Pc Önerisi
-
Arkadaşlar Merhaba,
İş arkadaşıma pc toplamamız gerekiyor. 3dsmax - Autocad gibi çizim programları ve oyun oynamak için istiyor :)
Güncel ve yeni çıkacak oyunları sorunsuz oynayabilmek için. Fiyat/Performans bir pc'ye ihtiyacımız var. ITOPYA'daki hazır sistemlerden yada vb sitelerden yada ordaki hazır sistemleri modifiye ederek önerdiğiniz takip ettiğiniz masaüstü pcler varmıdır?
AMD mi almalıyız yada intel mi işin içinden çıkamadık. Ekran kartı olarak rtx 4000 serisinden birşeyler olmalı diye düşünüyorum.
Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. -
güncel teknolojiden ve fiyatlardan haberim yok ama yılların verdiği tecrübeye dayanarak önerim AMD işlemci alma. intel işlemci amd işlemciye göre kesin daha pahalıdır ama intelden şaşma. emin ol uzun vadede rahat edersin (;
birde baya iyi bir bilgisayar istiyorsun gelecek fiyatlara hazırlıklı ol (;
düzenlemem;
konuyla alakasız ama yazmazsam olmaz;
benden 2 gün büyükmüşün (: bizim zamanımızda autocad vardı galiba ama 3dsmax gibi programları hayal bile edemezdik (: nerdeeen nereye.
ajan1111 tarafından 26/Eki/24 13:32 tarihinde düzenlenmiştir -
intel single core da 5-10% daha iyi
amd multicore da 20-30% daha iyi
özel olarak single core isteyen bi işin yoksa amd al direkt. + amd uzun süre aynı soketi kullandığı için ilerde upgrade yolu daha açık.
+ amd daha ucuz genel olarak + daha az enerji harcıyo haliyle daha az ısınıyor.
-
Şuan en iyi oyun ve diğer konularda Amd 7800x3d olarak geçiyor. Şuan nette üstüne yok ama gereksiz pahalı biraz bunun yanına 4060 ekleyebilirsin ekran kartı olarak.
En son çıkan Ultra ile kafa kafaya sen düşün.
https://www.youtube.com/watch?v=b7d0DIeN8Pw
https://www.youtube.com/watch?v=c04k8lfpbz0
Önere önere habire fiyat uçuyor işlemcinin
-
7 kasımı bekle bende bekliyorum ultra hayal kırıklığı gibi ( micro code update vs gelmezse )
-
Schwarz bunu yazdı
7 kasımı bekle bende bekliyorum ultra hayal kırıklığı gibi ( micro code update vs gelmezse )
Olayı tam anlamadım hocam. 7 kasımda ne var :)
-
McM bunu yazdıSchwarz bunu yazdı
Olayı tam anlamadım hocam. 7 kasımda ne var :)
amd yeni işlemcilerini tanıtacak bende aşağı yukarı bi 100-120klık sistem dizeceğim bekliyorum aylardır :D
-
Hocam bende 3ds max kullanıyorum sistemim böyle
Amd 7950x 128 gb ram 2 tb Ssd 3070ti sistemim var. Çalıştığım ofiste intel i9 14 nesil k serisi işlemcili sistem var. İntel olan arada mavi ekran verip PC reset arıyor sistemsel mi donanımsal mı bilmiyorum. Çevrede kullanan arkadaşlar da var intelden pek memnun değiller bütçe var ise 7950x üst serisi 9950x çıktı onu tavsiye ederim eğer yoksa 7950x gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı olarak nvdia tercih et amd serisi ekran kartı alma.
-
JuMaN bunu yazdı
Hocam bende 3ds max kullanıyorum sistemim böyle
Amd 7950x 128 gb ram 2 tb Ssd 3070ti sistemim var. Çalıştığım ofiste intel i9 14 nesil k serisi işlemcili sistem var. İntel olan arada mavi ekran verip PC reset arıyor sistemsel mi donanımsal mı bilmiyorum. Çevrede kullanan arkadaşlar da var intelden pek memnun değiller bütçe var ise 7950x üst serisi 9950x çıktı onu tavsiye ederim eğer yoksa 7950x gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı olarak nvdia tercih et amd serisi ekran kartı alma.
14900k micro code güncellemesi yapın hocam düzelir
intel bu işlemcilerde ağır sıçtı
-
Pandemi zamanında fiyat performans olarak topladım, zamanla upgrade ettim.
PRIME B450M-K, AMD Ryzen 5 1600, 64 GB Ram, 12 GB VRam Nvidia GeForce RTX 3060. Kasayı da 10 yıllık bir kasam vardı içine dizdim.
Bi ram upgrade yaptım, bi ekran kartı upgrade yaptım. Gerek iş için, gerek oyun için bütün işimi görüyor. İşlemci konusunda henüz bir dar boğaz yaşamadım. Düzenli Firmware updateleri yapıyorum. Aldığımda windows 10 kurdum, sonra 11'e geçtim, format vs. yok. Deneyeceğim bütün yazılımları vs. sanal sunucularda kurup deniyorum. Bu sayede bilgisayarı temiz tutuyorum.
Daha öncesinde AMD'nin A serisi işlemcisini kullanmıştım, aldığıma pişman olmuştum. Kasayı açtığım gibi fanlar çalışmaya başlıyordu. Ama AMD'nin Ryzen serisi bir başka. Ofiste de i7 13. nesil bir dell marka all in one kullandım yaklaşık 6-7 ay. Muhtemelen all in one olmasından kaynaklı iş yaparken çok ısınıyordu. Hiç memnun kalmadım. Apple bile M serisi kendi işlemcilerini çıkarınca cihazlarında ısınma sorununu çözdüler.
Bence işlemci olarak AMD, ekran kartı olarak Nvidia çok iyi bir ikili.