Pc Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Merhaba,

İş arkadaşıma pc toplamamız gerekiyor. 3dsmax - Autocad gibi çizim programları ve oyun oynamak için istiyor :)
    Güncel ve yeni çıkacak oyunları sorunsuz oynayabilmek için. Fiyat/Performans bir pc'ye ihtiyacımız var. ITOPYA'daki hazır sistemlerden yada vb sitelerden yada ordaki hazır sistemleri modifiye ederek önerdiğiniz takip ettiğiniz masaüstü pcler varmıdır?

AMD mi almalıyız yada intel mi işin içinden çıkamadık. Ekran kartı olarak rtx 4000 serisinden birşeyler olmalı diye düşünüyorum.
    Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

güncel teknolojiden ve fiyatlardan haberim yok ama yılların verdiği tecrübeye dayanarak önerim AMD işlemci alma. intel işlemci amd işlemciye göre kesin daha pahalıdır ama intelden şaşma. emin ol uzun vadede rahat edersin (;

birde baya iyi bir bilgisayar istiyorsun gelecek fiyatlara hazırlıklı ol (;

düzenlemem;

konuyla alakasız ama yazmazsam olmaz;

benden 2 gün büyükmüşün (: bizim zamanımızda autocad vardı galiba ama 3dsmax gibi programları hayal bile edemezdik (: nerdeeen nereye.

ajan1111 tarafından 26/Eki/24 13:32 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

intel single core da 5-10% daha iyi

amd multicore da 20-30% daha iyi

özel olarak single core isteyen bi işin yoksa amd al direkt. + amd uzun süre aynı soketi kullandığı için ilerde upgrade yolu daha açık.

+ amd daha ucuz genel olarak + daha az enerji harcıyo haliyle daha az ısınıyor.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

Şuan en iyi oyun ve diğer konularda Amd 7800x3d olarak geçiyor. Şuan nette üstüne yok ama gereksiz pahalı biraz bunun yanına 4060 ekleyebilirsin ekran kartı olarak.

En son çıkan Ultra ile kafa kafaya sen düşün.

https://www.youtube.com/watch?v=b7d0DIeN8Pw

https://www.youtube.com/watch?v=c04k8lfpbz0

Önere önere habire fiyat uçuyor işlemcinin

Kelayvaz tarafından 26/Eki/24 14:08 tarihinde düzenlenmiştir

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

7 kasımı bekle bende bekliyorum ultra hayal kırıklığı gibi ( micro code update vs gelmezse )

Ignorance is bliss.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

7 kasımı bekle bende bekliyorum ultra hayal kırıklığı gibi ( micro code update vs gelmezse )

Olayı tam anlamadım hocam. 7 kasımda ne var :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    McM bunu yazdı
    Schwarz bunu yazdı

Olayı tam anlamadım hocam. 7 kasımda ne var :)

amd yeni işlemcilerini tanıtacak bende aşağı yukarı bi 100-120klık sistem dizeceğim bekliyorum aylardır :D

Ignorance is bliss.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam bende 3ds max kullanıyorum sistemim böyle 

Amd 7950x 128 gb ram 2 tb Ssd 3070ti sistemim var. Çalıştığım ofiste intel i9 14 nesil k serisi işlemcili sistem var. İntel olan arada mavi ekran verip PC reset arıyor sistemsel mi donanımsal mı bilmiyorum. Çevrede kullanan arkadaşlar da var intelden pek memnun değiller bütçe var ise 7950x üst serisi 9950x çıktı onu tavsiye ederim eğer yoksa 7950x gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı olarak nvdia tercih et amd serisi ekran kartı alma. 

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Hocam bende 3ds max kullanıyorum sistemim böyle 

Amd 7950x 128 gb ram 2 tb Ssd 3070ti sistemim var. Çalıştığım ofiste intel i9 14 nesil k serisi işlemcili sistem var. İntel olan arada mavi ekran verip PC reset arıyor sistemsel mi donanımsal mı bilmiyorum. Çevrede kullanan arkadaşlar da var intelden pek memnun değiller bütçe var ise 7950x üst serisi 9950x çıktı onu tavsiye ederim eğer yoksa 7950x gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ekran kartı olarak nvdia tercih et amd serisi ekran kartı alma. 

14900k micro code güncellemesi yapın hocam düzelir

intel bu işlemcilerde ağır sıçtı

Ignorance is bliss.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    katoki
    katoki's avatar
    Erkek

Pandemi zamanında fiyat performans olarak topladım, zamanla upgrade ettim. 

PRIME B450M-K, AMD Ryzen 5 1600, 64 GB Ram, 12 GB VRam Nvidia GeForce RTX 3060. Kasayı da 10 yıllık bir kasam vardı içine dizdim.

Bi ram upgrade yaptım, bi ekran kartı upgrade yaptım. Gerek iş için, gerek oyun için bütün işimi görüyor. İşlemci konusunda henüz bir dar boğaz yaşamadım. Düzenli Firmware updateleri yapıyorum. Aldığımda windows 10 kurdum, sonra 11'e geçtim, format vs. yok. Deneyeceğim bütün yazılımları vs. sanal sunucularda kurup deniyorum. Bu sayede bilgisayarı temiz tutuyorum. 

Daha öncesinde AMD'nin A serisi işlemcisini kullanmıştım, aldığıma pişman olmuştum. Kasayı açtığım gibi fanlar çalışmaya başlıyordu. Ama AMD'nin Ryzen serisi bir başka. Ofiste de i7 13. nesil bir dell marka all in one kullandım yaklaşık 6-7 ay. Muhtemelen all in one olmasından kaynaklı iş yaparken çok ısınıyordu. Hiç memnun kalmadım. Apple bile M serisi kendi işlemcilerini çıkarınca cihazlarında ısınma sorununu çözdüler. 

Bence işlemci olarak AMD, ekran kartı olarak Nvidia çok iyi bir ikili.

Toplam Hit: 583 Toplam Mesaj: 10
pc öneri masaüstü toplama masaüstü