Pazar Araştırması, Yöntem, Hizmet Veren Firma
-
Merhabalar,
Örn: Kurye sektöründe pazar araştırması yapmak istiyoruz, firmalar, pazar payları, kurye sayıları vb. dataların olduğu bir raporu nerden nasıl elde edebiliriz.
Google böyle bir hizmeti var mı?
Bu hizmeti veren şahıs/ajans/firma var mı?
-
Webrazzi'nin araştırmaları - paylaşımları oluyordu, arayıp sor istersen.
-
Sektörüne göre değişiyor bildiğim kadarıyla hocam.
Örneğin finans ve bankacılık sektörü için Rasyonet, Bloomberg, Reuters gibi farklı hizmetler veren firmalar var ücretleri yüksek biraz. Baya kurumsal yerler kullanıyor.
Kurye sektörü için bilemedim ama talebe göre butik araştırmalar yapan yerler bulabilirsiniz.
Bazı şirket verileri gizli tutulduğu için bu verilere ulaşmak zor olabiliyor.
Kurye sayısını resmi raporlarında vs. herhangi bir yerde paylaşmayan bir kurumun kurye sayısına ulaşmak çok zor.
Borsaya açık KAP bildirimi yapan şirketlerin datalarını raporlayan şirketler var. Burada sektör filtreleyip bu şirketlerin verilerine ulaşabilirsiniz.
-
x Kutengri bunu yazdı
Sektörüne göre değişiyor bildiğim kadarıyla hocam.
Örneğin finans ve bankacılık sektörü için Rasyonet, Bloomberg, Reuters gibi farklı hizmetler veren firmalar var ücretleri yüksek biraz. Baya kurumsal yerler kullanıyor.
Kurye sektörü için bilemedim ama talebe göre butik araştırmalar yapan yerler bulabilirsiniz.
Bazı şirket verileri gizli tutulduğu için bu verilere ulaşmak zor olabiliyor.
Kurye sayısını resmi raporlarında vs. herhangi bir yerde paylaşmayan bir kurumun kurye sayısına ulaşmak çok zor.
Borsaya açık KAP bildirimi yapan şirketlerin datalarını raporlayan şirketler var. Burada sektör filtreleyip bu şirketlerin verilerine ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler, bakayım.
-
Webrazzi, Marketing Türkiye'yi inceledim pek bişe çıkmadı ordan.
-
https://audiense.com , www.marketingcharts.com umarım bu ikisi işini görür hocam.