PDF Dosyasını Temizlemek ?
-
Elimde bizim sınavın çıkmışları var. Bazı yerlerde kalemle çok yazı yazmışım sorular okunmuyor bunları nasıl tek tuşla silerim ? İşin kötü yanı cevapları vurgulama ile işaretledim onların gitmemesi de lazım yani sadece kalemle yazılanların silinmesi lazım. Totalde 300 küsür sayfa var manuel olarak silebiliyorum ama o da çok vakit alacak gibi. ,İnternetten bakındım ama bulamadım çözümü
-
Renk filtresi kullanman gerekiyor bir şekilde o siyah dışındaki renkleri kaldıracaksın.
Bence böyle bi araştır.
-
EnableTurk bunu yazdı
Renk filtresi kullanman gerekiyor bir şekilde o siyah dışındaki renkleri kaldıracaksın.
Bence böyle bi araştır.
o işimi görmez gibi bazı yerlerde kalem rengi sarı vurgu rengi mavi-yeşil felan yapmışım. tek dosyada 10 yıllık çıkmış sorular olduğundan her senede farklı renkle takılmışım :D
-
Khan23 bunu yazdıEnableTurk bunu yazdı
Bence böyle bi araştır.
o işimi görmez gibi bazı yerlerde kalem rengi sarı vurgu rengi mavi-yeşil felan yapmışım. tek dosyada 10 yıllık çıkmış sorular olduğundan her senede farklı renkle takılmışım :D
https://www.sejda.com/pdf-editor
Bunu bir dene hocam
-
Yazilimci bunu yazdıKhan23 bunu yazdıEnableTurk bunu yazdı
Bence böyle bi araştır.
https://www.sejda.com/pdf-editor
Bunu bir dene hocam
bunda da manuel siliniyor sadece kalemle çizilmiş yerleri silmeyi bulamadım işimi görmeyecek gibi
-
chatgpt halletmez mi resim olarak yüklesen şunları şunları temizle vs
-
SeRDaR bunu yazdı
ücretsizde dosya ekleniyorsa deneyim ama yok diye biliyorum ben
-
Khan23 bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
"PDF içinde kalemle işaretlenen yerleri otomatik olarak algılayıp temizleyemem." şöyle bir cevap verdi paşa :D
-
Khan23 bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
yükleniyor
1. Adobe Acrobat Pro ile (Hızlı ve Basit) Araçlar > Gelişmiş Düzenleme > Düzenleme Aracı ile el yazılarını manuel silebilirsiniz. - Ancak,
Otomatik olarak sadece kalem yazılarını silmek için: Tara ve OCR aracını kullanarak PDF’yi metne çevirin. Düzenlenebilir hale gelen PDF’de manuel düzenleme yapın.
Eğer elle yazılar katman olarak PDF’ye işlendiyse,
Kalemi ayrı katman olarak silebilirsiniz. 2. Photoshop ile Toplu İşlem (Orta Seviye Teknik Bilgi Gerekir) PDF’yi JPEG olarak dışa aktarın. Photoshop’ta "Image Processing" ile tüm sayfalarda "Color Range" kullanarak sadece el yazısını hedefleyip silebilirsiniz. - Sonrasında
sayfaları tekrar PDF’ye çevirin.
3. Python + OpenCV ile (En Otomatik Çözüm) Bunu kodla yaparsak
kalemle yazılanlar belirli bir renkteyse veya el yazısı şeklindeyse tespit edip temizleyebiliriz.
Şöyle bir mantık kullanabiliriz:- Vurgulanan kısımlar
genellikle fosforlu ve belirgin renklerde olur. - Kalemle yazılanlar
genellikle gri ya da siyah tonlardadır. Belirli bir renk filtresi kullanarak kalemle yazılanları silip, vurguları koruyabiliriz.
Eğer istersen, Python kullanarak bunun kodunu yazabilirim ve dosyanı temizleyebilirsin.
Elindeki PDF’den birkaç örnek sayfa paylaşabilirsen, en iyi yöntemi belirleyip sana uygun bir çözüm sunabilirim! dedi bana -
SeRDaR bunu yazdıKhan23 bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
yükleniyor
1. Adobe Acrobat Pro ile (Hızlı ve Basit) Araçlar > Gelişmiş Düzenleme > Düzenleme Aracı ile el yazılarını manuel silebilirsiniz. - Ancak,
Otomatik olarak sadece kalem yazılarını silmek için: Tara ve OCR aracını kullanarak PDF’yi metne çevirin. Düzenlenebilir hale gelen PDF’de manuel düzenleme yapın.
Eğer elle yazılar katman olarak PDF’ye işlendiyse,
Kalemi ayrı katman olarak silebilirsiniz. 2. Photoshop ile Toplu İşlem (Orta Seviye Teknik Bilgi Gerekir) PDF’yi JPEG olarak dışa aktarın. Photoshop’ta "Image Processing" ile tüm sayfalarda "Color Range" kullanarak sadece el yazısını hedefleyip silebilirsiniz. - Sonrasında
sayfaları tekrar PDF’ye çevirin.
3. Python + OpenCV ile (En Otomatik Çözüm) Bunu kodla yaparsak
kalemle yazılanlar belirli bir renkteyse veya el yazısı şeklindeyse tespit edip temizleyebiliriz.
Şöyle bir mantık kullanabiliriz:- Vurgulanan kısımlar
genellikle fosforlu ve belirgin renklerde olur. - Kalemle yazılanlar
genellikle gri ya da siyah tonlardadır. Belirli bir renk filtresi kullanarak kalemle yazılanları silip, vurguları koruyabiliriz.
Eğer istersen, Python kullanarak bunun kodunu yazabilirim ve dosyanı temizleyebilirsin.
Elindeki PDF’den birkaç örnek sayfa paylaşabilirsen, en iyi yöntemi belirleyip sana uygun bir çözüm sunabilirim! dedi bana ben dosyayı attım bana yapamam dedi. sınava 3 gün var pratik çözüm yoksa ben manuel olarak silip devam edeyim uğaştırıcı olacak ama iyi yanından bakarsak aralarda da bana mola olmuş olur. kalem rengi bazı yerlerde değişiyor vurgu rengi de öyle. vurguların silinmemesi de lazım tamamen boş dosya da elimde var zaten tamamen temizlenmesi işimi görmez. yine de teşekkür ederim.