[PHP] - Lisanslama Sistemi İçin En Mantıklı Yapı Nasıl Olmalıdır?
-
daha önce bu tarz bir çalışma yapanlar varsa olası sorunlara nasıl çözüm üretilebilir?
mesala bir yazılımı ioncube ile lisansladık verdik müşteriye ve bu ürün:
- lisans kontrol kaynağı sunucu taşıması, ns yönlendirmesi, hosting kaynaklı sorunlar vb. yaşadı. bu gibi durumlarda nasıl bir senaryo izlenmeli? müşterideki yazılım lisans kontrol kaynağına ulaşamadığında müşteri tarafında hata göstermeyeceksek, müşteri sunucusundan benim kontrol adresini engeller ve sınırsız lisans edinmiş olur. bunu nasıl aşabiliriz?
- müşteri tarafında her sayfa yenilenmesinde lisans kontrolü yapılmaması lazım. hem benim tarafı hem de müşteri tarafını yorar. bunu hangi periyotlarda yapmak daha doğru olur? kontrol sonucunu müşteri tarafında nasıl saklamalı ve doğrulamalıyım sizce?
-
her istekte lisans kontrolü yerine bekletip 15 dk da bir veya yarım saatte bır yapılabılır
belırlı bırsure lısans kontrolu saglıyamassa scrıpıtı kapatsın
-
lazz bunu yazdı
her istekte lisans kontrolü yerine bekletip 15 dk da bir veya yarım saatte bır yapılabılır
müşteri tarafında son kontrol zamanını nasıl saklamalıyım hocam? müdahale edememesi lazım.
-
yazılımın önemli ama ufak bir kısmını web servis yapıp bu webserviste lisans kontrolünü kendi tarafında yapabilirsin bence.
-
yolbulucu bunu yazdı
yazılımın önemli ama ufak bir kısmını web servis yapıp bu webserviste lisans kontrolünü kendi tarafında yapabilirsin bence.
o şekilde düşünüyorum hocam ama hostingimde bir problem olduğunda, ns adreslerimi değiştirdiğimde ya da sunucumu başka bir yere taşıdığımda kısa süreli de olsa siteye erişim sağlanamayacak. bu gibi durumlar için nasıl bir çözüm üretmeliyim?
-
lepusmorris bunu yazdı
daha önce bu tarz bir çalışma yapanlar varsa olası sorunlara nasıl çözüm üretilebilir?
- lisans kontrol kaynağı sunucu taşıması, ns yönlendirmesi, hosting kaynaklı sorunlar vb. yaşadı. bu gibi durumlarda nasıl bir senaryo izlenmeli? müşterideki yazılım lisans kontrol kaynağına ulaşamadığında müşteri tarafında hata göstermeyeceksek, müşteri sunucusundan benim kontrol adresini engeller ve sınırsız lisans edinmiş olur. bunu nasıl aşabiliriz?
- müşteri tarafında her sayfa yenilenmesinde lisans kontrolü yapılmaması lazım. hem benim tarafı hem de müşteri tarafını yorar. bunu hangi periyotlarda yapmak daha doğru olur? kontrol sonucunu müşteri tarafında nasıl saklamalı ve doğrulamalıyım sizce?
oturum açarken lisans doğrulasa, sonra session olduğu müddetçe lisanslı demektir..
-
lepusmorris bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
o şekilde düşünüyorum hocam ama hostingimde bir problem olduğunda, ns adreslerimi değiştirdiğimde ya da sunucumu başka bir yere taşıdığımda kısa süreli de olsa siteye erişim sağlanamayacak. bu gibi durumlar için nasıl bir çözüm üretmeliyim?
web servisini awd lambda ya da google cloud functions gibi sana bu tarz sorunlar yaşatmayacak yerlerde tutsan hocam ?
-
lepusmorris bunu yazdılazz bunu yazdı
müşteri tarafında son kontrol zamanını nasıl saklamalıyım hocam? müdahale edememesi lazım.
bu konuda cok bılgım yok hocam ama soyle yapmıstım
rnd(5)+timestsamp+rnd(7)
kullanarak bır doysaya yazıyordum.
burdan alırkende ikl 5 ve son 7 karakteri silip tarihi alıyordum
sen daha komplıke bır sey yapabılırsın
-
lepusmorris bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
hocam bahsettiğin durumlar sürekli olmayacağı için bu tip durumlarda müşterin erişim sağlayamasın zaten. anladığım kadarıyla ürün bu; senin için kritik olan lisans kontrolü sağlanamadığında kullanılmamalı. hosting/sunucu problemlerini en az yaşayacağın bir hizmet alman yeterli olur.
-
lepusmorris bunu yazdı
bu tarz işlerde api ile ısı cozmek saglıklı musterı tarafına hıc bır ıslem yaptırtmayıp herseyı kendı sunucunda cozeceksın en temızı
ya da uzak veritabanı