler müsait olamıyorum. beni de bir merak sardı tbt ye danıştım o yüzden
-
0,12 ve 0,15 alan içi veye alan dışı tercih yapmanla alakalı.. Yani sayısalım ama ea dan girecem diyosun o zaman 0,12 le çarpılacak senin aobp puanın.Sordugun iki soruda birbirine baglı yani.. bildigim kadarıyla böyle. Bende bu sene sözeldende tercih yapmıştım eayım bende.
Edit: istediğin bölüm sayısal alanı dışıysa 0,12 le çarpılıyor tabi.
-
anladım yani ben sayısalım ve end müh tercihi yaptım, 0,15 sıralamasına bakıyorum doğru mudur?
-
aynen öyle.
-
hocam bende bıraktım okulu daha yeni, durumumuz aynı. ama ben ikinci sınıfım , dersaneye gidiyorum bida hazırlanıyorum . eğer bu sene yerleştiysen 0.15 le çarpılması gerekirken aobp ın 0.075 ile çarpılacak. eğer ünide ikinci senense normal 0.15 le çarpılacak. o sıralamalarda 0.12 yazan kısım tahmini olarak alandışı tercih edenlerin taban puanını gösteriyor sanıyorsam. yani sayısalcıysan ve eşit ağırlıktan tercih yapacaksan aobp en 0.15 yerine 0.12 ile çarpılacak. Aklına takılan başka şeyler de varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım
-
hocam 0,15 li olan alan içi 0,12 olan alan dışı demek. Endüstri Mf-4 puanıyla alıyo, yani sayısalsan 9klık dilime girmen gerek yok eşitağırlıkcıysan veya sözelci veya diğer değişik alanlardaysan 5klık dilime girmen gerek diyo sana,
Sayısalcıyım demişsin ve tmden tercih yapıcam diyosun bu yüzden 0,12 kısmında yazan sıralama içinde olman gerek alan dışından girdiğin için ama sayısalın hala iyise kendi alanından tercih yapmanı öneririm 3k lık dilim fena bi fark heleki kaç milyon kişi içinden 9la 3k arası anca 3-4 soru oynar.
-
MrAmor bunu yazdı:
hocam 0,15 li olan alan içi 0,12 olan alan dışı demek. Endüstri Mf-4 puanıyla alıyo, yani sayısalsan 9klık dilime girmen gerek yok eşitağırlıkcıysan veya sözelci veya diğer değişik alanlardaysan 5klık dilime girmen gerek diyo sana,
Sayısalcıyım demişsin ve tmden tercih yapıcam diyosun bu yüzden 0,12 kısmında yazan sıralama içinde olman gerek alan dışından girdiğin için ama sayısalın hala iyise kendi alanından tercih yapmanı öneririm 3k lık dilim fena bi fark heleki kaç milyon kişi içinden 9la 3k arası anca 3-4 soru oynar.
-----------------------------hocam enfazla 20 puan fark ettiriyor biraz daha fazla çalışsa olur bak mesela ben aöl de genel kültür alanındayım neye tekabül ettiğini hala da çözemedim yinede kendime güveniyorum
-
ÖSYM nin zımbırtısı. Sen saysalsan bile eşit ağırlığı TM öğrencisinden iyi yapıyorsan ondan önde olmalısın. Saçmalık...
-
rebellisch bunu yazdı:
hocam bende bıraktım okulu daha yeni, durumumuz aynı. ama ben ikinci sınıfım , dersaneye gidiyorum bida hazırlanıyorum . eğer bu sene yerleştiysen 0.15 le çarpılması gerekirken aobp ın 0.075 ile çarpılacak. eğer ünide ikinci senense normal 0.15 le çarpılacak. o sıralamalarda 0.12 yazan kısım tahmini olarak alandışı tercih edenlerin taban puanını gösteriyor sanıyorsam. yani sayısalcıysan ve eşit ağırlıktan tercih yapacaksan aobp en 0.15 yerine 0.12 ile çarpılacak. Aklına takılan başka şeyler de varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım
-----------------------------tmmdır hacı anladım çok sagol :) gazamız mübarek olsun o zaman :D